play facebook twitter youtube rss instagram
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#33 Max Verstappen
Sıra 1| Puanı 575
#11 Sergio Perez
Sıra 2| Puanı 285
#44 Lewis Hamilton
Sıra 3| Puanı 234
#14 Fernando Alonso
Sıra 4| Puanı 206
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 206
#4 Lando Norris
Sıra 6| Puanı 205
#55 Carlos Sainz
Sıra 7| Puanı 200
#63 George Russell
Sıra 8| Puanı 175
#81 Oscar Piastri
Sıra 9| Puanı 97
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 74
#10 Pierre Gasly
Sıra 11| Puanı 62
#31 Esteban Ocon
Sıra 12| Puanı 58
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 27
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 17
#77 Valtteri Bottas
Sıra 15| Puanı 10
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 16| Puanı 9
#24 Guanyu Zhou
Sıra 17| Puanı 6
#3 Daniel Ricciardo
Sıra 18| Puanı 6
#20 Kevin Magnussen
Sıra 19| Puanı 3
#40 Liam Lawson
Sıra 20| Puanı 2
#2 Logan Sargeant
Sıra 21| Puanı 1
#21 Nyck De Vries
Sıra 22| Puanı 0
Red Bull | Sıra: 1
Puan:860, Galibiyet:21
Mercedes | Sıra: 2
Puan:409, Galibiyet:0
Ferrari | Sıra: 3
Puan:406, Galibiyet:1
McLaren | Sıra: 4
Puan:302, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:280, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:120, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 7
Puan:28, Galibiyet:0
AlphaTauri | Sıra: 8
Puan:25, Galibiyet:0
Alfa Romeo | Sıra: 9
Puan:16, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 10
Puan:12, Galibiyet:0
Formula1 Bahreyn GP 2 Mart 2024

Yorum: 0 | Görüntüleme: 106
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haas, ABD GP pist sınırı ihlalleri konusunda FIA'dan yeniden inceleme istedi!
04-11-2023, 20:46
paylaş
sadmin
Patron
KONU:
180,944
MESAJ:
535,249
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari
E-posta Özel Mesaj Facebook Twitter

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2024 F1 gridi belli old...
Motor Sporları
Türkiye Pist Şampiyonas...
Motor Sporları
Türkiye Off-Road Şampiy...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Hamilton'ın s...
Formula 1 Haberleri
Fry: "Williams'ı zirvey...

Yorum: #1
Haas, ABD GP pist sınırı ihlalleri konusunda FIA'dan yeniden inceleme istedi!

[Resim: 49350.64719403.f1tr.com]

Haas, Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix'sinde yaşandığı iddia edilen pist limiti ihlalleri konusunda inceleme hakkı için FIA'ya bir dilekçe verdi.

İki hafta önce Austin'de yapılan yarışın ardından, bazı sürücülerin pistin sıkı bir şekilde denetlenmeyen bölgelerinde pist sınırlarını aşarak kurallara uymadıkları yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Takımlar arasında dağıtılan bazı araçların araç içi görüntüleri, özellikle COTA'nın 6. virajında bazı sürücülerin pist kenarındaki beyaz çizgilerin çok ötesine geçtiğini gösteriyordu.

Bu olaylar, Austin yarışı boyunca pist sınırlarının resmi ihlal listesinde işaretlenmedikleri için FIA'nın incelemesinden büyük ölçüde kaçmıştı.

Ancak görüntüler, bazı takımların son Meksika Grand Prix'sinde FIA'ya bariz pist limiti ihlallerinin neden incelenmediğini sormaları için yeterli oldu.

FIA'nın yanıtının, ABD GP'sinin ardından komiserlerin söyledikleriyle aynı doğrultuda olduğu anlaşılıyor.

FIA, söz konusu virajdaki CCTV kameralarının ve izleme altyapısının pist limitlerini gerektiği kadar doğru bir şekilde denetlemek için yeterli olmadığını, bu nedenle meseleleri daha ileri götüremeyeceğini kabul etti.

Bu durum Austin yarışında Williams pilotu Alex Albon'un 6. virajda pist sınırlarını birden fazla kez ihlal ettiği için ceza almadan kurtulduğu ve diğer suçlar için aldığı beş saniyelik cezanın ötesine geçtiği zaman vurgulanmıştı.

[Resim: 49351.07c14e58.f1tr.com]

Albon'un çizgiyi aştığını gösteren araç içi görüntülere rağmen neden ceza vermediklerini açıklayan komiserler şunları söyledi: "Komiserler, mevcut video görüntülerine (CCTV içermeyen) dayanarak, 6. virajda olası pist limiti ihlalleri için bazı göstergeler olsa da, eldeki kanıtların herhangi bir ihlalin meydana geldiği sonucuna doğru ve tutarlı bir şekilde varmak için yeterli olmadığını ve bu nedenle başka bir işlem yapılmadığını tespit etmiştir."

Ancak FIA'nın 6. virajdaki gözlemlerin pist limiti ihlallerini değerlendirmek için yeterince iyi olmadığı iddiası Haas'ı tatmin etmedi ve Haas konunun gözden geçirilmesi için yönetim organına resmi bir talepte bulundu.

İlk olarak Alman yayın organı Auto Motor Und Sport tarafından ortaya çıkarıldığı üzere, Haas'ın talebinin bir parçası olarak, iddia edilen çoklu kural ihlallerini vurgulamak için hem ilgili araçlardan hem de onları takip edenlerden ayrıntılı araç içi görüntüler sunduğu anlaşılılıyor.

Konuya dahil olan sürücüler arasında Sergio Perez, Albon, Logan Sargeant ve Lance Stroll'ün de bulunduğu düşünülüyor.

Bu sürücülere yönelik herhangi bir yaptırım, Haas sürücüsü Nico Hulkenberg'i potansiyel olarak sıralamada yukarıya taşıyacak yarış sıralamasını değiştirmede kritik öneme sahip olabilir ve bu da takımlar şampiyonası mücadelesinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

FIA inceleme hakkı talebinin alındığını kabul etti ve şimdi konuyu değerlendirmek üzere Birleşik Devletler Grand Prix'si komiserlerini yeniden toplayacak.

Bu toplantının önümüzdeki hafta yapılacağı ve ilk kararın Haas'ın gerçek bir inceleme hakkı duruşması gerekliliğini yerine getirmek için yeterli yeni kanıt sağlayıp sağlamadığı olacağı anlaşılıyor.

FIA'nın tüzüğüne göre herhangi bir resmi incelemenin yapılabilmesi için yeni kanıtların mevcut olması gerekiyor.

[Resim: 49352.495e3e16.f1tr.com]

Haas pist limitlerinin ihlal edildiğine dair ayrıntılı video kanıtlarını bir araya getirmiş olsa da, yarış komiserlerinin grand prix etkinlikleri sırasında araç içi kameralara tam erişimi olduğundan, FIA'nın bunu 'yeni bir unsur' olarak kabul edip etmeyeceği belirsiz.

Ayrıca, araç üstü kameraların açısı, beyaz çizgilerle ilişkili olarak dört tekerleğin tamamının görüntüsünü sunmadığından, pist limitlerinin ihlalini doğru bir şekilde değerlendirmek için tek başına yeterli değildir.

Austin'de yaşananların ardından FIA, 6. viraj gibi sorunların ortaya çıktığı virajlarda pist sınırı ihlallerine gösterdiği dikkati artıracağından emin olduğunu açıkça belirtti.

Yönetim organından bir sözcü şunları söyledi: "FIA, gelecekte olası ihlallerin yarış sırasında güvenilir bir şekilde tespit edilebilmesini sağlamak için izleme altyapısını daha geniş bir kapsama alanı sağlayacak şekilde güncelleyecektir."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/11/2023, 20:46

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hulkenberg, Haas'ın yaşadığı zorluklara rağmen F1'e döndüğü için mutlu sadmin 0 71 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Haas ve Alfa Romeo arasındaki görüşmeler "çıkmaza girmiş" olabilir sadmin 0 78 Dün, 14:41
Son Mesaj: sadmin
  Hulkenberg: "Haas'ın zayıflığı, rakiplerinin sezon başında zorluk yaşamasıyla gizlendi" sadmin 0 75 01/12/2023, 22:28
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2023

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1