play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#33 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:666, Galibiyet:6
Ferrari | Sıra: 2
Puan:652, Galibiyet:5
Red Bull | Sıra: 3
Puan:589, Galibiyet:9
Mercedes | Sıra: 4
Puan:468, Galibiyet:4
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:94, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:65, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:58, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:46, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 9
Puan:17, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:4, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 16 Mart 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 109
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F1 bir sonraki Concorde Anlaşması için 'böl ve yönet' taktikleriyle ilgilenmiyor
31-05-2024, 01:31
sadmin
Patron
KONU:
194,786
MESAJ:
551,362
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Stella: "2025'te şampiy...
Formula 1 Haberleri
Horner: "Verstappen, F1...
Formula 1 Haberleri
Sauber, İngiltere'de bi...
Formula 1 Haberleri
Todt: "Hamilton'ın Sain...
Formula 1 Haberleri
Ricciardo, Singapur'da ...

Yorum: #1
F1 bir sonraki Concorde Anlaşması için 'böl ve yönet' taktikleriyle ilgilenmiyor

[Resim: 52136.ee0fb0a3.f1tr.com]

Formula 1 yöneticileri, bir sonraki Concorde Anlaşması'nı kesinleştirirken Bernie Ecclestone’nun takımları “böl ve yönet” taktiklerini tekrarlamayacaklarının altını çizdiler.

Grand Prix yarışlarının kilit paydaşları, F1’in yönetim esaslarını belirleyen Concorde Anlaşması’nın ana hatlarını belirlemek için tartışmalara başladılar. Bir sonraki anlaşma 2026-2030 dönemini kapsayacak.

Eskiden beri, Concorde tartışmalarının son derece zorlu geçtiği biliniyor. Takımlar, hem organizatörden hem de diğer takımlardan daha fazla ticari hak gelirine sahip olmak için mücadele ediyorlar.

Ecclestone’nun F1'in başında olduğu dönemde yöntemi, genellikle takımları birbirlerine karşı kışkırtmak üzerineydi. Takımların örgütlenmeden hareket etmesi pazarlık etme güçlerini azaltıyor ve böylece daha zayıf hale geliyorlardı.

Örneğin, takımları gizli bonuslarla cezbediyor ve birbirlerine karşı durmaları için ikna ediyordu. Bu yaşananlar on yıldan fazla bir süre önce Formula 1 Takımlar Birliğinin çöküşünü hızlandırdı.

Formula 1'in sahibi olan Liberty Media'nın CEO'su Greg Maffei, bu sefer “böl ve yönet” taktiklerinin uygulanmayacağını ancak yine de bir sonraki Concorde Anlaşması'nın bazı yönleri üzerinde çetin müzakereler beklediğini belirtiyor.

Motorsport.com geçmiş Concorde'ların tartışmalı bir maddesi olan Ferrari'nin aldığı tarihi bonusun kalacağını, ancak sınırlanacağını ortaya çıkarmıştı. Bu durumun İtalyan ekibi memnun etmediği aşikar.

Monako'da Autosport Business’ın katkılarıyla düzenlenen “F1 In Depth” adlı etkinlikte konuşan Maffei, bir sonraki Concorde Anlaşması tartışmalarının geçmişteki yaklaşımdan çok uzak olduğunu belirtti.

“Bana kalırsa önceki yönetim, takımların birbirleriyle rekabet etmesi için gerçekten çok zaman harcadı”

[Resim: 52137.24f66221.f1tr.com]

“Sporun nasıl büyüyeceğini düşünmekten çok birbirlerine karşı bir üstünlük sağlamaktan keyif aldılar.

“Biz bir anlamda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki NFL'de benimsenen fikri yaymaya çalıştık: Pazar günü aranızda sert bir şekilde rekabet edin, ama Pazartesi ligi ilk sıraya koyun.

“Sporu birlikte büyütmek istiyoruz. Takımların bu fikri benimsediğini ve bu durumdan kârlı çıktıklarını düşünüyorum, çünkü sadece F1 gelirlerinin büyümesini ve sponsorluklarda kâr paylarının artmasını görmekle kalmadılar, aynı zamanda takımların değerlerinde de büyük bir artış meydana geldi.”

Maffei, harcama sınırı gibi uygulamaların F1'in son yıllarda yaşadığı ticari büyüme üzerinde olumlu etkisinden ve gridin hiç olmadığı kadar güçlü durumda olduğundan da bahsetti.

“2016'nın sonlarında bu işe dahil olduğumuzda ve ilk yatırımımızı 2017 Ocak ayında yaptığımızda, alt takımlar gerçekten değersizdi” diye açıkladı.

“Manor takımı, bir önceki yaz bir pounda satılmıştı. Ve şimdi bir milyar dolardan daha az değere sahip olan bir takım yok, belki de daha bile fazla ve onlar değerlerini bu seviyelere çıkardılar.

“Takımların değerlerinde muazzam bir büyüme gördük, tıpkı F1'in değerinde gördüğümüz gibi. Ama aslına bakarsanız takımların değerleri muhtemelen daha fazla arttı. Bu önemliydi: yatırım zihniyetine ve bu takımların gerçek değerine sahip olabileceklerine inanmamız gerekiyordu. Ve bugün bu gerçek oldu.”

Ancak aynı zamanda, Concorde Anlaşması takımların uzun vadeli finansal güvenliği için bu kadar önemli bir belge olduğundan Maffei, tartışmaların o kadar da kolay olmayacağını düşündüğünü belirtti.

“Kesinlikle üzerinde tartışacağımız konular var. Ve tabii ki daha fazla para kazanmak istiyorlar. Bunu onlara çok görmüyorum.

“Bazılarının paranın cebimizden çıkmasını isteyebileceğini tahmin ediyorum. Ama genel olarak, uzun vadeli ve hep birlikte kâr etmemiz gerektiğini düşündüğümüzü bildiklerini sanıyorum.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
31/05/2024, 1:31

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Stella: "2025'te şampiyonluk mücadelesinde yer almak için üzerimize düşeni yapmalıyız" sadmin 0 1 1 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Ferrari, Vantage Markets ile çok yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı sadmin 0 19 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Andretti, Cadillac’ın F1 pilotu için işaret verdi: “Deneyimli olmalı” sadmin 0 37 Dün, 14:16
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1