Jos Verstappen, FIA'nın esnek kanat kuralını yürürlüğe koymak için İspanya GP'yi beklemesine anlam veremiyor.
2025 Formula 1 sezonunun ilk altı yarışının ardından McLaren’in tartışmasız üstünlüğü dikkat çekerken, Red Bull cephesinden gelen eleştiriler de giderek sertleşiyor.
Bu eleştirilerin sonuncusu ise Max Verstappen’in babası ve eski F1 pilotu Jos Verstappen’den geldi.
Özellikle ön kanat esnekliğiyle ilgili kuralların değiştirilme zamanlamasına dair duyduğu memnuniyetsizliği açıkça dile getirdi: “Bence bu çok saçma bir şey.”
FIA, arka kanatlarda esnekliği kontrol altına alan testleri sezon başında uygulamaya koymuştu. Ancak ön kanatlarla ilgili benzer sıkı testler ancak sezonun dokuzuncu yarışı olan İspanya Grand Prix'sinden itibaren geçerli olacak. Bu da, öncesindeki İmola ve Monako yarışlarının bu yeni kuralların dışında kalacağı anlamına geliyor.
Oysa bu değişikliğin çok daha erken uygulanmasını isteyen çevreler, FIA’nın zamanlamasını adil bulmuyor.
Jos Verstappen bu süreci sert bir dille eleştiriyor.
Japonya Grand Prix'sinin ardından McLaren’ın arka kanatlarının esnekliğini gösteren bir video yayımlayan Verstappen, bu kez de ön kanatlara getirilen yeni testlerin geç uygulanmasından rahatsız.
Hollanda merkezli Racexpress’e konuşan Verstappen şu ifadeleri kullandı: “Ne olacağını göreceğiz. Fakat aniden kurallarda bir değişiklik yaşandı... O zaman şöyle düşünüyorsunuz: ‘Madem değişecek, sezon başında yapın ki herkes için eşit olsun' Demeye çalıştığım, neden bu kadar yarıştan sonra, artık izin verilmediğini söylüyorsunuz?"
"Sonuçta o zamana kadar bundan faydalanacaklar demektir. Bence bu çok saçma bir şey ama bu zaten sorunun bir parçası.”
tr.motorsport.com