Cuma günkü antrenmanlara göre aracı sürerken daha fazla zorlandığını ifade eden Lewis Hamilton, takım arkadaşını geçip pole pozisyonunu elde edebilmek için mümkün olan her şeyi yaptığını ve çok zorlandığını itiraf etti.
Hamilton Cuma günü herkesten çok daha rahat ve hızlı bir görüntü çizerken, Cumartesi günkü antrenmanları zirvede tamamlayarak güne başlayan Nico Rosberg, sıralamaların ilk iki segmentinde en iyi zamanları elde ederek performansını son ana dek sürdürmüştü.
Rosberg Q3'te de liderliğe yükselmesine rağmen Lewis Hamilton son turunda en iyi tur zamanını eline geçirerek son beş yarışta dördüncü pole pozisyonunu elde etmeyi başardı.
"Zor bir gün oldu. Nico hem son antrenmanda hem de sıralamalarda olağanüstü sürdü. Onu yenip yenemeyeceğimden emin değildim."
"Sıralamaların en sonunda mevcut arabayla yapılabilecek her şeyi en son sınırında yaptığımı düşünüyorum."
Hamilton ayrıca telsizden de bildirdiği gibi gece yapılan değişikliklerin kendisine neredeyse pole'e mal olacağını ifade etti.
"Dün harika bir gündü ve arabadan çok memnundum. Genel olarak her şey bu kadar yolunda olduğunda bir şeyleri değiştirmek istemezsiniz. Ancak dün gece bazı şeyleri biraz daha iyi yapabileceğimiz düşüncesiyle birkaç ufak değişiklik yaptık. Ufak ve milimetrik değişikliklerdi. Ancak bugün pist sıcakığının düşmesiyle birlikte bu ufak değişikliklerin etkisi büyüdü."
"Araba çok fazla önden kayma yaşadı ve yol tutuş kötü etkilendi. İlk segmentte Nico'nun yarım saniye gerisindeydim ama sonuç olarak dişlerimi ısırarak da olsa pole'ü elde etmeyi başardım."
"Kesinlikle hızlıyız ancak arabanızın hızlı olması onu limitlerinde sürmediğinizde hiçbir şey ifade etmiyor."