play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 1058
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gökhan Saraçoğlu; “Kemal Merkitsiz Dakar İzlemek”
15-01-2014, 01:48
sadmin
Patron
KONU:
204,381
MESAJ:
562,071
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Fabio Di Giannantonio V...
MotoGP
Deniz Öncü, KTM ile yol...
Motor Sporları
Ayhancan Güven, ilk Mac...
Motor Sporları
Alp Aksoy, Prema ile Fo...
Motor Sporları
İstanbul Rallisi’ni Ali...

Yorum: #1
Gökhan Saraçoğlu; “Kemal Merkitsiz Dakar İzlemek”

[Resim: Kemal-Merkit-320x213.jpg]

Bu yıl Arjantin, Şili, Bolivya üçgeninde yapılan yarışın ilk haftası sona erdi. Türkiye’deki bir çok motor sporu severde olduğu gibi Kemal Merkit Ağabeyimiz’in 2012′deki elim kaza sonrası zamansız kaybından sonra Dakar Rallisi izlemek bana da acı veriyordu. Geçtiğimiz yıl doğru düzgün takip etmedim yada etmek istemedim. Türkiye’de motor sporlarıyla ilgili ilgisiz kime sorsanız Dakar’ı Kemal Ağabey sayesinde duymuş, izlemiş veya takipçisi olmuştur. Bu yıl ise şöyle düşündüm Dakar Rallisi Kemal Ağabey için çok önemliydi hatta bir yaşam şekliydi ve ondan sonra resmen Dakar bizim için kötü bir anı gibi olmaya başladı oysa ki Kemal Ağabey bizim Dakar’ı unutmamızı değil onu daha iyi tanımamızı, anlamamızı ve Çöl Kaplanımız’ın yerine bir sporcu yada sporcular yetiştirmemizi arzu ederdi. O nedenle bu yıl yeniden zorda olsa Dakar Rallisi seyretmeye başladım ve onun unutulmaz anısına ithafen bir şeyler karalamaya karar verdim.

[Resim: Thierry-Sabine-320x219.jpg]

1979 yılından bu yana yapılan efsanevi yarış, 1977 yılında Thierry Sabine’nin Abidjan-Nice Rallisi esnasında Libya’da çöl de kaybolmasından sonra yaratılan yarış, Dünya Motor Sporları tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Dünyanın en büyük maceralarından biri haline geldi. Yıllar içinde motosiklet, otomobil, kamyon sınıflarında Dünya çapında ünlü bir çok pilotu Paris’in ünlü Eifel Kulesinden Afrika’nın çöllerine ve oradan “Lac de Rose” sahilindeki eşsiz özel etapla Dakar’daki finişe taşıdı. 2008 yılında Moritanya’da iki sporcunun saldırıya uğramasını takiben güvenlik sebebiyle 2009 yılında Güney Amerika’ya taşınan yarış, kıta değiştirmiş olsa da ruhundan hiçbir şey kaybetmedi. Ari Vatanen’den, Stephane Peterhansel’e, Cyrill Depres’ten Fabrizio Meoni’ye bir çok efsane pilotun kariyerine kariyer katan yarış bizim ülkemizin de efsane pilotları Renç Koçibey ve Ali Deveci’nin katılımlarıyla başlayıp Kemal Merkit’in aldığı derecelerle bilinirliliğini artırdı.

[Resim: Nani-Roma-320x213.jpg]

Gelelim bu yıl ki yarışa otomobil kategorisinde hızlı başlayan efsane İspanyol pilot Carlos Sainz SMG Buggy’siyle üçüncü gün yaşadığı elektrik arızası nedeniyle gerilere düştü. Mini’si ile liderliği eline alan bir başka İspanyol pilot Nani Roma ikinci durumdaki takım arkadaşı Stephane Peterhansel’in 23 dakika, 2.liği Peterhnsel’e kaptıran Villiers’in 48 dakika önünde götürüyor. Tırmanışa devam eden ve bu yarışı kazanmaya geldiğini söyleyen Katarlı pilot Nasser Al-Attiyah Minisi ile etabı “Matador” Sainz’in önünde tamamlayarak 5. sıraya yükseldi.

[Resim: Marc-Coma-320x213.jpg]

Motosiklette ise KTM’dem Yamaha ‘ya transfer olan bu yarışı 5 kez kazanan Cyrill Depres yarışın başından bu yana yeni motoruyla uğraşmakta. Depres bu yıl “Mösyö Dakar“ lakaplı bu yarışı motosiklet kategorisinde 6 kez kazanan Stephane Peterhansel’in rekoruna eşitlemeyi hedefleyen pilot gün başı itibariyle birinci Marc Coma’nın 2 saat 24 dakika ardından dokuzuncu sıradaydı. Dakar’da bilinen bir söylem şöyledir ne kadar önde olursanız olun burası Dakar ve bir anda herşey değişebilir. Yarışın ilk etabını mükemmel bir startla başlayan genç motorcu Joan Barreda Bort ikinci etapta motorundan düşerek birinciliği teslim ettiği vatandaşı ve takım arkadaşı tecrübeli Marc Coma’nın ardından ikinci durumda, onları 1 saat 27 dakika geriden yine vatandaşları Jordi Viladoms geliyor.

[Resim: Gerard-De-Rooy-320x213.jpg]


Yarışın büyük abileri kamyon sınıfında ise yarışın başından bu yana liderliği sürdüren Iveco pilotu Gerard De Rooy geliyor, onu 32 dakika geriden Kamaz’ın başarılı pilotu Andrey Karginov ve eski şampiyon takım arkadaşı Nikolaev geliyor.

Efsane yarış bugün koşulan Calama – Iquique etabıyla 9. günü tamamlayacak. Bu yıl Dünya Ralli Sahnesinden WTCC’ye kaptırdığımız Sebestien Loeb’in de ziyaretçileri arasında olduğu bu müthiş mücadeleyi Kemal Ağabey’in anısına takip etmeye devam edeceğiz.


15/01/2014, 1:48

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Al-Rajhi 2025 Dakar Rallisi’nde ilk galibiyetini kazandı sadmin 0 158 19/01/2025, 23:03
Son Mesaj: sadmin
  Sanders, ilk Dakar zaferini getiren kilit anları açıkladı sadmin 0 167 19/01/2025, 19:30
Son Mesaj: sadmin
  Dakar galibi Al Rajhi: "Yavaş olduğunuzda nerede zorlayacağınızı bilmelisiniz" sadmin 0 257 19/01/2025, 18:37
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1