play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 484
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursalı Egea Dünya'yı turladı
08-01-2017, 15:12
sadmin
Patron
KONU:
204,035
MESAJ:
561,699
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Russell: “Garip bir sea...
Formula 1 Haberleri
Piastri, 2025 Brezilya’...
Formula 1 Haberleri
Hamilton: “Lastikleri ç...
Formula 1 Haberleri
Hamilton’dan 2025 Brezi...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari Brezilya’da çök...

Yorum: #1
Bursalı Egea Dünya'yı turladı

[Resim: 20626.35e52993]

Fiat Egea Sedan 4,5 ay önce çıktığı 41 bin km’lik dünya turunu başarıyla tamamladı.

Tofaş’ın Bursa Fabrikası’nda geliştirilerek üretilen ve dünyanın 40 ülkesine ihraç edilen Fiat Egea Sedan, yaklaşık 4,5 ay önce çıktığı dünya turunu başarıyla tamamladı. Deneyimli otomobil gazetecisi ve AutoBest Jüri Üyesi Okan Altan'ın pilotajında, fotoğrafçı Savaş Yılmaz ile birlikte, 13 Ağustos 2016’da Bursa’daki Tofaş Fabrikası’ndan yola çıkan Fiat Egea Sedan, toplam 400 saatlik sürüş ile yolculuğunu başarıyla tamamladı. Dünya turu boyunca tam 22 ülkede 122 şehirden geçen Fiat Egea Sedan’ı ilk karşılayanlar ise Bursa’daki Tofaş Fabrikası çalışanları oldu. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir ve Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç da dünyanın etrafını dönerek bir kez daha ezberleri bozan Fiat Egea Sedan’ı çalışanlarla birlikte karşıladı. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu. gösterdiği azim ve kararlılık için Okan Altan’ı kutlayarak plaket takdim etti.

Fiat Egea modelinin Tofaş çalışanlarının büyük özverisi ile hayata geçirildiğini hatırlatan Tofaş Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir, proje ile birlikte fabrikada üç vardiyaya geçildiğini ve 3 bin 500 yeni çalışanın Tofaş Ailesi’ne katıldığını söyledi. Aydemir, “Deneyimli gazeteci Okan Altan ile ezber bozan bir dünya turuna imza attık. Yaklaşık dört ay önce de Okan Bey’i buradan uğurlamıştık. Egea’nın dünyanın farklı bölgelerindeki zorlu etapların üstesinden geleceğine inanmıştık ve yanılmadık. Egea zorlu yol koşullarında dayanıklılığını, kullanışlılığı, yakıt tüketimi bakımından tutumluluğunu bir kez daha ispat etti. Bu başarı hepimizin. Siz değerli çalışanlarımızın Egea’ya inancı ve özverili çalışmaları sayesinde bugün bu gururu yaşıyoruz. Okan Altan ve Savaş Yılmaz’a da bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Fiat Egea Sedan ile dünya turunu tamamlayan Okan Altan ise yerli üretim ve standart donanımlı bir otomobille dünyanın etrafını turlamanın kendisi için bir hayal olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini söyledi. Okan Altan, “Fiat Egea’nın tüm dünyaya ihracatı düşünülürken, Egea’mızı dünya yollarına çıkarma fikri ortaya çıktı. Standart donanımla, Türkiye’de üretilen bir otomobil ile devr-i alem gerçekleştirmiş olmak hayallerimin bile ötesinde bir durum. Benzersiz, müthiş bir iş başardık. Meksika dağlarında yürüyüş temposunda, öte yandan Almanya otobanlarında saatte 190 km/h hızlara kadar tırmanarak Egea’yı tüm dünyaya gösterdik” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de üretilen ve Tofaş mühendislerinin imzasını taşıyan ezber bozan Fiat Egea Sedan zorlu yolculuğuna Bursa’dan başlamıştı. Türkiye sınırından çıkarak, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna Ural Dağları ve Sibirya güzergâhını izleyen Fiat Egea Sedan, Mançurya’yı geçerek Vladivostok’a, ertesinde de Japonya’ya sorunsuz bir şekilde ulaşmıştı. Dünya turunun dördüncü etabında ise Orta Amerika’ya doğru yol alan Fiat Egea Sedan, Meksika’yı boydan boya geçerek Avrupa’ya devam etmişti. Yolculuğu boyunda 44 derecelerden eksi 14 derecelere kadar iklim koşullarına göğüs geren Fiat Egea Sedan, sonsuz steplerde, sert iklim ve yol koşullarında başarılı bir performans göstererek dayanıklılığını bir kez daha dünyaya ispatlamış oldu. Deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan’ın pilotajında ve fotoğrafçı Savaş Yılmaz’ın eşliğinde başlangıç noktası olan Bursa’daki Tofaş Fabrikası’nda geri dönen Fiat Egea Sedan’ın son durağı ise önümüzdeki günlerde Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi olacak.


08/01/2017, 15:12

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Toyota, dünya çapında 15 milyon hibrit model sattı BigBoss 0 578 04/05/2020, 1:27
Son Mesaj: BigBoss
  2019 yılının ilk yarısında C-Segmentinin lideri Fiat Egea oldu BigBoss 0 578 20/07/2019, 9:58
Son Mesaj: BigBoss
  Yeni Audi S5 Sportback ile değişen bir dünya sadmin 1 760 06/02/2017, 11:54
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1