play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 61
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gasly: "Avustralya'daki start için televizyonunuzu açın, çünkü unutulmaz olabilir"
18-02-2026, 17:53
sadmin
Patron
KONU:
208,453
MESAJ:
566,312
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2027 Formula 1 Türkiye ...
Formula 1 Haberleri
Mercedes, F1 Sezonu Önc...
Formula 1 Haberleri
F1 Motor Üreticileri, 2...
Formula 1 Haberleri
Hamilton: "Ferrari’nin ...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: Formula 1, ...

Yorum: #1
Gasly: "Avustralya'daki start için televizyonunuzu açın, çünkü unutulmaz olabilir"

[Resim: 65488.50c9caea.f1tr.com]

Pierre Gasly, Formula 1 sezon açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix startının kaotik geçeceğini düşünüyor.

Formula 1 bu sezon hem şasi hem de motor tarafında yeni teknik düzenlemelere sahip ve bu değişiklikler start prosedürünü ciddi şekilde etkileyebilir.

Motor tarafında MGU-H'in kaldırılması, araçların start anında turbonun ideal çalışma aralığına ulaşmasını zorlaştırıyor. Bu görev artık içten yanmalı motora kaldığı için pilotlar kalkıştan önce daha uzun süre yüksek devirde beklemek zorunda. Bu karmaşık süreç, araçların yavaş kalkış yapmasına hatta anti-stall sistemine düşmesine yol açabiliyor.

Bu nedenle Alpine pilotu Pierre Gasly, startın 'unutulmaz olabileceği' yorumunu yaptı ancak temkinli davranarak detay vermedi.

Gasly, "Neler olacağını göreceğiz, ben de tam emin değilim. Ama kesinlikle eskisine göre daha zor olacak."

"Şu an için, yalnızca iki haftalık testten sonra gördüğümüz kadarıyla Avustralya'da kolay bir start izlemeyeceğimiz kesin. Ve bu, zor olabilecek pek çok durumdan sadece biri."

"Bu yüzden Avustralya'da dayanıklılık ve yarışı bitirmek birinci öncelik olacak. Kulağa basit geliyor ama önceki araçlarla böyle konuşmazdık; bu araçlar inanılmaz karmaşık." dedi.

Optimum kalkış için motoru uzun süre yüksek devirde tutma zorunluluğu özellikle arka sıralardaki pilotlar için sorun yaratabilir; çünkü gridin sonuna gelen sürücüler start ışıkları sönmeden önce yeterince hazırlık süresi bulamayabilir.

[Resim: 65489.602b1bd0.f1tr.com]

Arka sıralardaki pilotların risk altında olup olmadığı ve prosedürün sezon açılışı öncesinde değiştirilmesi gerekip gerekmediği sorulduğunda, Haas pilotu Esteban Ocon ise şöyle konuştu: "Bence aynı kalması güzel olur. Bu konu üzerinde takımla çalışıyoruz."

"Turbo gecikmesi çok büyük bir konu ama kurallar neyse ona uyum sağlamalıyız. İlk üç sıradaki araçların herkesin durmasını 1 dakika 30 saniye beklemesi ve 1. viraja soğuk lastiklerle girmesi de iyi olmaz."

"Startlarda çok daha fazla zorlanma ve geçmiş yıllara göre çok daha büyük farklar göreceksiniz. Eskiden en kötü start bir-iki sıra kaybettirirdi; şimdi hepsini kaybedebilirsiniz. Ama durum hepimiz için aynı."

[Resim: 65490.d4bca9d6.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2027 Formula 1 Türkiye GP için FIA ile protokol imzalanmış olabilir! sadmin 0 62 32 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  F1, 2027 sezonu için Türkiye ile anlaştı! sadmin 0 68 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Piastri, McLaren’in 2025 F1 sezonu için ‘sabotaj’ iddialarına açıklık getirdi sadmin 0 66 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 18 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1