play facebook twitter youtube rss instagram
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#33 Max Verstappen
Sıra 1| Puanı 575
#11 Sergio Perez
Sıra 2| Puanı 285
#44 Lewis Hamilton
Sıra 3| Puanı 234
#14 Fernando Alonso
Sıra 4| Puanı 206
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 206
#4 Lando Norris
Sıra 6| Puanı 205
#55 Carlos Sainz
Sıra 7| Puanı 200
#63 George Russell
Sıra 8| Puanı 175
#81 Oscar Piastri
Sıra 9| Puanı 97
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 74
#10 Pierre Gasly
Sıra 11| Puanı 62
#31 Esteban Ocon
Sıra 12| Puanı 58
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 27
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 17
#77 Valtteri Bottas
Sıra 15| Puanı 10
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 16| Puanı 9
#24 Guanyu Zhou
Sıra 17| Puanı 6
#3 Daniel Ricciardo
Sıra 18| Puanı 6
#20 Kevin Magnussen
Sıra 19| Puanı 3
#40 Liam Lawson
Sıra 20| Puanı 2
#2 Logan Sargeant
Sıra 21| Puanı 1
#21 Nyck De Vries
Sıra 22| Puanı 0
Red Bull | Sıra: 1
Puan:860, Galibiyet:21
Mercedes | Sıra: 2
Puan:409, Galibiyet:0
Ferrari | Sıra: 3
Puan:406, Galibiyet:1
McLaren | Sıra: 4
Puan:302, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:280, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:120, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 7
Puan:28, Galibiyet:0
AlphaTauri | Sıra: 8
Puan:25, Galibiyet:0
Alfa Romeo | Sıra: 9
Puan:16, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 10
Puan:12, Galibiyet:0
Formula1 Bahreyn GP 2 Mart 2024

Yorum: 0 | Görüntüleme: 90
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F1 takımları kapalı park kurallarını gevşetmek için bastırıyor
04-11-2023, 16:28
paylaş
sadmin
Patron
KONU:
181,120
MESAJ:
535,439
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari
E-posta Özel Mesaj Facebook Twitter

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Brundle: "Las Vegas Gra...
Formula 1 Haberleri
Hamilton, 2023 Formula ...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Kariyerimin e...
Formula 1 Haberleri
Alesi: "RB19'un Verstap...
Formula 1 Haberleri
Villeneuve: "Mercedes, ...

Yorum: #1
F1 takımları kapalı park kurallarını gevşetmek için bastırıyor

[Resim: 49320.d5215332.f1tr.com]

F1 takımları kapalı park kurallarının gevşetilmesini konuşurken, mühendisleri serbest bırakma üzerinde tartışılıyor.

Kapalı park kuralları, bütçe tasarrufu önlemlerinin bir parçası olarak sıralama ve yarış için takımların hazır ayarlarda otomobilleri piste sürmelerine engel olmak için seans aralarında otomobiller üzerinde ayar değişikliği yapmalarına engel olmaktadır.

FIA 2021’de bütçe sınırı getirmiş ve aynı dönemde pandemi koşulları nedeniyle takımların çalışma saatlerini sınırlandırılmak zorunda kalmıştı. Takımlar şu an pandemi şartlarının ortadan kalkması sebebiyle kapalı park kurallarında düzenlemeler yapılmasını istiyor.

Bu konu, Lewis Hamilton ve Charles Leclerc’in ABD GP diskalifiye edilmesinin ardından tekrar gündem geldi. Leclerc ve Hamilton, taban tahtasının Austin’in engebeli asfaltında aşırı derecede aşınması sebebiyle diskalifiye edilmişlerdi.

FIA, teknik kuralların bu şekilde ihlal edilmesini büyük olasılıkla sprint formatından dolayı yaşandığını, bunun sebebinin de sadece bir saatlik serbest antrenman seansının ardından otomobillerin kapalı parka kapatılması olabileceğini belirtti.

Ferrari Sportif Direktörü Diego Ioverno’ya kuralların esnetilip esnetilmemesi sorulduğunda, Ioverno bu kuralların mühendislerin fantezilerini sınırlandırmada rolü olduğunu söyledi.

“Kapalı park kuralları hakkında tartışıyoruz. Aslında bu, takımların yarışa çıkabilmek için çılgınca şeyler yapmasını engellemek içindi.”

“Ancak bunun başka bir yönü daha var; o da ekipleri kendilerinden korumak. Çünkü mühendisler çok fazla fanteziye sahiptir ve mekanikerler bazen fazla stresli olabiliyorlar.”

“Bence kapalı park kuralları hala çok önemli. Bazlarını gevşetmemiz gerekebilir çünkü yaptıklarımızı kontrol etmenin başka yolları da mevcut. Bütçe sınırlamaları, parça kontrolleri gibi.”

“Kapalı park kurallarını tamamen kaldırmamız gerektiğini düşünmüyorum. Ama bu konuyu FIA ile görüşüyoruz.”

[Resim: 49321.6150ce49.f1tr.com]

Sportif Danışma Komitesi bu hafta Brezilya’da bir toplantı gerçekleştirdi.

Aston Martin Performans Direktörü Tom McCullough da aynı şekilde, takımların değişine koşullara uyum sağlayabilmesi için biraz esneklik yapılabileceğini söyledi.

“Kapalı park kuralları uygulanmaya başlandıktan sonra pek çok iyi şey oldu. Bence bu, hepimizin başarmaya çalıştığı şeyi başarmak için kuralları geliştirme meselesi.”

“Baz ufak şeylerin değiştirilmesine izin veriliyor. Fren malzemelerini değiştirebilirsiniz veya birkaç ufak tefek şey.”

“Açıkçası otomobildeki taban tahtasını değiştiremiyorsunuz. Bu nedenle kısıtlı bir sürüş sonrası bazı kararlar vermeniz gerekiyor.”

“Bunu etkileyen hava durumu gibi etkenler var. Ters rüzgarlar, uzun düzlükler da bunu etkileyebilir. Bunu üç gün öncesinden tahmin etmeniz mümkün değil.”

“Bu nedenle, yönetmeliklerde yapılacak değişiklikler mühendisler tarafından her zaman memnuniyetle karşılanır. Ancak bu kurallardan tamamen kurtulmamız gerektiğini düşünmüyorum.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/11/2023, 16:28

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  F1'in yağışlı havalar için düşündüğü lastik korumalığı testleri takımların talebiyle gelecek yıla ertelendi sadmin 0 60 07/12/2023, 22:43
Son Mesaj: sadmin
  McLaren, kendisine sert davranmayı bırakması için Norris'e yardım etmeye çalışıyor sadmin 0 98 07/12/2023, 0:01
Son Mesaj: sadmin
  F1, sprint yarışları için "ters grid" formülünü değerlendiriyor sadmin 0 79 06/12/2023, 18:11
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2023

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1