Cadillac Formula 1 Takımı, Zhou Guanyu’nun 2026 Sezonunda Resmi Yedek Pilotu Olacağını Açıkladı
Cadillac Formula 1 Takımı, 2026 sezonunda ilk kez mücadele edeceği Formula 1’de Zhou Guanyu’nun takımın resmi yedek pilotu olacağını duyurdu.
Çinli pilot, geçtiğimiz yıl Sauber’deki yarış koltuğunu kaybettikten sonra Ferrari’nin yedek pilotu olarak Maranello ekibine katılmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta Zhou’nun Ferrari ile yollarının ayrıldığı resmen açıklanmış, Cadillac’ın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda ise Çinli pilotun takıma katılacağına dair ipuçları verilmişti. Şimdi ise Silverstone merkezli Amerikan takımı, Zhou’nun kadrosunu resmen güçlendirdiğini açıkladı.
Test pilotu Colton Herta’nın henüz yeterli süper lisans puanına sahip olmaması nedeniyle, Zhou, takımın yarış pilotları Valtteri Bottas ve Sergio Perez’in ardından yedek pilot olarak ilk tercih olacak.
Zhou Guanyu, takımın resmi açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Cadillac Formula 1 Takımı’na, Formula 1’deki ilk sezonu öncesinde yedek pilot olarak katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu, sporun şimdiye kadar gördüğü en büyük ve en heyecan verici yeni projelerden biri. Hem Graeme [Lowdon, Takım Patronu] hem de Valtteri [Bottas] ile yıllardır farklı görevlerde birlikte çalıştım, bu yüzden takıma katılmak adeta aileye yeniden katılmak gibi. Son dönemde pist üstünde ve araç geliştirme süreçlerinde edindiğim tecrübelerle Cadillac Formula 1 Takımı’na büyük katkı sağlayabileceğime inanıyorum ve onları en iyi şekilde desteklemeyi dört gözle bekliyorum.”
Takım Patronu Graeme Lowdon ise yedek pilot seçim sürecinin titizlikle yürütüldüğünü ve Zhou’nun aranan tüm özellikleri taşıdığını belirtti: “Yedek pilot seçim sürecimiz, yarış pilotlarımızı belirleme süreci kadar detaylı ve kapsamlıydı. Son dönemde Formula 1 tecrübesi olan, takım çalışmasına hazır ve sezon boyunca araç geliştirme süreçlerinin zorluklarını bilen bir aday arıyorduk. Zhou bu kriterlere tam anlamıyla uyuyor. 2026’da yarışırken bize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz ve onu takımımızın ayrılmaz bir parçası olarak görmekten mutluluk duyuyoruz.”
Cadillac Formula 1 Takımı, 2026 sezonunda Valtteri Bottas ve Sergio Perez ile yarışacak. Zhou Guanyu ise süper lisans puanları tamamlanana kadar Colton Herta’nın önünde yedek pilot olarak görev yapacak.
trf1.net