Formula 1’in ikonik seslerinden David Croft, spordaki geleceğinin uzun yıllar devam edeceğini açıkladı. Croft, hem kendisi hem de Formula 1 için yolun başında olunduğunu söyledi.
Sky Sports F1 yorumcusu Croft, kariyerinin ilk dönemlerinde Formula 1’de olup olmaması gerektiğini sorguladığını ancak zamanla özgüveninin arttığını dile getirdi. Croft, Mirror gazetesine verdiği röportajda süreci anlattı.
Formula 1’e girişi beklenmedik şekilde gerçekleşen Croft, bir arkadaşının kendisine F1 yorumculuğunu önermesini ilk başta ciddiye almadığını söyledi. Deneme yayınına girip seçilmesinin ardından, hayal gücüyle bir tur anlatması istendiğini belirtti.
Bu deneyimin, çocukken Scalextric pistinde Murray Walker’ı taklit ettiği günleri hatırlattığını ifade eden Croft, yorumculuğun her zaman hayalini kurduğu iş olduğunu vurguladı.
Ancak ilk sezonunda ciddi şüpheler yaşadığını da saklamadı. Croft, birkaç yarış sonra bilgi seviyesinin yetersiz olduğu hissine kapıldığını ve “Buraya ait miyim?” sorusunu kendine sorduğunu söyledi.
Zamanla deneyim kazandıkça bu duyguların geride kaldığını belirten Croft, sözleşmesinin uzamasıyla birlikte Formula 1’de gerçekten yer edinmeye başladığını ifade etti.
2012 yılında yayın haklarının Sky Sports F1’e geçmesiyle kariyerinde önemli bir dönemece giren Croft, bu kararın kendisi için “hiç düşünmeden kabul edilecek” bir teklif olduğunu söyledi.
O günden bu yana Formula 1’in büyük bir küresel fenomene dönüştüğünü belirten Croft, Netflix belgeselleri ve sinema projeleriyle sporun çok daha geniş kitlelere ulaştığını dile getirdi.
Günlük hayatında dahi Formula 1’in etkisini hissettiğini söyleyen Croft, insanların sesini tanımasının ve kendisiyle fotoğraf çektirmek istemesinin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.
Seyircilerle kurulan bağın kendisi için çok özel olduğunu vurgulayan Croft, izleyicilerin kendisini ve Martin Brundle’ı evlerine konuk etmesini bir ayrıcalık olarak gördüğünü söyledi.
Croft, Formula 1 anlatımını sadece bir iş değil, aynı zamanda bir tutku olarak gördüğünü belirterek, “Bunu uzun yıllar yapmaya devam edeceğim. Daha yeni başlıyoruz” sözleriyle geleceğe dair net mesaj verdi.
tr.motorsport.com