Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso'nun Motegi'deki galibiyetine rağmen şampiyona lideri Marc Marquez'in bu savaşta avantajlı olduğunu düşünüyor.
Motegi'deki zor şartlarda heyecanlı bir mücadeleye tutuşan Marquez-Dovizioso ikilisi arasında İtalyan sürücü gülen taraf olarak şampiyonadaki puan farkını 11'e düşürmeyi başarmıştı.
LCR Honda'nın İngiliz sürücüsü Curtchlow yaptığı açıklamada Honda'nın istikrarıyla birlikte Marquez'in şampiyonluk kupasına ulaşacağını belirtti.
"Tüm alkışlar Dovizioso'ya, onun için mutluyum."
"Şu noktada harika sürüyor. Aynı şekilde alkışlar Ducati'ye de çünkü bu seviyeye gelebilmek için çok çalıştılar."
"Motegi'den sonra şampiyonluk tahminim değişmedi, hâlâ Marquez'in kazanacağını düşünüyorum."
"Marquez'in tek eksi noktası Malezya'da çok güçlü olan Dovizioso olacaktır. Avustralya'da Marquez daha iyi ancak Malezya'da da Dovi güçlü. Valencia'da ise eşit gücleri var."
Crutchlow ve Dovizioso 2012 yılında Tech 3 takımında, 2014 yılında da Ducati'de takım arkadaşı olmuştu. İngiliz sürücü, Dovi'nin bu sezon göstermiş olduğu performansa karşı çok şaşırmadığını ekledi.
"Onunla takım arkadaşı olduğumuz dönemde, Tech 3 motosikletiyle de aynıydı."
"Beşincilik, altıncılık gibi pozisyonlarda mücadele ediyordu."
"Dovi her zaman savaşçıydı ancak bunu daha önce göremediniz çünkü o dönemlerde Marquez ile galibiyet için savaşmıyordu."
::::