Jenson Button sezonun ikinci yarısında Mercedes’in diğerlerinin onları yakalayamadan şampiyonayı alıp götüreceğinden korkuyor.
Lewis Hamilton ve Nico Rosberg 2014’ün ilk 4 yarışına çok dominant bir başlangıç yaptı, ancak fabrika takımının aksine bir diğer Mercedes motoru kullanan Mclaren takımı ise Avustralya Gp’sinde 2.ci ve 3.cü sırayı elde ettikten sonra yavaş yavaş bir düşüşe geçtiler.
Çin Gp’si galibi Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın 1 tur gerisinde tamamlayan Button yaz aylarına gelmeden önce Mercedes’in büyük farkının kapanacağının çok zor olduğunu düşünüyor.
Şu andaki duruma bakarsak lideri yakalayamamaktan korkuyor musun sorusuna Button “Evet öyle düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi.
“Sürekli olarak güncellemeler getiriyoruz. Diğer takımlara göre daha fazla ancak bana göre önümüzdeki yarışlarda bir saniye bulup bulamayacağımız konusu büyük bir soru işareti.”
“Bazıları bu duruma teslim olabilir (Mercedes’in avantajı hakkında kapatılamayacağını işaret ederek) ancak iki üç yarış içerisinde onlarla mücadele edebiliriz. Bunu biz değil de herhangi bir takım başarırsa yine etkileyici olur.” dedi.
Mevcut durumda Mclaren Mp4-29’un eksiği downforce bunun yanında takım direktörü Eric Boullier Çin’den puansız ayrılmalarına soğuk havanında etkisi olduğunu belirtmişti.
“Mercedes’ten kilometrelerce geride olabiliriz ancak diğer beş takımla güzel bir mücadele içerisindeyiz.”
“Sezonun geri kalanı konusunda endişeli değiliz.Hislerimize göre diğer takımlara göre daha fazla gelişebiliriz.”
Mclaren yarış direktörü Eric Boullier ise Mercedes’le ilgili olarak “Hala ellerinde ekstra bir performans var, ancak geri kalan yarışlarda onları durdurabilecek bir takım olacaktır.”
Autosport’un Mercedes’i bir takım yakalayabilirse ne düşünüyorsunuz sorusuna “Görünüşe göre eğer birileri tarafından zorlanırlarsa onlarda hızlı gidecektir, o yüzden bilemiyorum.”
“Öyle olmasını umuyorum. Bir takımın bunu yapması mümkün. Belki çoğunluk değil ama birileri bunu başaracaktır.”