play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 234
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 226
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 165
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 147
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 103
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 46
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 37
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 23
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 19
#14 Fernando Alonso
Sıra 14| Puanı 16
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:460, Galibiyet:9
Ferrari | Sıra: 2
Puan:222, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:210, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:172, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:59, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 6
Puan:41, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:36, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:29, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:19, Galibiyet:0
Formula1 Belçika GP 27 Temmuz 2025

[Formula 1 Belçika GP 26 Temmuz 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Belçika GP 25 Temmuz 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 534
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gasly: "Duvara gireceğimizi düşündüm!"
31-08-2020, 09:48
sadmin
Patron
KONU:
200,217
MESAJ:
557,523
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 27...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 25...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Aldığımız ces...

Yorum: #1
Gasly: "Duvara gireceğimizi düşündüm!"

[Resim: 33648.8335b00c.f1tr.com]

Belçika GP'de harika bir yarış geçiren AlphaTauri pilotu Pierre Gasly, yarışın başında Racing Point pilotu Sergio Perez'e Eau Rouge'a girerken yaptığı atağın korkutucu olduğunu söyledi.

Yarışa sert lastiklerle 12. sıradan başlayan Gasly, agresif startın ardından ilk turlarda 8. sıraya kadar yükseldi ve ardından güvenlik aracıyla herkes pite girdiğinde 4. sırada kendisine yer buldu.

Uzun süre yerini koruyan Gasly, pite geldikten sonra 16. sıraya kadar gerilese de kalan bölümde yükselerek 8. sırada yarışı tamamladı.

Yarışın başında Perez'e yaptığı ayakla dikkatleri üzerine çeken Gasly, günün pilotu seçildi.


Yarışın ardından konuşan Gasly, "Her zaman günün pilotu seçilmek güzeldir. Bu yüzden benim için oy veren herkese teşekkürler. Bizim için oldukça iyi bir yarış oldu."

"Sert lastiklerle başlangıçta oldukça zordu ancak evet, ilk virajda dışarıda biraz boşluk gördüm ve Dany'nin dışından devam ettim. Orada çekişi yakalamaya çalıştım."

"O esnada aynalarımdan bakıyordum çünkü Dany tam olarak sağımdaydı ve ona biraz boşluk bırakmak istedim. Sonrasında hava koridorunda kalmaya çalıştım. Oldukça karmaşıktı. Doğru boşluğu bırakmaya, ardından 5. virajda aracı en iyi yerde konumlandırmaya çalışıyordum."

"O esnada Dany de tam olarak Norris'in arkasındaydı. O bölümde sert lastiklerle etrafımdaki yumuşak lastikli pilotlara karşı zorlanıyordum. Bu yüzden temiz yarışıp, öndekilere mümkün olduğu kadar yakın kalmaya çalıştım.İlk turda iki sıra kazandığım için mutluydum çünkü bunu beklemiyorduk."

"İlk 3 turda biraz zorlanmayı bekliyorduk ancak tam tersi oldu. Harika hissettim. Diğerlerine göre çok daha hızlıydım ve hemen bazı ataklar yaptım."

"Perez'e atak yaparken dürüst olmalıyım ki duvara gireceğimizi düşündüm. Şaka yapmıyorum. İçerideydim ve daha fazla bir yere gidemezdim. O anlarda muhtemelen 280 - 300 km/s hızdaydık. Sergio beni sıkıştırdı ancak bunun üzerine ayağımı gazdan çekmemeye karar verdim. O atağı tamamlayacaktım ve çok yakındık. Sergio sert bir yarışçı, bunu biliyordum ancak bunu yapmalıydım. Beni sıkıştırmaya başladığında kalp atışım hızlandı ancak atağa sadık kaldım. O an bırakmamın mümkün olmayacağını düşünüyordum. Bu atağı tamamlamalıydım ve sonucu harika oldu." dedi.

Gasly'e yarış içerisinde mücadele ettiği isimlere farklı yaklaşım sergileyip sergilemediği soruldu. Bu soruya cevap olarak Gasly, "Pek sayılmaz çünkü sınırın nerede olduğunu ve çizgiyi aşmamanız gerektiğini biliyorsunuz. Sınır çizgisi oradaydı, bir araçlık bir boşluk vardı." cevabını verdi.

Ferrari pilotu Sebastian Vettel'e yaptığı atak için ise Gasly, "Bu hafta sonu kanatlarla alakalı çok fazla şey denediler. Hem düşük yere basma gücü, hem de yüksek yere basma gücü üreten kanatları denediler. Onlar için durumun acı verici olduğunu söyleyebilirim. Geçen sene başardıklarına bakarsak, onların bu kadar yavaş olduğunu görmek acı verici. Çok ciddi fark var ve gerçekten savaşamıyorlar. Tabii ki onların önünde yarışı tamamladığım için mutluyum ancak onlar zor zaman geçiriyorlar." dedi.

tr.motorsport.com


31/08/2020, 9:48

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Gasly: "Motor dezavantajı yaşıyoruz" sadmin 0 26 06/07/2025, 22:07
Son Mesaj: sadmin
  Gasly: “Hayal kırıklığına uğradım” sadmin 0 33 01/07/2025, 0:15
Son Mesaj: sadmin
  Gasly, Luca de Meo'nun ayrılığı hakkında: "Böyle zamanlarda birlik olmamız önemli" sadmin 0 67 17/06/2025, 2:10
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1