Jenson Button, Britanya Grand Prix'i sıralamalarında elde ettiği üçüncülüğü, McLaren'in son segmentte aldığı risklere borçlu olduğunu açıkladı.
İngiliz pilot, yağmurun etkisinin süratle kaybolduğu son anlarda tur zamanını büyük ölçüde geliştiren birkaç pilottan birisi olmuştu.
İkinci çizgiye gerilemeden önce bir süre 2. sıraya kadar yükselen Button, sıralamalardaki başarının, takımın son anlarda oluksuz lastikle yeniden piste çıkılmasına karar vermesiyle kazanıldığının altını çizdi.
"Pist koşullarını iyi okuyabileceğimi hissettim ve son zaman turum gerçekten çok iyiydi."
"Herkese düzlükte patinaja kaldığımı söyledim ama bana kaybedecek hiçbir şey olmadığını ve zorlamamı söylediler. Bu pozisyonu kazanmak için riskler almamız gerekti."
"Ve zorladım. Agresif bir turdu ancak işe yaradı. Takıma bunun için teşekkür ederim. Burada kendi izleyicimiz önünde üçüncü sıradan başlayabilmek pek çok şey ifade ediyor. Bu gece yatağa gerçekten çok mutlu gideceğim."
DENNIS'LE BİR SORUNUMUZ YOK
Button ayrıca bu sonucun, kendisine daha fazla zorlaması yorumunda bulunan McLaren CEO'su Ron Dennis için de iyi bir cevap olduğunun altını çizdi.
"Dennis'in beni izlediğine eminim. Tek bir sonucun bir anlamı yok. O zamandan bu yana görüştük ve aramızda karşılıklı bir saygı var."
"İşlerin olduğundan daha çabuk iyiye gitmesini istediğimiz zamanlarda hepimiz basına söylemememiz gereken şeyler söyleyebiliyoruz."
"2012 Brezilya GP'den bu yana en iyi sıralama pozisyonunu elde eden Button, yarın bu sonucu podyuma çevirmenin güçlüğünü de itiraf etti.
"Gerçekçi olmalıyız. İyimser olmak ve podyum için mücadele edebileceğimi düşünüyorum ve bu ancak hava koşulları bugünkü gibi olursa mümkün olur."
"Ancak standart kuru bir yarışın oldukça yanıltıcı olabileceğini düşünüyorum."