Aruba Racing Ducati takım patronu Serafino Foti, Estoril sonrası Toprak Razgatlıoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.
Superbike Dünya Şampiyonası’nda sezonun son yarışı öncesi tansiyon iyice yükseldi. Ducati Aruba takım patronu Serafino Foti, Estoril’deki ikinci yarışın ardından yaptığı açıklamada, Toprak Razgatlıoğlu’nun yarış dışı faktörlerle ilgili eleştirilerini haksız bulduğunu söyledi. Şampiyonluk mücadelesinde 39 puanlık farkla geride olan Nicolo Bulega’nın hâlâ şansı olduğunu belirten Foti, Jerez’de son ana kadar pes etmeyeceklerini vurguladı: “Estoril’de elimizden gelen her şeyi yaptık. Hâlâ ortada 62 puan var ve biz umutlarımızı son ana kadar koruyacağız. Toprak’ın işini sonuna kadar zorlaştırmaya çalışacağız çünkü henüz her şey bitmiş değil.”
“Razgatlıoğlu daha iyiydi ama Nicolo hiçbir hata yapmadı. Aynı seviyedeler. Üstelik Estoril yarışları önceki senelere göre 30 saniye daha hızlıydı.”
Şampiyona lideri temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu'nun son yarış sonrası dile getirdiği “Ducati Ailesi” söylemi ve bazı pilotlara yönelik eleştirileri hakkında ise Foti şunları söyledi: “Toprak’ın söylediklerine katılmıyorum. Mesela Nicolo, ilk yarışta ilk turlarda iki saniye kaybetti ama şikâyet etmedi. Bence Toprak harika bir şampiyon ve başardıklarının hepsini hak ediyor ama işler kötü gittiğinde fazla şikâyet ediyor.”
Bu durumun Toprak’ın zayıf yönü olup olmadığı sorulduğunda ise Foti şöyle yanıtladı: “Bence bu iyi bir özellik değil. Odaklanmak gerek. Gerçek olmayan tartışmaları körüklemenin kimseye faydası yok. Herkes kazanmak için yarışıyor, elinden geleni yapıyor. Kimse Toprak’ın startına engel olmadı. Ama ne zaman kazanamasa, hep bir tartışma çıkıyor. Oysa Bulega ikinci olduğunda hiçbir zaman bir şey söylemedi.”
tr.motorsport.com