play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 657
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Goodyear, Avrasya topraklarındaki dünya rekoru denemesi için yola çıkıyor
06-07-2016, 00:21
sadmin
Patron
KONU:
203,556
MESAJ:
561,193
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
LANDO NORRIS PIASTRI'DE...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Meksika GP 2025 Yarış S...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Meksika GP, Yeni Lider ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FARK 1 PUAN! | NORRİS L...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Hamilton'ın İsyanı, McL...

Yorum: #1
Goodyear, Avrasya topraklarındaki dünya rekoru denemesi için yola çıkıyor

[Resim: 4122.3232515d]



Rainer Zietlow Takımı, Goodyear sponsorluğunda, Asya’nın doğudaki en uç noktası Rusya’nın Magadan şehri ile Avrupa’nın batı ucu Portekiz’in Lizbon şehri arasındaki mesafeyi, 8 günden az bir sürede kat etmeyi deneyecek.

Rainer Zietlow, Avrasya topraklarındaki 15.200 km’lik dünya rekoru denemesi için 30 Haziran’da[1] yola çıkıyor. Rainer, Asya kıtasının araç ile ulaşım sağlanabilen doğudaki en uç noktası Magadan’dan, Avrupa kıtasının batıdaki en uç noktası olan Lizbon’a 8 günden az bir sürede[2] ulaşmaya çalışacak.

Zietlow, daha önceki denemelerinde olduğu gibi bu turdan elde edilen geliri Belarus’ta bulunan ve tur sonrasında ziyaret edeceği SOS köyüne bağışlayacak. İlklerin imza atan Rainer’in bu dünya rekoru denemesinde ortağı, yine Goodyear olacak.

Goodyear ve Zietlow’un tarihinde ilkler

Birçok dünya rekorunu elinde bulunduran Zietlow gibi, Goodyear da geçmişte birçok ilke imza attı. Bunların arasında ay yüzeyinde iz bırakan ilk lastik, piyasaya çıkan ilk off-road lastiği ve 350 F1 Grand Prix yarışını kazanan ilk lastik olması yer alıyor. Rainer Zietlow’un ise daha önce kazanmış olduğu dört uzun mesafe dünya rekoru bulunuyor. Bu deneme onun beşinci rekor denemesi olacak.

Bu denemede Zietlow, Avrasya’nın araçla ulaşılabilen en uç noktasından başlayarak 12 saat dilimini kapsayan uzun bir yolculuk gerçekleştirecek. Zietlow’un karşılaşacağı en büyük zorluklar arasında, trafiğe takılmadan Moskova’yı geçmek, ekip, araç ve lastikler için zorlu bir yol olan 3.000 km uzunluğundaki dünyaca ünlü ve çakıllarla kaplı Kolyma Karayolunu aşmak geliyor. Rainer Zietlow, kıtalararası rotayı rekor bir sürede geçebilmek için, daha önceki Cape-Cape ve
Cape-Cape 2.0. denemelerindeki gibi yine Goodyear’ı ortağı olarak seçti. Zietlow, bu zorlu denemede Goodyear’ın ürettiği Wrangler HP dört mevsim lastiklerini kullanacak.

Goodyear Dört Mevsim Lastiği

Goodyear Wrangler HP Dört Mevsim lastiği; SUV ve 4X4 araçlar için tasarlanmış olup zorlu
off-road koşullarında ve her türlü yol koşulunda dört mevsim güçlü performans gösteren bir lastik olarak öne çıkıyor. Lastik, ıslak zeminde güçlü yol tutuşu ve yüksek suda kızaklama direnci sayesinde ekibin Lizbon’a doğru güvenle ve konforlu bir şekilde yol almasını sağlayacak.

Goodyear EMEA Pazarlama Direktörü Alexis Bortoluzzi: “Rainer; asfalt, çakıl, çamur gibi çeşitli zeminler ile kuru ve yağışlı gibi farklı hava koşullarında yol alacak. Lastiklerini değiştirmek için zamanı olmayacağından dolayı, ona bu uzun ve zorlu yolculukta her Goodyear lastiği gibi en mükemmel performansı sağlayacak ürünleri sağladık” diye konuştu.

Bu dünya rekoru denemesini yapmaya karar verdiğinde, Goodyear ile çalışmak istediğinden emin olduğunu belirten Rainer Zietlow; “Goodyear, bize mükemmel performansa sahip ve güvenli Wrangler HP dört mevsim lastiklerini sundu. Bu lastiğin hem Kolyma karayolunun hem de Almanya’daki otoyolların ihtiyaçlarına uygun kalite ve gücü mevcut. Lastik, aynı zamanda yolda ve yol dışı kullanımda ihtiyaç duyulan tüm özelliklere dengeli bir şekilde sahip.” dedi.

Magadan’dan Lizbon’a Avrasya yolculuğu

Dünya rekoru denemesinin 8 günden az bir sürede tamamlanması bekleniyor. Bu denemede Zietlow, kameraman Marius Biela ve Rus gazeteci Peter Bakanov’dan oluşan ekibin yolculuğu Rusya, Belarus, Polonya, Almanya, Fransa, İspanya ve Portekiz’den oluşan 7 ülkeyi kapsayacak.

Araçta dördü takılı, üçü yedek olmak üzere toplam yedi lastik bulunacak. Dünya rekoru denemesinin diğer ortakları Volkswagen Grup, Rus LukOil, Ferodo, Champion, Immarsat, Exide, Borbet ve Kuehne+Naegel.

[1] Turun başlangıç tarihi hava koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

[2] Şimdiki dünya rekoru Matthias Göttenauer ve Andreas Renz 2008 yılında elde ettiği 8 gün 12 saatlik derece.


06/07/2016, 0:21

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  F1 tutkunları bu kez gece partisi için Padok Club'ta buluşuyor! sadmin 0 266 18/07/2025, 1:36
Son Mesaj: sadmin
  Bir bisiklet tutkunu, kadın sürücüleri güçlendirmek için Olimpiyat deneyimini nasıl kullanacak? sadmin 0 452 01/12/2023, 0:48
Son Mesaj: sadmin
  Benzin istasyonlarında elektrikli otomobil şarj etme dönemi için düğmeye basıldı sadmin 0 1,711 01/02/2017, 22:14
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1