play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 59
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
George Russell ve Max Verstappen, F1 Singapur GP’sini belirleyen ‘kritik’ faktörde hemfikir oldu
07-10-2025, 23:57
sadmin
Patron
KONU:
202,818
MESAJ:
560,377
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
Toprak Razgatlıoğlu: "M...
Formula 1 Haberleri
Nicholas Latifi emeklil...
Formula 1 Haberleri
McLaren şampiyonluğu de...
Formula 1 Haberleri
Brown: “Hanedanlık kurm...
Formula 1 Haberleri
Alpine’de Gasly’nin tak...

Yorum: #1
George Russell ve Max Verstappen, F1 Singapur GP’sini belirleyen ‘kritik’ faktörde hemfikir oldu

[Resim: 57226.6dbcbe80.f1tr.com]

George Russell ve Max Verstappen, Formula 1 Singapur Grand Prix’sinin başlangıcının yarışı Mercedes pilotu lehine nasıl belirlediğini açıkladı.

Marina Bay Street Circuit’te düzenlenen 62 turluk yarışta George Russell, sezonun ikinci zaferine rahatça ulaştı. Verstappen ise Singapur haftasonuna, takvimde henüz kazanamadığı tek pistte şampiyonluk iddiasını kanıtlamak için büyük bir istekle gelmişti.

Sıralama turlarında, Verstappen son Q3 turunda McLaren pilotu Lando Norris tarafından engellendiği iddialarına rağmen, Mercedes sürücüsünün hemen arkasında ön sıra ikinci pozisyonu aldı.

Russell, yarışın ilk virajlarından çıkarken mevcut durumu korumanın, lastik avantajı olmasına rağmen Verstappen’i geride tutması açısından “kritik” olduğunu belirtti. Motorsport Week dahil medyaya verdiği demeçte, “Max’in Soft lastiklerle olduğunu gördüğümde, sadece 1. virajda önünde kalmam gerektiğini biliyordum” dedi.

“Bence onların yaptığı akıllıca bir hamleydi çünkü Max 1. virajda beni geçseydi, dürüst olmak gerekirse yarışı kazanırdı. Çünkü geçiş yapmak burada çok zordu.”

Podyumu üçüncü sırada tamamlayan Norris’in McLaren MCL39 ile daha yüksek bir hız potansiyeline sahip olması, Russell’ın Singapur sokaklarında pist pozisyonunun neden bu kadar önemli olduğu analizini doğruladı.

Russell, “Lando kesinlikle en hızlı sürücüydü ama Max’i geçemedi. Her turda aralarındaki fark bir saniyenin altındaydı. Lando geçemediyse, bizim geçmemiz zor olurdu. Bu yüzden başlangıcı iyi yapmak çok önemliydi. Bu yıl benim güçlü yanlarımdan biri oldu, başardığımız için mutluyum” ifadelerini kullandı.

Verstappen, Russell’ın yarış başlangıcı analizine katıldı

İkinci olan Verstappen, şampiyona lideri Oscar Piastri ile arasındaki puan farkını altı yarış kala 63’e indirdi. Ancak 28 yaşındaki pilot, RB21’in sınırları nedeniyle zafer için kaçırdığı fırsatları telafi etmeye çalışmadı ve ikinci sıranın maksimum olduğunu düşündü.

Verstappen, “Yarış boyunca vites değişimlerinde çok zorlandım, bu da işime yaramadı. Aracın dengesi istediğim yerde değildi” dedi.

“Bugün yapabileceğimiz en iyi şey ikinci olmaktı. Denge çok daha iyi olsaydı bile, 1. viraja ikinci sırada girersek daha fazlasını yapamazdık. Burada işler böyle yürüyor. Güvenlik aracı ya da başka bir şans olmazsa, pozisyonunuz bu oluyor.”

Yarışın kazanılıp kaybedildiği yerin ilk viraj olduğunu kabul eden Verstappen, lastik avantajını pist pozisyonuna çeviremediği için yarışın kontrolünü kaybettiğini söyledi.

“Burada geçiş yapmak çok zor, ama 1. virajda liderliği alamadım. Yağmur nedeniyle Soft lastik tercih ettik, öncelikle pozisyonumuzu koruyup 1. virajda liderlik için şansımız olabilir diye düşündük. Ancak bunu başaramayınca lastikleri uzun süre idare edip uygun turda pit stop yapmaya çalıştık. Hard lastikte bile uzun bir yarış vardı. Lastiklerim George ve Lando’nun lastiklerinden 6-7 tur daha eskidi. Bu yüzden kolay değildi” diye ekledi.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
07/10/2025, 23:57

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  McLaren: “Verstappen hâlâ oyunun içinde, Papaya Kuralları devam edecek” sadmin 0 70 Bugün, 0:30
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin, Fernando Alonso ile F1 Geleceği Konusunda Hemfikir sadmin 0 36 Dün, 22:51
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull’un Isack Hadjar ile Max Verstappen Arasındaki Çarpıcı F1 Benzerliği sadmin 0 38 Dün, 22:46
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1