play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 565
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haas, Rus yaptırımlarını ihlal ettiği yönündeki 'yanlış' iddiaları reddetti
16-03-2023, 12:58
sadmin
Patron
KONU:
198,853
MESAJ:
555,927
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Miami'de Kazanan Piastr...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Formula 1 Haberleri
Haziran ayında vizyona ...
Formula 1 Haberleri
Bottas, Mercedes'in 'ge...
Formula 1 Haberleri
Ocon, otomobil koleksiy...

Yorum: #1
Haas, Rus yaptırımlarını ihlal ettiği yönündeki 'yanlış' iddiaları reddetti

[Resim: 35735.4b90c130.f1tr.com]

Haas Formula 1 takımı, ana şirketinin Rusya yaptırımlarını deldiğine dair ortada dolaşan haberlerin tamamen 'yanlış' olduğunu açıkladı.

Amerikan yayın kuruluşu PBS'de yer alan bir haberde Haas Automation şirketinin Rusya'ya doğrudan makine ve parça sağladığı, bunun da ABD ihracat kontrol ve yaptırım düzenlemelerini ihlal ettiği iddia edilmişti.

Ancak Haas, iddialar karşısında yaptığı yeni bir duyuruda, Amerika hükümetinin yasalarına her zaman tam uyum içinde olduğunu ve 3 Mart 2022'den bu yana Rusya'ya hiçbir makine ihraç etmediğini açıkça belirtti.

PBS'nin haberinde Rusya'da kullanılan 18 Haas makinesine atıfta bulunulmuştu ancak Amerikan şirketi bunların yaptırımlar yürürlüğe girmeden önce ülkeye sevk edildiğini açıkladı.

Haas ayrıca, resmi olarak böyle bir zorunluluğu olmamasına rağmen Rus distribütörüyle olan ilişkisini sonlandırdığını belirtti.

Açıklamada şöyle denildi: "Haas Automation, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kısa bir süre sonra, yani 3 Mart 2022 tarihinde Rusya ve Belarus'taki mevcut tek bağımsız distribütörü Abamet Management ile olan ilişkisini tümüyle sonlandırmıştır."

"O tarihten bu yana Haas, Abamet'e veya Rusya'daki herhangi birine herhangi bir makine, parça veya yazılım satmamış veya göndermemiştir. Bu önemli gerçek, haber yayınlanmadan önce PBS muhabirine açıkça belirtilmiştir."

"Ayrıca Haas, Mart ayında Abamet ile ilişkisini sonlandırdığı sırada, halihazırda bulunan 50 makinelik siparişini kendi isteğiyle iptal etmiştir. Oysa bu siparişlerin teslimine o zamanki ABD ihracat kontrol ve yaptırım düzenlemeleri uyarınca izin veriliyordu."

[Resim: 35736.6c76fb2a.f1tr.com]

Haas, ekipman sevkiyatlarının geçen yılın Ekim ayına kadar devam ettiği yönündeki haberlerin ise 'yalan' olduğunu duyurdu.

Haas daha önce sattığı ekipmanların, teslim edildikten sonra el değiştirmiş olabileceğini ancak böyle bir hareketin kendi onayları doğrultusunda olmayacağını öne sürdü.

"Haas bu ürünler üzerinde fiziksel kontrole sahip değildi fakat tüm ürünler Abamet'in Haas'a, yürürlükteki ABD ihracat kontrol ve yaptırım yasalarını ihlal ederek herhangi bir ürün ihracı yapılmayacağına dair sertifikaya sahipti. Dolayısıyla Haas kesinlikle böyle bir durumdan haberdar değil."

"Basitçe ifade etmek gerekirse, 3 Mart 2022'den sonra Haas tarafından üretilen makinelerin veya bileşenlerin herhangi bir sevkiyatı gerçekleşmişse, bu sevkiyatlar Haas'ın haberi olmadan Abamet veya Haas'ın dünya çapındaki sayısız diğer müşterilerinden biri tarafından yapılmıştır."

"Bu tür sevkiyatlar da Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Haas'ın Rusya'ya ilişkin açık politikasına doğrudan aykırı olarak yapılmış olacaktır."

"Bu nedenle PBS haberinin Haas'ı, Rus ordusunu destekliyormuş gibi göstermesi acı bir ironidir, ki bu gerçekten çok uzak bir şeydir."

"Amerikalıların Ukrayna'yı desteklemek için en etkili davranışını sergilemeye çalıştığı bir dönemde, PBS'in temel gerçekleri göz ardı eden ve açıkça yanlış gerçekler ortaya koyan bu kötü kaynaklı hit haberini sunması son derece sorumsuzcadır."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
16/03/2023, 12:58

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Luca de Meo: “Fernando Alonso’ya hak ettiği gibi davranamadık” sadmin 0 33 11/05/2025, 8:14
Son Mesaj: sadmin
  Briatore, Oakes'in Alpine'den ayrılığı sonrası çıkan 'anlaşmazlık' iddialarını reddetti sadmin 0 40 10/05/2025, 2:38
Son Mesaj: sadmin
  Steiner: Haas, Avustralya’daki performansını tekrarlamamalı sadmin 0 59 26/04/2025, 18:35
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1