play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 505
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elektrikli Minivan görücüye çıkıyor
13-01-2017, 00:58
sadmin
Patron
KONU:
208,643
MESAJ:
566,504
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Verstappen: “RB22 verim...
MotoGP
2026 MotoGP Buriram Tes...
Formula 1 Haberleri
Vasseur: "Yeni arka kan...
Motor Sporları
2026 WSSP Phillip Islan...
Formula 1 Haberleri
Mekies: “Bu sezon zorlu...

Yorum: #1
Elektrikli Minivan görücüye çıkıyor

[Resim: 21028.cc8c2dbf]

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Google’ın sürücüsüz araç projesi Waymo’nun sürücüsüz otomobil üretimi için yaptıkları işbirliği ilk meyvelerini verdi.
100 adet Chrysler Pacifica Hybrid otomobilin üretimi tamamlandı.

2017 yılı başında Waymo’nun test filosuna katılacak araçlar, özel bilgisayar ve üstün teknolojili yol sensörleriyle tamamen sürücüsüz sürüş için üretildi.

[Resim: google-fca-waymo-3.jpg]

6 kişilik bir Hybrid Minivan.

FCA ve Waymo, 6 kişilik bir minivan olma özelliği taşıyan Chrysler Pacifica Hybrid modelinin yenilenmiş ilk görüntülerini tüm dünya ile paylaştı. Fiat Chrysler Automobiles, dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olan ve Las Vegas’ta 5 Ocak tarihinden itibaren kapılarını açacak olan CES 2017’de Chrysler Pacifica Hybrid modelini de sergileyecek.

2016 yılı başında Google’ın sürücüsüz araç teknolojisini Chrysler Pacifica Hybrid minivan modeline entegre edeceğini açıklamasının ardından heyecanla beklenen üstün teknolojiyle donatılmış model ilk kez görücüye çıktı. Önümüzdeki günlerde Waymo’nun sürücüsüz sürüş test filosuna katılacak olan modeller için FCA ve Waymo mühendisleri ortak bir çalışma yürüttü. Waymo’nun geliştirdiği tamamen sürücüsüz sürüş teknolojisi için Chrysler Pacifica Hybrid’in elektrik, güç aktarma organları, şasi ve yapısal sistemlerinde bir kısım mühendislik değişiklikleri yapıldı. Araca Waymo’nun geliştirdiği özel bilgisayar ve üstün teknolojili yol sensörleri eklendi.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Fiat Chrysler Automobiles CEO’su Sergio Marchionne, “Tüketicilerin ulaşım ihtiyaçları geliştikçe, bu gibi stratejik işbirlikleri yenilik, güvenlik ve teknoloji kültürünü geliştirmek için hayati önem taşıyor. Waymo ile yaptığımız ortaklık FCA’nın, otomobil endüstrisinin karşılaştığı fırsatları ve zorlukları doğrudan ele almasını sağlıyor. Böylece sürücüsüz sürüş teknolojisine sahip araçların günlük hayatımızda önemli bir yere sahip olacağı bir geleceğe hızla yaklaşıyoruz” dedi.

Fiat Chrysler Automobiles’in harika bir ortak olduğunu vurgulayan Waymo CEO’su John Krafcik ise, 2017 yılında da FCA ile birlikte çalışmalara devam etmek istediklerini belirtti. John Krafcik, “Chrysler Pacifica Hybrid, sürücüsüz test filomuza büyük katkı sağlayacak. FCA’nın ürün geliştirme ve üretim ekipleri, üstün bir beceri ve sıkı çalışma örneği sergileyerek programın başlangıcından itibaren sadece altı ay içerisinde tam araç montajına geçilmesini sağladılar” ifadelerini kullandı.

Waymo Hakkında.

[Resim: google-fca-waymo-2-696x392.jpg]

Google Sürücüsüz Araç Projesi, yolları daha güvenli kılmak ve araç süremeyen milyonlarca kişinin mobilitesini artırmak amacıyla, tam anlamıyla sürücüsüz araçlar geliştirmek amacı taşıyor. Projenin ana hedefi, insanların bir tuşa basarak A noktasından B noktasına gidebilmelerini sağlamak. Projenin yedi yıllık geçmişine bakıldığında, test filosunda yer alan araçların trafiğe açık yollarda 1,5 milyon mil yol kat ettiğini görüyoruz. Bu araçlar hali hazırda Amerika’nın bazı bölgelerinde test ediliyor.


13/01/2017, 0:58

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2050’de yollarda 1.1 milyar elektrikli araç olacak BigBoss 0 1,395 12/05/2020, 0:11
Son Mesaj: BigBoss
  Lexus Elektrikli Modeline 1 Milyon Kilometre Garanti Veriyor BigBoss 0 1,462 09/05/2020, 23:17
Son Mesaj: BigBoss
  Çinli BYD, Avrupa'nın elektrikli araç sektörüne SUV'siyle giriş yaptı BigBoss 2 964 06/05/2020, 23:09
Son Mesaj: BigBoss

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1