Ferrari takım patronu Fred Vasseur, İtalya Grand Prix’sinde takımın taraftarlarını 'büyülü bir an'dan mahrum bırakmaktan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.
Monza'daki 53 turluk yarış sonunda Charles Leclerc, Oscar Piastri'nin sadece 4.273 saniye arkasında kalarak dördüncü sırayla yetinmek zorunda kaldı.
Takım arkadaşı Lewis Hamilton ise 10. sıradan başladığı yarışı altıncı sırada tamamladı.
Leclerc için bu, Monza'daki yedinci Ferrari yarışı olurken, iki galibiyet ve iki ikinciliğin yanı sıra üçüncü kez podyumun dışında kalmış oldu.
Yarışın ilk bölümünde lastiklerini doğru sıcaklık penceresine getiremeyen Leclerc, daha sonra da aşırı ısınmadan etkilendi. Sonrasında yaptığı açıklamada, podyumun hiçbir şekilde mümkün olmadığını belirtti.
Fred Vasseur ise yarış sonrası medyaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu lastik sorunları olmasaydı yarış nasıl olurdu, hayal etmek bile zor."
"Başlangıçtaki mücadelede Charles birkaç kez atağa kalkabilmiş olsa da lastikler aşırı ısındı. Bunun bedelini sonraki 5-6 turda ödedik; Russell arkadan gelmeyi başardı, önümüzdekiler ise uçup gitti. İlk turda neyi farklı yapabileceğimizi düşünmek zorundayız."
"Genel olarak hayal kırıklığı yaşıyorum. Tifosiye bir podyum armağan edememek üzücü. Pit alanını ve podyum için start-finiş düzlüğünü görünce bunun büyülü bir an olacağını biliyorsunuz, onlar bunu hak ediyordu."
tr.motorsport.com