play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 755
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formula 1 - Koltuk kapmaca
30-06-2013, 13:43
sadmin
Patron
KONU:
202,856
MESAJ:
560,415
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Formula 1 Hatıra Eşyala...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Max Verstappen KAZANMAK...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls, 2025 Amer...
Formula 1 Haberleri
Steiner: Verstappen 202...
Formula 1 Haberleri
F1, Austin’da Kavurucu ...

Yorum: #1
Formula 1 - Koltuk kapmaca

Red Bull'da koltuğu kim kapacak? M. Ali Selışık, gelecek sezon Mark Webber'in yerini alabilecek adayları irdeledi.

[Resim: 1036156-16674094-640-220.jpg]

Red Bull pilotu Mark Webber, 2013 sezonunda Formula 1’e veda ediyor. Takımıyla fırtınalı bir ilişkiye sahip olan Avustralyalı’nın bırakacağı koltuk, fazla popüler bir sandalye kapmaca oyununa dönüştü bile. Christian Horner müziği durdurduğunda, refleksleri en kuvvetli pilot diğer adaylara tatbik edeceği şık bir kalça darbesiyle Red Bull RB10’un koltuğuna oturuverecek. Bu oyunun asıl değişkenlerinden biri ise, Horner’ın müziği durdurmak için Vettel’e izin verip vermemesi.

Üç adayın ikisini barındıran Red Bull’un B takımı Toro Rosso, son birkaç sezonda işlevini yitiren bir çizgide. Anadolu grubunun TBL’deki pilot takım yaklaşımı kadar alakasız değiller, yine de Red Bull koltuğuna oturmayacak pilotları oraya çıkarmak iki yönlü bir karmaşaya sebep oluyor. Helmut Marko’nun yaklaşımının yanlışlığı yüzünden Jaime Alguersuari ve Sebastien Buemi, kariyerlerinin baharında Formula 1’den uzaklaşmak zorunda kaldılar. Benzer bir kaderi paylaşma hususunda pek isteksiz Vergne ve Ricciardo ise ekstra bir performans ortaya koymayı henüz başaramadılar. Araç ne kadar ortalamayı zor tutturuyor olursa olsun, sürpriz bir sonuç almadan Red Bull’un radarına girmiyorlar. Webber’in koltuğuna geldiğimizde iş bir parça değişiyor ama. Zira önümüzdeki on yılın en değerli pilotlarından Vettel’in gönlünü hoş tutmak isteyebilir Red Bull. Bunun için de Vettel’e Webber’in yerini dolduracak, başarılı da olabilecek yeni bir evcil pilot hediye etmeyi düşünüyorlardır. Öte yandan, iki kazanan pilotu idare etmek zordur ama başarabilirseniz meyvesi çok tatlı olur. Red Bull pilot yönetimi konusunda pozitif bir üne sahip değil, garantici bir bakış açısıyla Vettel’i gölgede bırakmayacak sadık birilerini arıyorlarsa adres Scuderia Toro Rosso.

Özet: Toro Rosso’da ortalama bir başarı sağlayacak sadık ve evcil, Vettel’i destekleyecek pilotlar var. Takım içi çatışma sorunu yaşamazlar, ancak takım başarısı Vettel ile sınırlı kalır.

Horner’ın Vergne ve Ricciardo dışında telaffuz ettiği diğer aday ise, Red Bull’a dahi sınıf atlatabilecek bir kapasitede. Gridin en hızlı pilotlarından Kimi Raikkonen ve gridin an itibariyle en başarılı pilotu Sebastian Vettel’i aynı takımda düşünün. Takımlar şampiyonasını domine etmeleri sürpriz olmazdı. Adrian Newey ile Raikkonen bu kez daha dayanıklı bir araçta buluştuğunda olacakları tahmin ederken ister istemez elleri ovuşturuyoruz. Fakat, eğer Christian Horner Fin pilotu tercih edecekse ona Mark Webber gibi davranamayacağını bilmek zorunda. Kazanmak dışında herhangi bir şeyi umursamayan Kimi Raikkonen’e söz geçirmeye teşebbüs dahi etmemeliler. Yoksa başarılar yerine, zaten sabıkalı oldukları takım içi kavgalarda çığır açarlar.

Özet: Vettel-Raikkonen ikilisi iyi anlaşıyor, birarada yarışmaları diğer tüm takımları gölgede bırakmaları demek. Yine de işin içine kişisel çıkarların çatışması girerse, Red Bull odağını rahatlıkla kaybedebilir. Riskli, ancak getirisi çok büyük bir hamle.

Mark Webber 2014’te Porsche’nin Le Mans kadrosuna katılmak için Red Bull’daki ikinci pilotluk görevini bırakacağını açıkladığında müzik çalmaya başladı. Koltuğun etrafında Vergne ve Ricciardo birbirlerine yakın dans ederken, Raikkonen galiba alkolün de etkisiyle ilginç figürler sergiliyor. Müziği Vettel durdurursa STR ikilisi koltuğa oturacak, kasetçaların tuşuna dokunan isim Horner olursa da Raikkonen. Biz dedikoducu Formula 1 hayranları ise, müzik durana kadar bir kenarda dans etmelerini izleyeceğiz.

M. Ali Selışık - Eurosport


30/06/2013, 13:43

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Formula 1'in En Büyük İhaneti: Spygate'ın 100 Milyon Dolarlık Hikayesi sadmin 0 100 13/10/2025, 1:10
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Formula 1'in En BAHTSIZ Pilotu Taki Inoue'nin HİKAYESİ | Formula 1'e Giden Yol | #7 sadmin 0 87 12/10/2025, 1:26
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Papaya Kuralları 101, McLaren Muradına Erdi, Gece Russell'ın, Alkışlar Ayhancan'a | Formula 1x1 #19 sadmin 0 60 09/10/2025, 1:33
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1