Eski F1 pilotu Jack Doohan, Suzuka’daki kabus gibi geçen Super Formula testlerinde üç gün üst üste aynı virajda kaza yaptı.
Doohan, Japonya Grand Prix’sine ev sahipliği yapan Suzuka pistinde gerçekleştirilen yıllık Super Formula testinin her üç gününde de Degner virajında pist dışına çıktı. Avustralyalı pilot, Toyota motorlu Kondo Racing takımıyla son anda test kadrosuna dahil oldu ve 2026 sezonu için seriye tam zamanlı geçiş yapması bekleniyor.
Testin üçüncü gününü 34 pilot arasında 26. sırada tamamlayan Doohan, 14 çaylak arasında ise dokuzuncu oldu. Testin en hızlı ismi ise eski McLaren F1 genç pilotu Ugo Ugochukwu oldu.
MotoGP efsanesi Mick Doohan’ın oğlu olan Jack Doohan, bu yılın başlarında Alpine F1’deki koltuğunu Franco Colapinto’ya kaptırmasının ardından kariyerini yeniden inşa etmeye çalışıyor. Doohan, Alpine ile geçirdiği çaylak sezonunun sadece yedi yarışında görev alabilmişti.
Doohan’ın Bu Yıl Suzuka’daki Dördüncü Kazası
Suzuka’daki son kazalar, Doohan’ın Nisan ayında Japonya Grand Prix’sinin ikinci serbest antrenmanında yaşadığı yüksek hızlı kazanın ardından geldi. Alpine, bu kazanın sebebinin Doohan’ın 260 km/s hızla girilen ilk virajda DRS’i kapatmayı unutması olduğunu açıklamıştı.
Doohan o dönemde, “Ağır bir kazaydı, beni oldukça şaşırttı ve bundan ders çıkaracağım. Takımın aracı onarmak için önünde çok iş var,” ifadelerini kullanmıştı.
Alpine ile çıktığı altı yarışta puan alamayan Doohan, ayrıca 2025 sezonunun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix’sinin ilk turunda da ağır bir kaza yaşamıştı.
22 yaşındaki pilotun, Haas takımıyla yedek pilotluk görevi için adı geçiyor.
trf1.net