Lewis Hamilton, Max Verstappen’in Katar Grand Prix’sindeki zaferi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Bu sonuçla birlikte Formula 1’de şampiyonluk mücadelesi sezon finaline taşınırken, Verstappen’in galibiyeti puan durumunda dengeleri değiştirdi.
Verstappen, Lusail Uluslararası Pisti’nde Pazar günü rahat bir zafer elde etti. McLaren’ın strateji hatası nedeniyle Lando Norris ve Oscar Piastri yarışın dışında kalırken, Hollandalı pilot sezonun yedinci galibiyetine imza attı. Bu sonuçla Verstappen, lider Norris ile arasındaki puan farkını sadece 12’ye indirdi ve Abu Dhabi’deki final yarışına iddialı bir şekilde gidiyor.
Red Bull pilotunun beşinci şampiyonluğunu ilan edebilmesi için 2025 sezonunda sekizinci galibiyetini alması ve Norris’in ilk üç dışında kalması gerekiyor.
Katar’da Ferrari’nin sorunlu SF-25 aracıyla mücadele etmeye devam eden Hamilton ise Verstappen’in yükselişine şaşırdığını ifade etti. Yedi kez dünya şampiyonu pilot, pistte yeterli ekran olmaması nedeniyle yarışın gidişatını takip edemediğini belirterek, “Max nasıl şimdi 12 puan geride?” diye sordu.
Verstappen’in galibiyeti kendisine bildirildiğinde ise Hamilton, “Max mı kazandı? Vay canına, haberim yoktu, hiç bilmiyordum!” ifadelerini kullandı. Ardından, “Vay canına! Ben Piastri kazandı sanıyordum… Bu gerçekten heyecan verici! Şampiyonluk son yarışa, son ana kaldı.” dedi.
Hamilton, 2021 Abu Dhabi’de Red Bull pilotuyla yaşadığı unutulmaz şampiyonluk mücadelesini hatırlatarak, Verstappen’in ve Red Bull’un 104 puanlık farkı kapatarak gösterdiği performansa övgüde bulundu. “Hepimiz Max’in harika bir iş çıkardığını biliyoruz. Arkasında muazzam bir ekip var, son dört yılda tartışmasız en iyi araca sahiplerdi, belki bu yılın başı hariç. Ama bir şekilde geri dönmeyi başardılar. Elbette harika bir aracı var ama onunla inanılmaz bir iş çıkarıyor. Ona hakkını teslim etmek lazım.” şeklinde konuştu.
trf1.net