play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 58
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ford ve Red Bull, 2026 F1 motoru projesinde hedefine yaklaşıyor
11-05-2025, 16:00
sadmin
Patron
KONU:
200,089
MESAJ:
557,373
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ecclestone: "Hamilton a...
Formula 1 Haberleri
Colapinto'nun geleceği ...
Formula 1 Haberleri
Eski Red Bull pilotu, V...
MotoGP
Marquez: "Isınma turlar...
Formula 1 Haberleri
Windsor: Hamilton, Ferr...

Yorum: #1
Ford ve Red Bull, 2026 F1 motoru projesinde hedefine yaklaşıyor

[Resim: 51737.0133a110.f1tr.com]

Formula 1’de 2026 sezonuyla birlikte devrim niteliğinde teknik değişiklikler kapıda. Özellikle güç ünitesi tarafında hibrit sistemlerin daha fazla ön plana çıkacağı bu yeni çağ, üreticiler için büyük bir sınav anlamına geliyor. Red Bull Powertrains ile ortaklık kurarak bu yarışa katılan Ford, şimdiye kadar ortaya koyduğu çalışmadan memnun

Ford’un Red Bull ile yürüttüğü bu ortaklık, İngiltere’deki Milton Keynes merkezinde tam gaz ilerliyor.

Ford Motor Sporları Başkanı Mark Rushbrook'a göre süreç beklentilerin de ötesine geçmiş durumda: "Red Bull ile olan ortaklığımız ilk gününden itibaren büyük bir şeffaflık, karşılıklı güven ve teknik sinerjiyle şekillendi. Özellikle elektrikli bileşenlere odaklanmıştık, ancak geldiğimiz noktada içten yanmalı motorun geliştirilmesine ve üretim sürecine de çok daha aktif katılıyoruz."

"Dearborn’daki tesislerimizden her gün parçalar gönderiliyor ve bunlar doğrudan Milton Keynes’te test edilerek geliştirme döngüsüne dahil ediliyor.”

[Resim: 51738.4fbe996c.f1tr.com]

Ford’un ileri seviye üretim teknolojilerinin bu süreçte önemli rol oynadığını belirten Rushbrook, özellikle 3D yazıcı teknolojisinin zaman kazandırdığını ve mühendislik kabiliyetlerini artırdığını da sözlerine ekledi.

“Red Bull ile birlikte geliştirdiğimiz bu güç ünitesi, yalnızca Formula 1’deki değil, tüm motor sporları programlarımızdaki en ileri mühendislik projesi olma özelliğini taşıyor. Bu proje, üretim kalitesi, hız ve hassasiyet açısından bizi daha önce hiç ulaşmadığımız seviyelere itiyor."

Ancak bu iddialı ortaklık her şeyin yolunda gittiği anlamına gelmiyor. Güç ünitesinin geliştirme sürecinde hâlâ bazı zorluklarla karşılaştıklarını açıkça belirten Rushbrook, en büyük sınavın dayanıklılık testleri olduğunu söyledi: “Güç ünitesinin performans değerlerine ulaşma konusunda büyük ilerleme kaydettik. Ancak işin bir de dayanıklılık boyutu var ve bu testlerde karşılaşılan her problem, geliştirme sürecini yeniden şekillendiriyor. Dolayısıyla hem güç hem de dayanıklılığı eşzamanlı artırmak, titizlikle yürütülmesi gereken bir denge oyunu.”

Gelecekte Red Bull-Ford ortaklığıyla üretilecek motorların ne kadar rekabetçi olacağı ise şimdilik tam bir soru işareti.

Rushbrook bu konuda samimi bir açıklama yaparak, “Rakiplerimizin nerede olduğunu bilmiyoruz. Herkes kendi test ortamında çalışıyor ve farklı metodolojilerle ilerliyor."

"Bu nedenle şu an yalnızca kendi hedeflerimizi gerçekleştirmeye odaklanmış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Mercedes’in bu konuda daha ileri bir noktada olduğu yönündeki yorumlara da değinen Rushbrook, Christian Horner’ın da benzer izlenimler taşıdığını ve bu konuda hemfikir olduklarını belirtti.

Ancak Ford’un güven kaynağı, diğer üreticilerin performansı değil, kendi iç analizleri ve projeksiyonları: “Kuralları inceledik ve ulaşılabilir olduğunu düşündüğümüz hedefleri belirledik. Bu hedeflere ulaşmak için planladığımız yolda ilerliyoruz. Başkalarının hedefi farklı olabilir ama herkes kendi iç çıtasına göre ‘takvimde ilerliyoruz’ diyebilir. Asıl mesele, bu çıtanın ne kadar yüksekte belirlendiğidir. Biz şu an hedeflerimize doğru gidiyoruz."

[Resim: 51739.d04c6d14.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
11/05/2025, 16:00

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Eski Red Bull pilotu, Verstappen'in sözleşmesindeki ek maddeyi açıkladı sadmin 0 9 23 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Wolff, Mercedes’in 2026 F1 pilot kadrosunu açıklayacağı tarihi duyurdu sadmin 0 9 30 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  2026 takviminde Azerbaycan GP cumartesiye alındı, test günleri açıklandı sadmin 0 46 01/07/2025, 0:59
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1