play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 346
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 332
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 306
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 252
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 192
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 142
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 89
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 16| Puanı 28
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:678, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:341, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:334, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:331, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:59, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:48, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Meksika GP 26 Ekim 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 381
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GPDA, Türkiye GP'sinde yaşanan vinç olayını tartışacak
27-11-2020, 00:43
sadmin
Patron
KONU:
203,232
MESAJ:
560,837
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2025 F1 Meksika Grand P...
Formula 1 Haberleri
Oscar Piastri, F1 ABD G...
Formula 1 Haberleri
McLaren CEO’su Zak Brow...
Formula 1 Haberleri
Lewis Hamilton, zorlu F...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu ile...

Yorum: #1
GPDA, Türkiye GP'sinde yaşanan vinç olayını tartışacak

[Resim: 39223.9ec31a74.f1tr.com]

Formula 1 sürücüleri bu hafta sonu yarış direktörü Michael Masi ile, Türkiye'deki ikinci sıralama seansının bir vinç pist üzerinde olduğu sırada başlatılmasını tartışacak.

Türkiye Grand Prix'sindeki ikinci sıralama seansı, Nicholas Latifi'nin Williams aracı kaldırılmaya devam ettiği ve bir vinç pist sırasında olduğu anda başlatıldı.

Bu olayın olduğu yerde çifte sarı bayrak sallanmasına rağmen F1 sürücüleri, güvenlik kuralları konusunda oldukça mutsuzlardı - bunun en büyük nedeni ise 2014 Japonya Grand Prix'sinde Jules Bianchi'nin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın herkesin aklında net bir şekilde kalmış olması.

Masi, hiçbir aracın vincin yanına yaklaşamayacağı garantilenmesi ardından bu durumun ortaya çıktığını söylemiş olsa da bazı sürücüler bunun yeterli bir açıklama olmadığına inanıyorlar.


Grand Prix Sürücüler Birliği'nin (GDPA) direktörü olan Scuderia Ferrari pilotu Sebastian Vettel, Perşembe günkü açıklamalarında bu tür hatalar için "sıfır tolerans" olması gerektiğini söyledi.

Vettel'in açıklamaları şu şekilde: "Bence herkes neler olduğunu biliyor ve herkes neden bu konuda sıfır tolerans olması gerektiğinin farkında. Tabii ki de bunun bu kadar ileri gitmiş olması bir hata. Bunun üzerinde durulması lazım."

"Bence asıl olay, bu ne olursa olsun, bunun tekrardan yaşanmaması ve bunu yeniden görmememiz gerektiği, çünkü bunların ne türlü sonuçları olabileceğini hepimiz biliyoruz."

"İşte bu yüzden de bunu tartışmamızın önemli olduğuna inanıyorum, ki bunu yapacağız ve olayı pek çok açıdan değerlendireceğiz. Ve daha önce de dediğim gibi buradaki ana hedefimiz böyle bir şeyin bir daha olmaması."

Diğer GPDA direktörü Romain Grosjean ise yarışın ardından bu konunun FIA'ya bildirildiğini ve Cuma günü yapılacak olan sürücüler toplantısında, bu olayın yeniden yaşanmaması adına ekstra tartışmalar yapılacağını söyledi.

Haas pilotunun açıklamaları şu şekilde: "Evet, bu konuda bir takım tartışmalar oldu ve evet, bunların sürücüler toplantısında tartışılacağına inanıyorum. Bence tüm sürücüler bu konuda aynı düşüncelere sahipler ve biz de bunun yeniden olmayacağından emin olmak istiyoruz."

[Resim: 39224.1fbf3eba.f1tr.com]
[Resim: 39225.f1751f64.f1tr.com]

Vincin pistte olduğu bölgeye ilk varan sürücülerden biri olan Kimi Raikkonen ise, çift sarı bayrağın bu kaza için yeterli olmadığı açıklamalarında bulundu.

Alfa Romeo sürücüsü şunları söyledi: "Bunun yaşanmasını bekliyordum, çünkü seansı başlattıklarında aracı kaldırmaya devam ediyorlardı."

"Ve tabii ki de vinç sekizinci virajda olduğu sırada oradan geçmek zorunda kaldık, sanırım o sırada sarı bayrak gibi bir şey vardı."

"Hızımız ne olursa olsun bizim oradan yavaşça geçmemizi bekliyorlardı, ancak o koşullar altında, özellikle ne kadar kaygan olduğu göz önüne alındığında, yavaş gitmeniz önemli değil. Araç kontrolünü kaybedebilirsiniz ve bu da istenenden çok daha uzak bir durum."

"Bence aracı pistten kaldırmayı ve pisti tamamıyla temizlemeyi beklemek daha iyi olabilirdi, çünkü ne zaman ne olacağını bilemezsiniz."

"Biz, kendimize göre yavaş gidebiliriz, ancak bu hâlâ 120 km hız olabilir, veya ona benzer bir şey. Ve o koşullarda kontrolü kaybedince, nereye gideceğiniz konusunda hiçbir kontrolünüz olmuyor."

tr.motorsport.com


27/11/2020, 0:43

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Oscar Piastri, F1 ABD GP’sinde George Russell’ın daha iyi bir sonuç almasını engelledi sadmin 0 39 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Franco Colapinto, F1 ABD GP’sinde Alpine Takım Emrine Geri Adım Attı sadmin 0 90 Bugün, 0:05
Son Mesaj: sadmin
  McLaren CEO’sundan F1 ABD GP’sinde Sauber’e Özür Açıklaması sadmin 0 48 21/10/2025, 23:07
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1