play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 40
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crutchlow’dan Toprak Razgatlıoğlu’nun 2022’deki İlk MotoGP Yamaha Testine Dair Değerlendirme
06-12-2025, 00:39
sadmin
Patron
KONU:
205,444
MESAJ:
563,202
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1’de Tarihi Hafta! Abu...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen hızını Norri...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
ŞAMPİYONLUK ADAYLARI NE...
F1 Videolar
Abu Dhabi GP 2025 FP2 -...
F1 Videolar
Abu Dhabi GP 2025 FP1 -...

Yorum: #1
Crutchlow’dan Toprak Razgatlıoğlu’nun 2022’deki İlk MotoGP Yamaha Testine Dair Değerlendirme

[Resim: 60729.e1aeabc9.f1tr.com]

Toprak Razgatlıoğlu, yıllardır süren spekülasyonlar ve özel testlerin ardından nihayet 2026 sezonunda World Superbike’tan MotoGP’ye geçiş yapacak. Türk pilot, 2026 yılında Pramac takımıyla MotoGP’de mücadele edecek ve Jack Miller ile takım arkadaşı olacak. Böylece Yamaha ailesine yeniden katılmış olacak. Razgatlıoğlu, 2021 yılında Yamaha ile WSBK şampiyonluğunu kazanmış, 2022 ve 2023 sezonlarını ise ikincilikle tamamlamıştı. Ardından BMW’ye transfer olan milli sporcu, burada üst üste iki şampiyonluk daha elde etti.

Toprak Razgatlıoğlu’nun MotoGP’ye transferi büyük heyecan yaratırken, Yamaha’nın 2027 sezonu için fabrika takımında ona koltuk hazırladığı belirtiliyor. Ancak öncesinde, 2026 sezonunda Pramac ile tamamen yeni bir motosiklet üzerinde mücadele edecek. Yamaha, önümüzdeki sezon V4 motorlu yeni motosikletini tanıtacak ve Razgatlıoğlu’nun bu araca ve Michelin lastiklere uyum sağlaması gerekecek. Iwata merkezli ekip, Toprak’ın M1 ile değil, doğrudan yeni V4 motosikletle testlere başlamasını istedi. Razgatlıoğlu, 2022 yılında Yamaha M1 ile ilk kez MotoGP motosikleti deneyimi yaşamıştı.

2022 yılında Aragon’da Yamaha ile ilk MotoGP testine çıkan Toprak Razgatlıoğlu, o gün 40 tur attıktan sonra şiddetli yağmur nedeniyle seans erken sona ermişti. O dönemde Yamaha test pilotu olan Cal Crutchlow, 2021 WSBK şampiyonu Razgatlıoğlu’na MotoGP’ye geçiş yapması yönünde tavsiyede bulunmuştu. Crutchlow, “Bence bu adımı atmalı. Ben Spies da Tech3 ile MotoGP yaptı. Colin Edwards da Tech3’teydi… O da MotoGP’ye geçebilir,” ifadelerini kullandı.

Ancak ilk testte bazı zorluklar yaşandı. Crutchlow, Toprak’ın M1’deki motor freni ayarlarını beğenmediğini belirterek, “Motor frenini sevmedi… Motor freni mi? Arka teker yerden altı fit havadaydı!” dedi. Crutchlow, “Daha fazla zaman geçirdikçe bundan keyif alacağını düşünüyorum çünkü MotoGP’de ön grupta mücadele edecek. Akıllı bir pilot, ne yaptığını biliyor,” ifadelerini kullandı.

Bu sorunlar, Razgatlıoğlu’nun 2025 yılında Valencia’daki V4 testinde de devam etti. Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP’ye geçtiğinde WorldSBK’daki ‘stoppie’ tekniğinin MotoGP’de aynı etkiyi yaratmayacağının farkında olduğunu belirtti.

2022’deki ilk MotoGP testinin ardından resmi WSBK sitesine konuşan Razgatlıoğlu, “Bu, Yamaha M1 MotoGP motosikletiyle ilk günüm ve R1’den tamamen farklı hissettirdi. Daha fazla beygir gücü, farklı elektronik sistemler, kesintisiz vites kutusu… Bunların hepsi benim için tamamen yeniydi. Her turda daha fazla şey öğrendim çünkü WorldSBK’dan sonra MotoGP motosikletine uyum sağlamak kolay değil,” dedi.

“Yanımda Cal Crutchlow’un olması büyük avantajdı, bana çok yardımcı oldu. Motosiklet özellikle düzlükte çok hızlı, karbon frenleri deneyimlemek de ilginçti. Bugün hava çok sıcaktı, bu yüzden ilk 12 turun ardından genellikle beş-altı turluk seriler yaptık. Aragon’da MotoGP motosikletlerini televizyondan izlediğimde pistin biraz engebeli olduğunu görebiliyordum, bugün de bunu hissettim. Çok kötü değil, tümseklerden geçerken gazı açık tutmak gerekiyor, çünkü gazı kapatırsanız motosiklet daha dengesiz oluyor.”

“Genel olarak çok olumlu bir testti, öğleden sonra yağmur nedeniyle seans erken bittiği için istediğim kadar tur atamadım. MotoGP motosikletini sürmekten büyük keyif aldım, bana bu fırsatı verdiği için Yamaha’ya çok teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yamaha MotoGP Geleceğini Kurtarmak İçin Radikal Adımlar Atmalı sadmin 0 40 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  KTM, Jerez’de Yeni 850cc MotoGP Motorunu İlk Kez Piste Çıkardı sadmin 0 35 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  KTM'in 2027 MotoGP sezonu için tasarladığı 850cc motor Jerez testinde görücüye çıktı sadmin 0 29 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 29 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1