play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 301
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haas, çaylak sürücülerle daha fazla sorun bekliyormuş
15-03-2021, 10:39
sadmin
Patron
KONU:
200,048
MESAJ:
557,328
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Sainz: "Williams için f...
Formula 1 Haberleri
Gene Haas, Goodwood Hız...
Formula 1 Haberleri
Alpine, yedek pilotu Pa...
Formula 1 Haberleri
Norris: "Batarya yüzünd...
MotoGP
Dorna CEO'su Ezpeleta: ...

Yorum: #1
Haas, çaylak sürücülerle daha fazla sorun bekliyormuş

[Resim: 45820.88be1de1.f1tr.com]

Haas F1 Takım Patronu Gunther Steiner, 2021 Formula 1 sezonunda iki çaylak pilotla mücadele edecekleri için testlerden önce daha fazla sorun yaşamayı beklediklerini söyledi.

Formula 1'e girdiğinden beri hep Romain Grosjean ve Kevin Magnussen gibi deneyimli pilotlarla mücadele eden Haas, bu sene için strateji değiştirdi ve geçen sene sonunda her iki pilotuyla birden yollarını ayırdı.

İki deneyimli pilot yerine Haas, bu sene Mick Schumacher ve Nikita Mazepin gibi iki çaylak pilotla yarışma kararı aldı.

Bahreyn'de gerçekleştirilen testlerde iki pilot şu ana kadar büyük bir sorun çıkarmadı ve genel olarak kendilerinden bekleneni yaptılar.

Steiner, "Bunun bir etkisi olmadı. Açıkçası daha fazlasını, daha fazla sorun olmasını bekliyordum. Ancak bu iki isim çok iyi hazırlanmış durumdalar. Verdikleri bilgiler çok iyi. İyi iş çıkardılar. Onlardan daha fazla sorun ya da daha fazla hata bekliyordum ancak onların ödevini iyi bir şekilde yaptığını kabul etmeliyim."

"Bu yüzden onların geçirdikleri günden (dün), attıkları tur sayısından çok mutlu olduğumu söyledim. Onlar için en önemli şey, alışabilmeleri için tur atmaları. Büyük bir sorun yaşamadık ancak küçük sorunlar da yaşamadık. Tabii ki yeni şeyler öğreniyorlar. Mühendislerle çalışmayı daha fazla öğreniyorlar. Birbirlerini daha iyi tanıyorlar. Karakterlerini ve kişiliklerini öğreniyorlar. Bunlar dışında her şey çok iyi." dedi.

Steiner, testlere iki deneyimli pilot yerine iki çaylakla çıkmanın doğal olarak uyguladıkları programı değiştirmelerine neden olduğunu kabul etti.

Steiner, "Deneyimli pilotlarla doğrudan daha fazla performans bulmaya çalışıyorsunuz. Çaylak pilotlardan en iyi performansı, takımı ve aracı daha çok öğrendikçe alıyorsunuz. Şu anki performansımız bu şekilde çünkü öncelikle adapte olmaları ve araçta neler yapabileceklerini görmeleri ve bir şeyleri değiştirirse neler olacağını öğretmemiz gerekiyor. Fark burada."

"Bu yüzden bugün (dün) onlara tam bir hafta sonunu olmasa da hemen hemen tam bir yarış hafta sonunu yaşatmaya çalıştık. Yarışı, sıralamaları ve bu tür şeyleri yaşattık. Bu sayede çok fazla sürüş yaparak formata alışmalarını istedik. Aracı ayarlayabildiler ve yarış için lastikleri nasıl kullanacaklarını gördüler. Daha önce bu sene kullanacağımız yarış lastiklerini hiç kullanmamışlardı. Onlara alışmalarını, nasıl tepki verdiklerini, zorlayıp zorlamamaları gerektiğini, nasıl maksimumu alabileceklerini, piste çıkış turunu nasıl yapmaları gerektiğini ve bu tür şeyleri görmelerini istedik."

"Şu an için bunlar, onlardan maksimum performansı alabilmemiz çok önemli. Bu, ayarlar açısından küçük bir değişiklik değil. Elinizde neye sahip olduğunu bilirseniz, onlardan daha fazlasını alabilir, onları en iyi şekilde kullanabilirsiniz." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
15/03/2021, 10:39

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Gene Haas, Goodwood Hız Festivali'nde VF-23 direksiyonuna geçecek sadmin 0 33 Bugün, 1:21
Son Mesaj: sadmin
  Piastri: "Norris ile mücadele ederken sınırları biraz fazla zorladık" sadmin 0 42 29/06/2025, 19:37
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton, Ferrari güncellemeleri konusunda temkinli: "Umarım beklediğimizden daha iyi olur" sadmin 0 38 28/06/2025, 1:00
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1