play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 1443
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstanbul’da trafik kurallarına uymayanlar yanacak
11-11-2016, 17:43
sadmin
Patron
KONU:
207,107
MESAJ:
564,937
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Indycar
Ed Carpenter, 23. Kez I...
MotoGP
Ducati Patronundan Pedr...
Formula 1 Haberleri
Audi’nin İlk Formula 1 ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Gary Anderson, 2026 Rac...
Formula 1 Haberleri
Audi, 2026 motor kurall...

Yorum: #1
İstanbul’da trafik kurallarına uymayanlar yanacak

[Resim: 14840.1a1914df]

İstanbul trafiğinde artık yeni bir dönem başlıyor. Park, duraklama, emniyet şeridi, hız ihlali tespitleri ve olay yönetimi gibi birçok işlevi bir arada gerçekleştirebilen Mobil EDS teknolojisi hizmete sunuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye geneline yayılması planlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) İstanbul'da kurulması için çalışma başlatıldı.

TEDES'ler, belediye tarafından kent sınırları içerisinde tesis edilen noktalarda, karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla kurulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü, kentte 150'den fazla noktada kurulması hedeflenen TEDES projesi için aralıkta ihaleye çıkacak. Projenin hayata geçmesiyle kent genelinde kullanılan EDS'ler yerini TEDES'e bırakacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, TEDES'in kurulmasının ardından Karayolları Trafik Kanunu'na eklenen madde uyarınca, aylık dönemler halinde yapılan tespitlere dayanılarak düzenlenen trafik idari yaptırım karar tutanaklarında yer alan trafik idari para cezasının yüzde 30'u oranındaki tutarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine sistem kullanımı hizmet bedeli olarak ödeyecek.

Sabit ve mobil sistemlerle trafik ihlali yapan sürücülerin tespiti için kurulacak TEDES'te yeni uygulamalar bulunuyor.

Yeni sistemde, sabit ihlal tespit sistemlerinin kurulma olanağının bulunmadığı yerlerde denetlemeler yapılabilmesi amacıyla mobil ihlal tespit sistemlerinden faydalanılacak.

Buna göre, ihlal tespiti yapacak mobil elektronik denetleme sistemlerine motosikletli araçlara kurulacak sistemler de eklenecek.

Kameralı ve radarlı sistemlerle donatılacak "Motor EDS" adı verilen yeni sistem ile hız, kırmızı ışık ve park ihlalleri yapan sürücüler, motosikletli ekiplerce tespit edilerek, ceza yazılacak.

Vatandaşlar arasında "karakule" olarak bilinen İstanbul'da da kurulacak sabit kuleler, "GPS" adı verilen uydu sistemlerini de kullanabilecek.

Bu sayede hız limitlerini aşan sürücüler hata payı en az şekilde tespit edilecek.

Aralarında belirli bir mesafe olan aynı güzergahtaki kameralardan geçen araçlar için hız koridoru tanımı ve ortalama hız hesabı yapılacak.

Buna göre, İstanbul trafiğinin en önemli ulaşım aksı olan E-5 hattında da kurulacak kule ve direk şeklindeki TEDES ile hız koridoru uygulaması devreye alınacak. Koridor içinde belirlenen süreden önce çıkan araçlara hız limiti ihlalinden ceza uygulanacak.

TEDES'ten elde edilen ve merkeze aktarılan ihlallere ait görüntülerde, kişisel hak ihlalleri dikkate alınarak sürücü haricindeki araç içi bölümler otomatik olarak maskelenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü altyapısı ile ortaklaşa çalışan ve plaka tanıma sistemine sahip TEDES'lerde, bir ihlale ilişkin araç plakası, ihlal zamanı, fotoğrafı, lokasyonu, videosu gibi tüm bilgiler sorgulanarak ceza tutanakları düzenlenecek.

TEDES'te sürekli ihlal yaparak giden araçlara ait plakalar "kara liste" uygulaması ile takip altında tutulacak.

Kara listeye alınan araçlar, sistem tarafından sürekli kontrol altında tutulacak. Kara listeye alınan araçtaki sürücü ihlal sayısını azaltması halinde araca ait plaka kara listeden çıkarılacak.

Gece aydınlatma ışığı sistemiyle de araçların plakaları kayıt altına alınabilecek


11/11/2016, 17:43

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2025 Belçika GP heyecanı İstanbul’da: F1 Watch Party Padok Club’da yaşanacak sadmin 0 604 24/07/2025, 1:17
Son Mesaj: sadmin
  Resmi | İstanbul Park, artık TOSFED yönetiminde! sadmin 0 363 17/06/2025, 1:33
Son Mesaj: sadmin
  Padok Club Opening Party: İstanbul’da F1 Heyecanı Başlıyor! sadmin 0 311 14/05/2025, 1:04
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1