play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 28
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joan Mir’den 2025 Valencia cezasına sert tepki: MotoGP hakemlerini eleştirdi
17-11-2025, 15:52
sadmin
Patron
KONU:
204,409
MESAJ:
562,099
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Marini, Honda'yı 2025 V...
Formula 1 Haberleri
Verstappen, Red Bull'a ...
MotoGP
Jorge Martin'in 2025 Va...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls'un 2026 pi...
Formula 1 Haberleri
Perez: "F1'den uzak kal...

Yorum: #1
Joan Mir’den 2025 Valencia cezasına sert tepki: MotoGP hakemlerini eleştirdi

[Resim: 59453.b3f0e8d4.f1tr.com]

Honda sürücüsü Joan Mir, Valencia MotoGP sprint yarışında yaşadığı çarpışma sonrası FIM MotoGP hakemlerinin kendisine verdiği cezanın açıklamasının “tutarsızlığı doğruladığını” söyledi.

2020 dünya şampiyonu Mir, Cumartesi günü Valencia Grand Prix sprintinin ikinci turunda kendi hatasıyla İtalyan sürücü Luca Marini’ye çarparak Honda takım arkadaşını yarış dışı bırakmıştı. Olay sonrası Mir, ceza almaması gerektiğini savunmuş ve aksi takdirde “kimsenin artık geçiş yapamayacağını” belirtmişti.

Hakemler Mir’e uzun tur cezası verdi ve sürücü bu cezayı Pazar günü ana yarışta 13. sıraya giderken kullandı.

Pazar günü FIM baş hakemi Simon Crafar ile görüşmesi sorulduğunda Mir sert tepki gösterdi: “Çok komikti çünkü bana ‘hayır, bu hareket için seni cezalandıracağız’ dediler. Ben de ‘tamam, peki Sachsenring’de Ai Ogura ile olan olayı gösterir misiniz?’ diye sordum. ‘Evet, gösterebiliriz’ dediler. Sachsenring’de Ogura viraj 1’de düştü, bana çarptı ve ikimiz de yere indik. Bu olayda ceza verdiniz mi diye sordum. ‘Hayır’ dediler. ‘Peki beni cezalandıracak mısınız?’ diye sordum. ‘Evet, Sachsenring’de hata yaptık, cezalandırmalıydık’ dediler. Bu da cezalardaki tutarsızlığı doğruluyor ve anlamıyoruz.”

Crash kaynaklarına göre Mir’in açıklamaları tamamen doğru değil. Hakemler, Ogura’nın o çarpışmada geçiş girişiminde bulunmadığı için ceza almadığını belirtmiş. Olayda Mir viraj 1’de dışarı açılmışken, Ogura normal yarış çizgisinde önünü kaybetmişti. Mir ise o anda Marini’yi geçmeye çalışırken kaza yapmış ve takım arkadaşını da yanına almıştı.

Benzer şekilde Pramac sürücüsü Jack Miller da sprint yarışında Fermin Aldeguer ile yaşadığı çarpışma sonrası hakemlerin kendisini cezalandırmasına tepki göstermişti.

Mir ve Miller, yeni baş hakem Simon Crafar’a açık eleştiri getiren ilk isimler oldu. Ancak Crafar’ın 2025 sezonundaki yönetim tarzı genel olarak grid tarafından olumlu karşılanmıştı.

Mir, Valencia MotoGP’de “büyük ve beklenmedik” lastik performans düşüşüyle mücadele etti

Uzun tur cezasının yanı sıra Mir’in Pazar günkü ana yarışı, arka orta sert lastiğindeki beklenmedik tutunma kaybı nedeniyle olumsuz etkilendi.

Mir, “Başından beri tutunma sorunu yaşadım. Nedenini tam anlayamıyorum. Son 10 turda ise performansımda büyük bir düşüş oldu. Hayatımda bu kadar büyük bir düşüş yaşadığımı hatırlamıyorum. Yarışın son bölümünde bu kadar performans kaybetmek çok nadir bir durum. Ama böyle şeyler olabiliyor. Nedenini anlayacağız çünkü şu an cevabım yok. Çok beklenmedikti. Bu hafta sonu lastik yönetimi üzerine çok çalıştım ama yine de büyük bir düşüş yaşadım. Cevaplar bulmaya çalışacağız” dedi.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
2 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Marini, Honda'yı 2025 Valensiya GP'de imtiyaz hedefi olan Grup C'ye taşıdı sadmin 0 21 22 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Jorge Martin'in 2025 Valensiya GP'den çekilmesi Aprilia ile önceden planlanmış sadmin 0 19 27 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Alex Rins’ten Yamaha MotoGP Takım Arkadaşlarına V4 Testi Öncesi Uyarı sadmin 0 41 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 18 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1