play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 277
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor! İstanbul Park ihalesi sona erdi...
03-04-2024, 01:35
sadmin
Patron
KONU:
208,838
MESAJ:
566,701
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Jolyon Palmer: “Mercede...
F2/F3
Colton Herta, F2’de İlk...
Formula 1 Haberleri
Verstappen’den F1’deki ...
MotoGP
Marco Bezzecchi, 2026 M...
Formula 1 Haberleri
Hamilton’dan Ferrari’de...

Yorum: #1
Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor! İstanbul Park ihalesi sona erdi...

[Resim: 58798.861881e3.f1tr.com]

Formula 1'in Türkiye'de düzenlendiği İstanbul Park için yapılan ihale sona erdi ve pist işletme hakları Intercity'den alındı. Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor mu?

Formula 1'in Türkiye'de düzenlendiği İstanbul Park'ın ihalesi sona erdi. Pistin eski kiracısı Intercity'nin anlaşmanın sona ermesiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü, pist ve çevresindeki taşınmazlar için 2 Nisan tarihinde ihale yapılacağını açıklamıştı. İhale ilanına göre anlaşma 30 yıllık olacak ve tahmini bedel ise 117 milyon 806 bin dolar olarak ödenecek.

Formula 1 Türkiye'ye gelecek mi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ihaleye koyduğu şart, ihaleyi kazanan firmanın 2026 yılında Formula 1'i Türkiye'ye getirmesiydi. İhaleyi kazanan Can Holding, eğer 2026 yılında Formula 1'i İstanbul'a getirirse ihalenin şartını tamamlamış sayılacak ve 30 yıl boyunc İstanbul Park'ın kontrolünü eline alacak.

İstanbul Park için konuşan şart neydi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce ihaleye konulan şartta şu maddeler yer alıyordu:

"Yüklenici Formula-1 yarışlarının taşınmazda yapılacağını garanti edecek olup, işin sözleşmesi imzalandıktan sonra 1 (Bir) ay içerisinde Formula-1 yarışlarının taşınmazımızda yapılmasına ilişkin anlaşma sağlanarak imzalanacak protokolün İdareye bildirilmesi, bunun yapılmaması halinde sözleşmenin fesih edilerek yatırılan teminatların idareye gelir kaydedilmesi."
"Yüklenici Formula-1 yarışlarının 2026 yılı itibari ile taşınmazda mevcut Formula-1 pistinde başlayacağını taahhüt edecek 2026 yılı dahil bu yıldan sonra yarışların yapılamadığı her yıl için o yıla ait Formula-1 anlaşma bedelinin %25’i kadar bedelin yıllık olarak idareye tazminat ödenmesi"

Can Holding'in faaliyet gösterdiği alanlar ne?

Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. birçok alanda faaliyet göstermekte. Bunlardan bazıları; Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Energy Benzin İstasyonu, Mediza Hospital, Golden Hill Hotel, Beton Santrali & Perakende ve Üretim.

Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı açıklama yaptı

Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander'in ortak olduğu Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., İstanbul Park'ın yeni işletmecisi oldu. Liberty Media yetkililerinin, bayram sonrası İstanbul'a gelerek pistin amacına uygun şekilde işletilmesine dönük açıklamalar yapması bekleniyor. Yüklenici firma, Formula 1 yarışlarının 2026 yılı itibari ile İstanbul Park'ta başlayacağını taahhüt etmek durumunda.

Lale Cander: "Formula 1'i yeniden Türkiye'ye getirmek istiyoruz"

Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander, Habertürk'e yaptığı açıklamada "İstanbul Park pisti bir cazibe merkezi olacak. 2026'da Formula 1 takviminden çıkan ülkeler olacak, dolayısıyla Türkiye'de yarışlar yeniden yapılabilecek. TOSFED olmadan bu iş olmaz. İşin sportif tarafında TOSFED ile birlikte çalışıyoruz. Formula 1 haricinde diğer yarışları da İstanbul Park'a getireceğiz. Pist yıllardır milli sporculara kapalıydı, artık sporcular da pisti kullanabilecekler. İstanbul Park, Türkiye için çok güzel bir proje olacak" dedi.

aajja



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
03/04/2024, 1:35

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  F1 Filmi’nin yıldızı Damson Idris Formula 1’in Yeni Küresel Marka Elçisi Oldu sadmin 0 108 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull Racing’in Formula E’ye Katılımı Gündemde: Gen4 Dönemi İlgiyi Artırabilir sadmin 0 78 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Ecclestone: “Hamilton’ın 8. şampiyonluğu Formula 1 için harika bir hikaye olur” sadmin 0 60 Dün, 23:32
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1