play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 257
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LeMans Kubica, ilk Le Mans yarışının önceki deneyimlerinden “farklı olmasını” umuyor
18-08-2021, 18:47
sadmin
Patron
KONU:
203,556
MESAJ:
561,195
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
LANDO NORRIS PIASTRI'DE...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Meksika GP 2025 Yarış S...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Meksika GP, Yeni Lider ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FARK 1 PUAN! | NORRİS L...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Hamilton'ın İsyanı, McL...

Yorum: #1
Kubica, ilk Le Mans yarışının önceki deneyimlerinden “farklı olmasını” umuyor

[Resim: 36014.13586d7e.f1tr.com]

Eski Formula 1 pilotu Robert Kubica, geçmişte katıldığı diğer 24 Saatlik dayanıklılık yarışlarında finiş göremediğinden bu hafta sonu Le Mans’ta damalı bayrağı görmeyi hedefliyor.

Polonyalı sürücü, WRT ile Fransız dayanıklılık yarışında ilk kez mücadele edecek ve Louis Deletraz ile Yifei Yi’le birlikte #41 numaralı Oreca 07 aracını kullanacak. Belçikalı LMP2 ekibinin gridde iki aracı olacak.

Kubica, Deletraz ve Yi’den oluşan üçlü Avrupa Le Mans serisindeki ilk sezonlarında birçok başarıya imza attılar. Barselona’da ve Red Bull Ring’deki galibiyetleriyle şu anda şampiyonayı lider götürüyorlar.

Fakat geçmişte Kubica’nın, 24 Saat yarışlarında şansı pek yaver gitmedi ve son iki yarışında kendi elinde olmayan sebeplerden ötürü finiş göremedi.

Kubica, 2017’de Dubai 24 Saat’te teknik bir sorun yaşarken, Daytona’da Rolex 24 Saat’te aracına binmeden önce High Class Racing Oreca aracının vites kutusunda çıkan bir problemden ötürü yarışı başlamadan bitmiş oldu.

36 yaşındaki sürücü, takım arkadaşlarından sadece Deletraz’ın Le Mans deneyimi olmasına rağmen Circuit de la Sarthe’de bu şanssızlığının sona ermesini umuyor. Fakat

Kubica, “Le Mans, en büyük dayanıklılık yarışı ve en tarihi pistlerden biri. Burada olmaktan ve bu etkinliğin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Eminim ki [bu yarış] yeni şeyler ve yeni meydan okumalarla dolu olacaktır.”

“Bu etkinliğe saygı göstermeli, hata yapmaktan kaçınmalı ve mümkün olduğunca iyi bir iş çıkarmalıyız. Zorlayıcı durumlar meydana gelecektir, riskleri en aza indirmek ve pist üzerinde ya da pist dışında bizi zorlayacak durumlardan uzak durmak önemli olacak.”

“Oldukça stresli geçecek, çok fazla enerji ve efor sarf etmemiz gerekecek ama burada olmaktan mutluyum ve ilk kez bir 24 Saat yarışını bitirebilmeyi umuyorum. Daha önce sadece iki kez [24 Saat yarışına] katıldım ve ikisinde de finiş göremedim. Umuyorum ki bu farklı olacak.” dedi.

[Resim: 36015.357c8667.f1tr.com]

WRT, prototip yarışlarına etkileyici bir başlangıç yaparak son 10 yılda Audi GT3 araçlarıyla WEC ve ELMS’de önemli başarılar elde etti.

Takım, WEC’de ilk podyumunu #31 numaralı Oreca 07 aracını paylaşan Ferdinand Habsburg, Robin Frijns ve Charles Milesi ile geçtiğimiz ay Monza'da kazandı.

WRT patronu Vincent Vosse, takımının Le Mans’ta mücadele edeceğini görmenin bir hayalinin gerçekleştiğini görmek gibi olduğunu söyledi. Ayrıca ekip, önümüzdeki senelerde LMDh’ye de katılabilir.

Vosse, “Bu [Le Mans’a katılmak], uzun bir bekleyişin sonu oldu. WRT’yi kurduğumuzdan beri Le Mans her zaman bir hayalimdi, bunu hiç gizlemedim.”

“Le Mans tüm motor sporları hayranları ve özellikle de dayanıklılık yarışlarına bir tutkusu olanlar için büyük anlam ifade eder. Şahsen ben bir sürücüyken, burada yarışmak hayatımın en harika deneyimlerinden biriydi ve şu anda farklı bir rolle buraya dönmek harika.”

“Hiçbir yarış, Le Mans’tan daha fazla saygı görmez. 2021’deki mücadelemizi keşif amaçlı olarak görüyoruz ama elbette her zaman hırsla yarışacağız.”

“Harika hazırlıklarımıza, takımımızdaki Le Mans uzmanlarına ve mükemmel bir sürücü kadrosuna rağmen birçok beklenmedik durumla karşılaşacağız ve pek çok şey öğreneceğiz. Nasıl gideceğini göreceğiz ama burada olabilmek bile zaten çok büyük bir şey.” ifadelerini kullandı.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
18/08/2021, 18:47

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  WEC Ferrari, 2026 WEC'de 3 araçla yer alacak, Kubica'nın geleceği belirsizliğini koruyor sadmin 0 66 Dün, 17:46
Son Mesaj: sadmin
  LeMans Ferrari, Le Mans 24 Saat'te #50 numaralı aracının diskalifiye edilmesine şaşırmış sadmin 0 306 18/06/2025, 17:04
Son Mesaj: sadmin
  LeMans Le Mans 24 Saat: #50 numaralı Ferrari diskalifiye edildi! sadmin 0 293 17/06/2025, 16:31
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1