Marco Bezzecchi ile yaşadığı temasın ardından Marc Marquez'in kolunda kırık tespit edildi.
Fabrika Ducati sürücüsü, yarışın ilk turunda sprint galibi Marco Bezzecchi ile temasın ardından yüksek hızda piste dışına savruldu ve yere düşerken sağ kolunun üzerine sert bir şekilde indi — ki bu kolu geçmişte birçok kez sakatlanmıştı.
Kazanın ardından MotoGP'nin tıbbi direktörü Dr. Angel Charte, İspanyol yayıncı DAZN'a şunları söyledi: "Marquez iyi, hafif ağrısı var. Sağ omzunda bir travma mevcut. Çektiğimiz röntgende küçük bir kırık görünüyor."
Ancak Charte, yarışçının Avrupa'ya döndüğünde yapılacak detaylı taramalardan sonra durumun netleşeceğini belirtti.
"Ayrıca biraz karışıklık da var çünkü bu, daha önce ameliyat edilen kolu. Teşhisi netleştirmeyi zorlaştıran bazı durumlar var."
"Madrid'de bir BT taraması yapılacak, gerekirse ameliyat kararı orada verilecek."
Daha sonra Ducati’'en yapılan resmi açıklama yaralanmanın omuz değil köprücük kemiği kaynaklı olduğunu belirtti.
"Bugünkü Mandalika kazası sonucunda Marc Marquez, sağ köprücük kemiğinde bir yaralanma geçirmiştir. İspanyol sürücü, bu gece Madrid'e giderek ek tıbbi testlerden geçecek ve uygulanacak tedaviye karar verilecektir."
Yarış sonrası kol askısıyla görülen Marquez, DAZN'e yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Çok iyi olduğumu söyleyemem ama olabileceğinden çok daha kötü bir şekilde bitmeyip hafif atlattım diyebilirim."
"Görünüşe göre köprücük kemiğimdeki bağlar yırtılmış, ama bu sadece ön değerlendirme."
"Bu gece Madrid'e uçuyorum. Orada detaylı bir kontrolden geçeceğim, durumun tam olarak ne olduğunu göreceğiz."
"Böyle şeyler yarışlarda olur. Bezzecchi arka tekerime çarptı ama bu tür şeyler yaşanıyor. Sonrasında zaten gelip özür diledi. Artık doktorlar ne kadar derse, o kadar süre dinleneceğim."
tr.motorsport.com