play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 83
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferrari takım içindeki sorunları çözmekte zorlanıyor
13-10-2025, 23:33
sadmin
Patron
KONU:
205,456
MESAJ:
563,216
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula E
Dan Ticktum Formula E’d...
Formula 1 Haberleri
Hamilton, Formula 1 Şam...
Formula 1 Haberleri
Lawson, 2026’daki Formu...
Formula 1 Haberleri
Norris’in “Kabusuna” Dö...
Formula 1 Haberleri
Hamilton'dan Ferrari'ye...

Yorum: #1
Ferrari takım içindeki sorunları çözmekte zorlanıyor

[Resim: 57515.91a2c77f.f1tr.com]

Leclerc ve Hamilton’un performansını aşağı çeken teknik hatalar, Maranello’daki yönetim krizini daha görünür hale getirdi.

2025 sezonuna şampiyonluk hedefiyle giren Ferrari, altı yarış kala hâlâ galibiyet alamamış durumda. Takımlar şampiyonasında Red Bull’un hemen önünde üçüncü sırada yer alsalar da, takım içindeki huzursuzluk artıyor. SF-25 beklentilerin çok uzağında kalırken, Mercedes kötü gidişata son vererek Singapur'dan galibiyetle ayrımayı başardı. Ferrari ise etkisiz çözümlerle zaman kaybetti ve araç gelişimi tamamen durdu.

Leclerc’in geleceği için belirleyici olacak 2026 sezonuna doğru yaklaşırken, Ferrari’nin 2025’teki bu tabloyu analiz edememesi büyük bir sorun olarak öne çıkıyor. Pist performansını artırması beklenen teknik kadro, yarış hafta sonlarında ardı ardına hatalara imza attı. Pist operasyonlarının başındaki isim Matteo Togninalli’nin rolü yeniden tartışma konusu. Araç ayarlarındaki yaşanan yanlış yönlendirmeler ve karar alma sürecindeki gecikmeler takımı geriye götürmeye devam ediyor.

Simülatörle belirlenen yarış öncesi ayarlar ilk serbest antrenmanlarda işe yarasa da, Ferrari sıralama turlarında ve yarışta geriliyor. Bu durum, takımın simülasyon ile gerçek pist koşulları arasındaki bağlantıyı doğru kuramadığını gösteriyor.

[Resim: 57516.c15b7597.f1tr.com]

Lewis Hamilton da Ferrari’deki sistemsel sorunlara dikkat çekiyor. Üst yönetime gönderdiği raporlarla değişim çağrısı yapan Hamilton, alınan kararlara etki edememekten ve takım içindeki politik baskılardan şikâyetçi. Daha önce Sebastian Vettel’in yaşadığı tabloya benzer bir süreçten geçen Hamilton için fark, Ferrari’nin artık bu tür sorunları taşıyacak sağlam bir yapısının kalmamış olması.

SF-25’in teknik sorunları ise daha da derin. Araç, ideal sürüş yüksekliğine ulaşamıyor ve yeterli aerodinamik basma kuvveti üretemiyor. Sezon boyunca yaşanan aşırı taban aşınmaları nedeniyle Çin’deki çifte diskalifiyenin ardından defalarca müdahale yapılmasına rağmen, Barselona ve Budapeşte gibi pistlerde yeniden ciddi riskler ortaya çıktı. Takım, son anda önlem almak zorunda kaldı ama bu çözümler, performansı doğrudan etkiledi.

Ferrari’nin FIA ile ilişkilerinde de bir gerilim olduğu konuşuluyor. Sıkı denetimlerin artması, takımın tüm operasyonlarını aşırı temkinli hale getirdi. Bu durum, saha içi kararları yavaşlatıyor ve esnekliği ortadan kaldırıyor. Pist mühendisliği, araç tasarımı kadar kritik bir alan ve Ferrari burada ciddi bir zafiyet içinde. Son yıllarda bu birimden çok sayıda yetenekli mühendis ayrıldı, yerlerine gelenlerle uyum yakalanamadı.

Takım içindeki yapısal sorunlar çözülemediği sürece, Maranello’daki kriz sadece araç performansıyla sınırlı kalmayacak. Ferrari’nin yeniden zirveye çıkması için 2026’ya değil, bugünden başlatılması gereken ciddi bir yeniden yapılanmaya ihtiyacı var.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
13/10/2025, 23:33

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hamilton'dan Ferrari'ye duygusal mesaj: "Ferrari'de kariyerimde gördüğüm en güçlü takım ruhunu buldum" sadmin 0 27 32 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  McLaren: Takım Emri Kullanımı F1 Şampiyonluğu İçin Geri Adım Değil sadmin 0 26 Bugün, 0:31
Son Mesaj: sadmin
  McLaren, F1 Şampiyonluk Mücadelesinde Takım Emri Kararını Savundu sadmin 0 27 Bugün, 0:30
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1