play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 99
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 89
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 87
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 73
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 47
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 38
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 31
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 20
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 5
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:188, Galibiyet:4
Mercedes | Sıra: 2
Puan:111, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:89, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:78, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:25, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 1094
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Japonya'da zafer Vettel'in, Massa podyumda
07-10-2012, 14:08
sadmin
Patron
KONU:
198,502
MESAJ:
555,545
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
30 Nisan: F1 Tarihi’nde...
Formula 1 Haberleri
Pilotlar Miami pistinde...
Formula 1 Haberleri
Alonso’dan F1 geleceğiy...
Formula 1 Haberleri
McLaren: “Lando Norris’...
Formula 1 Haberleri
Marc Gené: “Ferrari’nin...

Yorum: #1
Japonya'da zafer Vettel'in, Massa podyumda

[Resim: japonya-gp-2012-podyum.jpg]

Sıralamalardaki formunu yarışa da taşıyan Vettel, Fernando Alonso'nun ilk turda veda ettiği yarış boyunca tek kişilik performansını sürdürüp baştan sona lider götürdüğü Japonya Grand Prix'ini bir kez daha kazanmayı başardı.
Japonya'da zafer Vettel'in, Massa podyumda

Son şampiyon Vettel bu zaferle, pilotlar klasmanı lideri Fernando alonso ile arasındaki farkı dörde indirirken, arka arkaya galibiyetler alabilecek potansiyeli olduğunu da vurgulamış oldu.

Felipe Massa ise 10. sıradan başladığı yarışta, neredeyse 2 yıl sonra podyuma çıktı ve liderin uzağında kalmasına rağmen harika bir performans ortaya koydu.

Ancak bütün bunların yanısıra, yarışı üçüncü sırada tamamlayan ve Japonların podyum hasretini dindiren Kobayashi'nin Button'u son turlarda arkasında tutması ve damalı bayrağı geçişiyle yaşanan büyük coşku görülmeye değerdi.

Sebastian Vettel'in katıldığı 4. Suzuka Grand Prix'inde 3. galibiyetini alması ise, yarışın ilk turunda potansiyel rakiplerinin yarış dışı kalmasıyla daha da kolay bir hale geldi.

Henüz ilk viraja gelinirken Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen'in lastiklerinin teması, Alonso'nun spin atarak kum havuzunda yarışı noktalamasıyla sonuçlandı.

Bu kez ikinci virajda ise Romain Grosjean ve Mark Webber temas yaşayıp grid'in gerilerine düştüler. Grosjean 10s dur-kalk cezası alır ve ön kanadını da kaybederken, spin atan Webber de kontroller için pite geldi ve zaman kaybetti.

Zincirleme reaksiyonun devamında Nico Rosberg de, Bruno Senna ile teması sonucu yarış dışı kaldı.

Güvenlik aracı piste girdiğinde, Sebastian Vettel yaklaşık 20s farkla çoktan rakipleriyle arasını açmış durumdaydı.

Kamui Kobayashi, ikinci sıradaki yerini ilk pit stoplara kadar korudu. Ancak ilk turdaki karşıklıktan çok iyi faydalanan Massa, Button ve Kobayashi'den çok daha hızlı olduğu bu bölümde ikinciliğe yükselmeyi başardı.

Massa yarışın sonraki bölümünde bir ara Vettel ile farkı 9s'lere kadar düşürmesine rağmen, sonrasında Vettel'in temposunu artırması ve pit stoplar sonucu uzak ama güvenli bir ikincilik elde etti.

Button ise son pit stop'unun biraz yavaş olmasının da etkisiyle yarış sonunda Kobayashi'ye çok yaklaşmasına rağmen geçemeyip dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Sakin bir startla yarışa balşayan Lewis Hamilton ise yarışı 5. sırada tamamladı. Hamilton ve Perez'in mücadelesinde Perez, İngiliz pilotu geçmeye çalışırken virajı açıktan almayı denedi ve onun da yarışı kum havuzunda noktalandı.

Hamilton'a karşı pozisyonunu koruyamayıp geriye düşen Raikkonen 6. sıradan finiş görürken, Hulkenberg 7., Maldonado 8., Webber 9. ve Daniel Ricciardo 10 sırada yarışı tamamladılar.

23. sıradan yarışa başlayan Michael Schumacher yarış içinde oldukça ciddi bir yükseliş ortaya koyarken, son turlarda Ricciardo'nun harika savunmasıyla karşılaşınca son Suzuka Grand Prix'inden puansız ayrılmış oldu.

2012 Japonya Grand Prix'i Yarış sonuçları:
[Resim: ekranalntsqe.png]


07/10/2012, 14:08

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yarış Japonya GP 2025 - Kazanan Max Verstappen sadmin 1 148 06/04/2025, 15:13
Son Mesaj: fyas40
  Sıralama Japonya GP 2025 - Pole pozisyonunu Max Verstappen kazandı sadmin 0 149 05/04/2025, 11:51
Son Mesaj: sadmin
  Antrenman Japonya GP 2025 - 3. Antrenman sonuçları: Norris lider sadmin 0 86 05/04/2025, 7:37
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1