play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#33 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:666, Galibiyet:6
Ferrari | Sıra: 2
Puan:652, Galibiyet:5
Red Bull | Sıra: 3
Puan:589, Galibiyet:9
Mercedes | Sıra: 4
Puan:468, Galibiyet:4
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:94, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:65, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:58, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:46, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 9
Puan:17, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:4, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 16 Mart 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 121
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domenicali, Hamilton'ın F1 taraftar anketinde birinci olmamasına şaşırmış
28-10-2021, 16:20
sadmin
Patron
KONU:
194,799
MESAJ:
551,375
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Jos Verstappen: "Newey'...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: "Alonso ile...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin, 2025 arac...
MotoGP
Martin, vücudundaki kır...
MotoGP
2025 MotoGP Sepang test...

Yorum: #1
Domenicali, Hamilton'ın F1 taraftar anketinde birinci olmamasına şaşırmış

[Resim: 40724.4a40b92b.f1tr.com]

Formula 1 patronu Stefano Domenicali, yakın zamanda yapılan küresel taraftar anketinde Lewis Hamilton'ın en popüler sürücü olmasına şaşırdığını ancak Lando Norris gibi genç sürücülerin cazibesini anladığını söyledi.

Motorsport Network'ün F1 ve Nielsen Sports ile ortaklaşa yaptığı ve 187 farklı ülkeden 167.000'den fazla taraftarın katıldığı F1 Küresel Anketi'nin sonuçları, Amerika GP'si öncesinde duyuruldu.

Ankete katılan taraftarların %14.4'ü Max Verstappen'i favori pilotları olarak seçtiler ancak Lando Norris, 2017'deki anketin galibi olan Hamilton'ı geçerek ikinci sırada yer aldı.

Hamilton, kariyeri boyunca F1'in en görünürlüğü yüksek ve popüler ismi oldu. Popüler kültürde hiçbir F1 pilotu, Hamilton'ın statüsüne yaklaşamadı.

Ancak Hamilton, Norris'in çok az önünde, Birleşik Krallık'taki taraftarlar arasında en popüler isim olmayı başarmasına rağmen, uluslararası oylamada Verstappen'in %1.9 oy kadar gerisinde kaldı.

Hamilton'ı bir numarada görmesinin kendisini şaşırtıp şaşırtmadığı sorusunu yanıtlayan Domenicali, "Bu soruya bir bakımdan evet demem gerekiyor."

"Ancak öteki tarafta, eğer bu tür oylamalarda yer alan insanların demografiğine bakarsanız, bence Lando'nun neden iyi bir kitlesine sahip olduğunu görebilirsiniz."

"Bu daha çok, Lando'nun onlarla olan yaklaşımı daha taze, onu takip eden insanlarla olan yakınlığı daha fazla. Bu benim kişisel görüşüm." dedi.

[Resim: 40725.e121da78.f1tr.com]

Norris genel oylamada ikinci sırayı almayı başardı ve McLaren'in en sevilen takım oylamasında birinci olmasına yardımcı oldu. İngiliz pilot, Twitch yayını ve güçlü sosyal medya mevcudiyeti ile beraber genç taraftarlar üstünde pozitif etki bırakmaktan memnun olduğunu söyledi.

Domenicali, her ne kadar büyük sürücüler arasında "çok ama çok küçük farklar" olduğunu ancak F1'in genç jenerasyonunun ortaya koyduğu ilgiden cesaret aldığını söyledi.

Domenicali açıklamalarında, "Buna olduğundan daha büyük bir etki vermek istemiyorum ancak bu bir mesajdır. Her zaman dediğim gibi, gelecek için sürücüler konusunda herhangi bir problemimiz yok."

"F1'in değerini artıracak genç, çok yetenekli ve çok iyi sürücü grubuna sahibiz." dedi.

Anket, F1'in ortalama oylama yaşının 36'dan 32'ye düştüğünü gösterdi ve bu da genç izleyici sayısının arttığını gösteriyor.

Domenicali, F1'in 2017'de yaptığı son oylamadan beri spora yeni taraftarların gelişine yardımcı olmasında Netflix'in Drive to Survive serisinin büyük etkisi olduğunu söyledi.

F1 CEO'su konu hakkında, "Bana göre Drive to Survive'ın büyük etkisi oldu, özellikle Formula 1'in pek de tutkulu olmayan taraftarları üzerinde."

"Sporun farklı noktalarını görme şansı yakaladılar. Tabii ki de bu pozitif bir etkiye sahip oldu." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
28/10/2021, 16:20

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Norris, Pirelli Barselona testinin ilk gününü Hamilton ve Leclerc'in önünde tamamladı sadmin 0 14 21 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Steiner: "Hamilton'ın başarılı olmak için Ferrari'deki baskıya ihtiyacı var" sadmin 0 16 27 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Todt: "Hamilton'ın Sainz'dan daha iyi olup olmayacağından emin değilim" sadmin 0 14 35 dakika önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1