play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 244
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İnceleme Red Bull, neden Perez ile devam etmeyi seçti?
31-07-2024, 03:16
sadmin
Patron
KONU:
208,013
MESAJ:
565,860
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Gelmiş Geçmiş En Kö...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 MotoGP: TOPRAK RAZ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
TOPRAK'IN TEST SONRASI ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 GRİDİNDEN KİMLER M...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
SEPANG Testleri Tamamla...

Yorum: #1
Red Bull, neden Perez ile devam etmeyi seçti?

[Resim: 55132.940aa30d.f1tr.com]

Red Bull, yaz arasından sonra Sergio Perez ile devam etme kararı aldı. İşte bu karara neden olan faktörler...

Haftalarca süren spekülasyonların ardından, Red Bull’un Sergio Perez'e sabrını kaybettiğine dair her türlü emareye rağmen, yaz tatilinden sonra Perez ile devam etme kararı birçok kişiyi şaşırttı.

Red Bull takım patronu Christian Horner, sadece birkaç hafta önce, Perez'in puan alamama sürecinin, Red Bull'un takımlar şampiyonluğu umutları için “sürdürülemez” olduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz hafta sonu ise Perez, Belçika'da ön sıradan start alarak amacına hiç zarar vermemiş gibi görünürken, yarışta geriye düşerek performansının “çökmesi” üzerine Red Bull motor sporları danışmanı Helmut Marko tarafından sert şekilde eleştirildi.

McLaren'ın takımlar şampiyonluğundaki tehdidi giderek artarken ve Red Bull'un ihtiyaç duyduğu Perez’in podyumda tamamlamasına dair hiçbir işaret görülemezken, Marko'nun yorumları yolun sonunun yakın olduğunu işaret ediyordu.

Ancak Horner ve Marko, Red Bull'un Milton Keynes'teki fabrikasında konuyu görüşmek üzere bir araya geldiklerinde, sonuç tam tersine çıktı. Perez'in geri dönüşü olmayan bir noktaya geldiğini düşünmek yerine, Meksikalı ile şimdilik devam etme kararı aldılar. Sürücü değişikliği konuşmaları rafa kaldırıldı ve Red Bull ile RB'nin sürücü kadroları şimdilik değişmeyecek.

Takımdan durumla ilgili resmi bir açıklama gelmese de Motorsport.com'un anladığına göre, birçok faktörün bir araya gelmesiyle en azından şimdilik sürücü değişiminin doğru olmadığına karar verildi.

Belirgin bir alternatif olmaması

[Resim: 55166.92bf4618.f1tr.com]

Başlıca nedenlerden biri, Perez'in mevcut formu ideal olmasa da -Emilia Romagna Grand Prix'si başlangıcından bu yana sadece 28 puan topladı- bariz bir şekilde onun yerine geçecek biri olmamasıydı.

Bir takımın mevcut sürücüsünde bir sorun olduğunu kabul etmesi bir şey; daha iyi bir çözümle gelmek ise başka bir şeydir. Red Bull'un ikinci takımı RB’de, doğru arabayla galibiyetler getirebilecek potansiyele sahip Sebastian Vettel veya Max Verstappen kalibresinde birileri olsaydı, Perez'in durumu muhtemelen farklı olurdu.

Ancak Red Bull'un üst yönetiminin, RB'nin Yuki Tsunoda'nın ön saflarda mücadele etmek için gereken doğru mental yaklaşıma sahip olduğundan emin olmadığı anlaşılıyor.

Ayrıca, Perez’in başarısız olması durumunda yerini almaya aday olarak görülen Daniel Ricciardo da bu yıl kendini kanıtlayamamış durumda. Avustralyalı sürücü, puan sıralamasında Tsunoda'nın 10 puan gerisinde ve son yarışlarda kendi koltuğunu koruyacak kadar toparlanmış gibi görünse de onu Red Bull'a koymanın bir adım ileri atmak olacağına dair kesin bir garanti yok.

Yedek sürücü Liam Lawson, Perez'in görevden alınması durumunda Red Bull için öne çıkan bir adaydı, ancak Verstappen'in yanında ve Takımlar Şampiyonluğu için mücadele etmesi beklenen, yüksek baskının olduğu bir ortama sokulmasının deneyim eksikliği nedeniyle çok büyük bir adım olacağı düşünülüyordu.

Daha iyi destek

[Resim: 55167.d2267eea.f1tr.com]

Alternatif sürücü seçeneklerinin yanı sıra, Red Bull son yarışlarda Perez'in neden başarılı olamadığını araştırırken, belki de tüm suçun Meksikalının omuzlarına yüklenmemesi gerektiği düşüncesi giderek güçlendi.

Silverstone ve Macaristan'da Q1'de kaza yaparak yaptığı hatalar tamamen onun hatasıydı, ancak Perez'e daha iyi bir şans vermek için Red Bull'un daha fazla şey yapması gerektiği sonucuna varıldı.

Horner ve Marko arasındaki görüşmelerin bir sonucu olarak, Red Bull, Perez'e aracından ihtiyaç duyduğu şeyleri daha fazla vermenin yollarını bulabilirse bunun sonuca ulaşmak için yeni birini görevlendirmekten daha iyi bir yol olduğu anlaşıldı.

Belçika'da Pazar günü Horner'ın tonlaması özellikle dikkat çekiciydi ve Perez'e destek verilmesi gerektiğini belirtti. "Kimse Checo'nun zorlanmasını istemediği için durum üzücü."

"Herkes onun başarılı olmasını istiyor. Takım onun arkasında oldu ve olmaya da devam ediyor. Herkes onun başarılı olmasını istiyor çünkü onun bu durumda olması can sıkıcı." diye açıkladı.

Perez'e ileriye dönük ek destek olarak neyin kastedildiği açık olmasa da Perez’in rahat hissetmesi için Meksikalı pilotun ve takımın etrafında her şeyi gözden geçirmek için bir inceleme yapılması muhtemel.

Bu, etrafındaki destek yapısının, birlikte çalıştığı kişilerin ve aracının yapısının iyileştirilmesini içerebilir zira son aylarda yapılan güncellemelerin onun arabadaki rahatlık seviyesini düşürdüğü açıkça anlaşılıyor.

[Resim: 55168.c4990cc1.f1tr.com]

Perez'in altında, sınırları zorlamak için tamamen rahat olduğu bir araba ve her şeyden en iyi şekilde nasıl yararlanacağını bilen bir ekip olursa, sonuçların da geleceğine dair bir his var.

Daha iyi pistler

Perez'in lehine dönen bir başka faktör de yaz tatilinden sonra takvimin nasıl şekillendiğiydi. Horner, Pazartesi günü fabrikada Perez'in takımda kalması hakkında yaptığı konuşmanın bir parçası olarak, yaklaşan yarışların Perez'in geçmişte iyi performans gösterdiği pistler olduğunu belirtti. Bu da yapılan değişikliklerin etkisini görmek için takıma iyi bir fırsat sunacak.

Önümüzdeki yarışlar, Perez’in geçen yıl en iyi sonuçlarından bazılarını aldığı pistler olmuştu. Meksikalı pilot, İtalya’da ikinci, Bakü’de birinci ve Zandvoort'ta dördüncü sırayı elde etmişti. Red Bull’un bu zorlu pistlerde bir başkasını denemesi ideal olmazdı.

Perez’in kontrattaki yükümlülüklerini yerine getirme beklentisi

Bütün bunlar, Perez'in sözleşme süresini Red Bull’da tamamlamak için gerekeni yapabileceğini kanıtlamak adına kendisine daha fazla zaman kazandırdığı anlamına geliyor.

Ancak Perez'e işleri yoluna koyması için gereken desteği verebileceğine inanmasına rağmen Red Bull'un Takımlar Şampiyonasını kaybetme tehdidini göz ardı etmediği de bir gerçek.

[Resim: 55169.52581311.f1tr.com]

McLaren'ın Red Bull ile aradaki farkı ne kadar hızlı kapattığına bakıldığında, Singapur Grand Prix'sinden sonra McLaren önde olabilir.

Bu yüzden o hafta sonu, ardından gelen mini ara ve ABD, Meksika ve Brezilya’daki art arda gelen üç yarışın öncesi Red Bull'un durumu tekrar değerlendirmesi için kesinlikle kilit noktalar olacak.

Perez, Red Bull'un kendisine yardımcı olabileceğini umduğu yükselişi gösterirse, sezonu tamamlayıp 2025'e kadar devam etmeyeceğine inanmak için çok az neden var. Ancak formunda bir değişiklik olmazsa ve McLaren, Red Bull'u takımlar şampiyonasında geçerse, değişiklik meselesi yeniden gündemde olacaktır.

Horner, Belçika'dan sonra açıkça şöyle belirtti: "Bizim odak noktamız Takımlar Şampiyonluğu.”

“Bugün yedi veya sekiz puan daha kaybettik. Aradan sonra Zandvoort'ta bunu tersine çevirmemiz gerekiyor."

Perez şimdilik kalıyor, ancak üzerindeki baskı devam ediyor.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
31/07/2024, 3:16

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum NL Toprak Razgatlıoğlu GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR: MotoGP 2026 Malezya Testleri 1. Gün Özeti sadmin 0 121 03/02/2026, 23:41
Son Mesaj: sadmin
  Yorum JAGUAR F1 TAKIMININ BATIŞ HİKAYESİ | JAGUAR NEDEN F1'DE YOK? sadmin 0 167 31/01/2026, 1:59
Son Mesaj: sadmin
  Yorum MERCEDES ZİRVEYE UÇTU, RED BULL PİSTE ÇIKAMADI: F1 2026 Barselona Testleri 3. Gün ÖZETİ sadmin 0 224 29/01/2026, 0:43
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1