Red Bull’un simülatör pilotlarından Sebastien Buemi, takımın 2025 aracını geliştirmeye devam ederek doğru karar verdiğini düşünüyor.
Red Bull'un yeni taban güncellemesini İtalya GP'sinde devreye almasının ardından, Max Verstappen şampiyonada adeta yeniden doğdu.
Son beş yarışın üçünü Verstappen kazandı; Meksika GP'si, yeni tabanla birlikte McLaren'ın arkasında bitirdiği ilk yarış oldu — yarışı Lando Norris kazanırken, Verstappen üçüncü sırada yer aldı.
Bu geri dönüş, Red Bull'un RB21'i geliştirmeye sezon boyunca devam etme kararı sayesinde geldi.
Rakibi McLaren, MCL39'un geliştirmesini çok daha erken durdurmuştu.
Sebastien Buemi, Red Bull'un bu kararını 'doğru bir strateji' olarak nitelendiriyor.
Valensiya'daki bir röportajda konuşan Buemi şöyle dedi: "Bence çok uzun süre boyunca gelişimi sürdürdüler ve bazı konularda bir atılım yaşayıp performansın önemli bir kısmını açığa çıkardılar."
"Meksika’da Max harika bir yarış çıkardı, ama bence araç Austin, Bakü ve Monza'daki kadar iyi değildi.
Umarım São Paulo'da yeniden Austin seviyesine getirebiliriz."
"Aslında Meksika’da farkı yaratan tamamen Max’ti. Araç çok daha fazlasını yapabilecek durumda değildi ama o yine de fark yarattı."
"Aracı diğerlerinden biraz daha uzun süre geliştirmeleri bence doğru bir karardı. Ayrıca bunu yapma şekilleri de zekiceydi. 2026 planlarını engelleyecek bir durum olduğunu düşünmüyorum."
tr.motorsport.com