Bu sezonki en iyi yarış performansını ortaya koyduğunu belirten Romain Grosjean, yarıştan önce Red Bull'larla mücadele edebileceğini hiç düşünmediğini söyledi.
Yarışa üçüncü sıradan başlayan ancak ilk virajda ikinciliği ele geçiren Grosjean, sonrasında arkasındaki rakiplerinden kopmayı başarmıştı.
Vettel için yarışın hiçbir bölümünde ciddi bir tehdit gibi görünmese de Grosjean, yarış içinde defalarca Mark Webber'den gelen ciddi baskıya karşılık vermeyi başardı.
"Yarış öncesinde üçüncülük en iyi tahminimizdi ancak yarışı ikinci sırada tamamladım. Startın kritik olacağını biliyorduk ve sonrasında da hiç hatasız sürmeliydim."
"Bu sezonki kesinlikle en iyi sürüşlerimden birisiydi diyebilirim."
Grosjean, geçen sezonki olumsuzlukların ardından kendisine olan inancını kaybetmemesinin, son beş yarışta elde ettiği dört podyumun anahtarı olduğunu da sözlerine ekledi.
"Kendime güvenimi hiç yitirmedim. Eğer yitirseydim uzun süre önce biterdim zaten. Bu yalnızca doğru kararı doğru zamanda vermek ve her alanda daha iyi olup daha fazla şey başarabilme meselesi."
"Formula 1'e adım atmak kolay bir şey değil ve burada da sizi kolay bir süreç beklemiyor. Alışmak için zamana ihtiyacınız var ve bu bende biraz daha uzun sürdü. Ancak ortaya oldukça iyi performanslar koyuyordum ki şu an buradayım."