play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 346
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 332
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 306
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 252
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 192
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 142
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 89
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 16| Puanı 28
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:678, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:341, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:334, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:331, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:59, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:48, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Meksika GP 26 Ekim 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 109
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horner: "Verstappen'in Suzuka'yı tekrarlaması imkansız"
12-04-2025, 02:22
sadmin
Patron
KONU:
203,190
MESAJ:
560,795
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Şampiyonluk Kızıştı! Ve...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Austin GP’de Verstappen...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu Öze...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen Şampiyon Ola...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
TOPRAK ŞAMPİYON! | HAMI...

Yorum: #1
Horner: "Verstappen'in Suzuka'yı tekrarlaması imkansız"

[Resim: 50100.6b98187d.f1tr.com]

Red Bull takım patronu Christian Horner ve danışman Helmut Marko, Bahreyn Grand Prix’sindeki zorlu cuma günü sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, McLaren’in Bahreyn’de “diğerlerinden birkaç ondalık saniye daha hızlı” göründüğünü belirterek, Max Verstappen’in Suzuka’daki olağanüstü zaferini burada tekrarlamasının pek mümkün olmadığını söyledi.

Verstappen, ilk antrenman seansını Red Bull’un yedek pilotu Ayumu Iwasa’ya bıraktıktan sonra ikinci seansta piste çıktı ve liderin sekiz ondalık gerisinde yedinci sırada kaldı. Yuki Tsunoda ise ayar denemeleri yaptığı seansta 18. sırayı elde edebildi.

Horner, hafta sonunda McLaren’in açık ara önde olduğunu söylerken, Bahreyn’in sıcak ve aşındırıcı pist yapısının, McLaren’in daha iyi lastik kullanımıyla avantaj sağlayabileceğini dile getirdi: “Bu gece yapmamız gereken çok şey var gibi görünüyor. McLaren’ler gerçekten çok hızlı görünüyor. Mercedes ve Ferrari ile aramızda işler yakın ama McLaren’in kesinlikle kalanlara göre birkaç ondalık üstünlüğü var.”

“Öncelikle elimizdeki durumu, özellikle sıcaklıkla ilgili sorunları nasıl geliştirebileceğimizi anlamalıyız.”

[Resim: 50101.1cc80ef1.f1tr.com]

Red Bull, geçen hafta Japonya’da da benzer şekilde zorlu bir cuma günü geçirdikten sonra ayarları baştan aşağı değiştirip Verstappen’e pole şansı yaratmıştı. Ancak Horner, Bahreyn’in daha aşındırıcı yapısının McLaren’in avantajına çalışacağını ve Red Bull’un bu kez aynı başarıyı tekrarlamasının zor olduğunu söyledi.

Horner: “Verstappen'in geçen hafta yaptığı şeyi burada tekrarlaması, hem tek turda hem de tüm yarış boyunca rakipleri arkasında tutması imkânsız. Burada geçiş yapmak çok daha kolay, bu yüzden bu gece mühendislerle ciddi bir mesai bizi bekliyor,” şeklinde konuştu.

Sadece motor moduyla açıklanamaz

Motorsport.com’a konuşan Red Bull danışmanı Helmut Marko da benzer bir tablo çizdi. Red Bull genellikle antrenman seanslarında daha düşük motor modları kullansa da, Marko farkın bunun çok ötesinde olduğunu söyledi.

Marko: “Çok yavaşız ve lastikler aşırı ısınıyor. Bahreyn, Red Bull için daha zor bir yarış olacak. Ana problemimiz lastik sıcaklığı. Bunu kontrol altında tutamıyoruz. Sıcaklık arttıkça kaymalar başlıyor ve bu işi daha da kötüleştiriyor.”

“Garip şekilde, bir noktada lastik toparladı ve Lando ile aynı tur zamanlarını attık ama bu sadece 15 turun 3-4’ünde oldu. Bu pist bize uymuyor ve bu yüksek sıcaklıklar da öyle,” ifadelerini kullandı.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
12/04/2025, 2:22

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Fernando Alonso, Kritik F1 Şampiyonluk Mücadelesinde Max Verstappen’i Destekliyor sadmin 0 35 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull: McLaren, F1 şampiyonluk yarışında Max Verstappen baskısını hissediyor sadmin 0 27 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Daniel Ricciardo: “Max Verstappen Şampiyonayı Daha Heyecanlı Hale Getiriyor” sadmin 0 31 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1