play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 442
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grosjean: "Eskiden pislik bir takım arkadaşıydım"
24-02-2021, 22:43
sadmin
Patron
KONU:
202,856
MESAJ:
560,415
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Formula 1 Hatıra Eşyala...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Max Verstappen KAZANMAK...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls, 2025 Amer...
Formula 1 Haberleri
Steiner: Verstappen 202...
Formula 1 Haberleri
F1, Austin’da Kavurucu ...

Yorum: #1
Grosjean: "Eskiden pislik bir takım arkadaşıydım"

[Resim: 44438.596e73a4.f1tr.com]

Eski Formula 1 pilotu Romain Grosjean, şimdiden IndyCar’daki aile ortamını sevmeye başladığını ve onu yenmek istemesine rağmen takım arkadaşı Ed Jones’a arkadaş olmak istediğini söylediğini ifade etti.

Dale Coyne Racing’de RWR-Honda'yla birlikte 2021 NTT IndyCar Serisi’nin tüm 13 yol ve şehir pistlerinde yarışacak olan Fransız pilot, Barber Motorsports Park’ta ilk IndyCar test gününde basına açıklamalarda bulundu.

IndyCar’ın rahat ortamına alışıp alışmadığı sorusuna Grosjean, “Şu ana kadar her şey çok güzeldi. Şimdiden Sebastien Bourdais’la iyi etkileşimlerde bulundum. Pit yolunda yanımdaydı o yüzden kolay oldu, Takuma Sato da geldi.”

“Diğer sürücülerden de gördüklerim oldu. Simon Pagenaud pit yolunda sürüş yapıyordu ve ona el salladığımda karşılık verdi. Yani genel olarak bu açıdan güzel geçtiğini söyleyebilirim.” cevabını verdi.

Coyne’yle Vasser Sullivan takımı altında yarışacak takım arkadaşı Jones hakkında Grosjean, şu yorumlarda bulundu: “Onunla da iyi bir ilişkiye sahibiz. Ona zamanında pislik bir takım arkadaşı olduğumu söyledim, fakat artık 35 yaşındayım ve dostça bir ilişkiye sahip olmamızı isterim.”

“Pist üstünde elbette onları yenmek istersiniz, fakat pist dışında arkadaş olabilirsek çok iyi olacağını düşünüyorum. IndyCar’daki atmosfer kesinlikle alıştığımdan çok farklı.”


Araç hakkında ise Grosjean, “Sadece biraz yeni sürüş pozisyonuma vs. alışmam gerekti fakat kısa sürede her şeye yoluna girdi ve bu benim için iyi oldu. Sonrasında güç yardımlı direksiyona sahip olmamanın verdiği zevki fark ettim ve artık spor salonunda geçirdiğim onca saatten pişman değilim, belki ne olur ne olmaz diye biraz daha zaman geçiririm...”

“Kesinlikle başa çıkmam gereken en zor direksiyon oldu. İlk birkaç turda kaslarım henüz ısınmamıştı ve hazır değillerdi. Sona doğru daha iyi olmaya başladılar, ki bu her zaman iyiye işarettir. Artık spor salonunda tam olarak nereme çalışmam ve ne yapmam gerektiğini biliyorum.”

“Aynı zamanda buranın bu seneki en zor pist olacağını da biliyorum ve seneye böyle başlamak her zaman iyidir çünkü sezonun genel olarak nasıl geçeceğini bilirsiniz. Ama evet, çalışmalarımı biraz daha detaylandırabilirim. Tam olarak ne beklemem gerektiğini bilmiyordum ancak artık gayet açık.” dedi.

Grosjean, geçtiğimiz Kasım ayında Bahreyn GP’sindeki meşhur alevli kazasından sonra pek büyük sorunlarla karşılaşmadığını da söyledi.

Grosjean, “Mükemmel değil. Sol baş parmağımda büyükçe bir kısımda su toplanmış fakat sürüş yönünden her şey iyi. Acı verici değildi. Bazı kerblerde biraz dikkatli davrandım fakat genel olarak beni sınırlayan bir şey değildi.” dedi.

Grosjean Birmingham-Alabama'daki 2.38 millik, 17 virajlı pist etrafında 83 tur attı. Fransız pilot, sabah 1. virajda spin atıp çakıllara girdiğinde biraz zaman kaybetse de sonrasında, -35C dereceye kadar çıkan- yükselen pist dereceleriyle birlikte piste daha çok alıştı, güneş battığında ise dereceler geri düştü ve testler sona erdi.

Grosjean sabah spin atmasının, sınırları bulmaya çalışmasından kaynaklandığını söyledi:

Fransız pilot, “Her teste geldiğinizde sınırınızı bulmanız gerekir ve ben de sabah 1. virajda bunu yaptım. Bundan pek mutlu olduğumu söyleyemem fakat bu yaşandı fakat aslında Formula 1’de yapıp IndyCar’da yapamadığımız bir şeyi anladım, yani benim için iyi bir öğrenme deneyimi olduğu söylenebilir.”

“Basitçe viraja çok hızlı girdim. Frenlerken gaza da bastım, bunu yüksek hızlı virajlarda yapıyoruz fakat araçta mekanik diferansiyel olduğu için bunu yaptığınızda diferansiyel açılıyor ve araç gevşiyor, Formula 1’de ise tam tersine araç daha stabilize oluyor. Yani bunun bir öğrenme deneyimi olduğunu söyleyebilirim. Sonrasında hiç yapmadım ve daha iyi oldu.” dedi.

Grosjean IndyCar araçlarındaki aeroscreen’e alışmakta da zorluk çekmediğini söyledi.

Grosjean, “Aeroscreen aracın içine giren havanın bir kısmını engelliyor dolayısıyla kokpit biraz sıcak oluyor fakat kaskın hava sistemindeki ve kokpitin önündeki kanallar gayet iyi çalışıyorlar.”

“Yani çok fiziksel olduğunu düşünüyorum. Bu araçları sürmek zor, Formula 1’den çok farklı, çünkü orada sadece G-kuvvetlerine karşı mücadele etmek zorundasınız. Buradaysa fiziksel olarak aracın ağırlığıyla da mücadele etmeniz gerekiyor. Fakat benim için sorun değil, bence çok havalı.” diyerek sözlerini tamamladı.



tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
24/02/2021, 22:43

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Tony Kanaan, McLaren IndyCar takım patronu oldu sadmin 0 407 21/02/2025, 22:37
Son Mesaj: sadmin
  Grosjean kendisine takım bulamıyor sadmin 0 687 14/11/2024, 0:16
Son Mesaj: sadmin
  JHR için stresli geçen hafta sonunun ardından Grosjean, sonuçtan 'mutlu' sadmin 0 431 12/06/2024, 21:48
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1