play facebook twitter youtube rss instagram
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#33 Max Verstappen
Sıra 1| Puanı 575
#11 Sergio Perez
Sıra 2| Puanı 285
#44 Lewis Hamilton
Sıra 3| Puanı 234
#14 Fernando Alonso
Sıra 4| Puanı 206
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 206
#4 Lando Norris
Sıra 6| Puanı 205
#55 Carlos Sainz
Sıra 7| Puanı 200
#63 George Russell
Sıra 8| Puanı 175
#81 Oscar Piastri
Sıra 9| Puanı 97
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 74
#10 Pierre Gasly
Sıra 11| Puanı 62
#31 Esteban Ocon
Sıra 12| Puanı 58
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 27
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 17
#77 Valtteri Bottas
Sıra 15| Puanı 10
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 16| Puanı 9
#24 Guanyu Zhou
Sıra 17| Puanı 6
#3 Daniel Ricciardo
Sıra 18| Puanı 6
#20 Kevin Magnussen
Sıra 19| Puanı 3
#40 Liam Lawson
Sıra 20| Puanı 2
#2 Logan Sargeant
Sıra 21| Puanı 1
#21 Nyck De Vries
Sıra 22| Puanı 0
Red Bull | Sıra: 1
Puan:860, Galibiyet:21
Mercedes | Sıra: 2
Puan:409, Galibiyet:0
Ferrari | Sıra: 3
Puan:406, Galibiyet:1
McLaren | Sıra: 4
Puan:302, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:280, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:120, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 7
Puan:28, Galibiyet:0
AlphaTauri | Sıra: 8
Puan:25, Galibiyet:0
Alfa Romeo | Sıra: 9
Puan:16, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 10
Puan:12, Galibiyet:0
Formula1 Bahreyn GP 2 Mart 2024

Yorum: 0 | Görüntüleme: 95
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brundle, pit çıkışındaki olayı “sportmenlik dışı” olarak görüyor
01-11-2023, 15:56
paylaş
sadmin
Patron
KONU:
180,944
MESAJ:
535,249
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari
E-posta Özel Mesaj Facebook Twitter

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2024 F1 gridi belli old...
Motor Sporları
Türkiye Pist Şampiyonas...
Motor Sporları
Türkiye Off-Road Şampiy...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Hamilton'ın s...
Formula 1 Haberleri
Fry: "Williams'ı zirvey...

Yorum: #1
Brundle, pit çıkışındaki olayı “sportmenlik dışı” olarak görüyor

[Resim: 49069.09ea1535.f1tr.com]

Brundle pit yolundan çıkarken durup boşluk yaratmak isteyen pilotlar için ek şerit oluşturulmasını öneriyor.

Max Verstappen, George Russell ve Fernando Alonso Meksika GP sıralama seansının ardından pit yolu çıkışında “gereksiz engelleme” sebebiyle inceleme altına alınmıştı.

Ancak pit yolunun, delta tur zamanı düzenlemesine takılmadan boşluk yaratılacak tek yer olduğu gerekçe gösterilerek üç pilot da ceza almaktan kurtulmuştu.

Bu konu, komiserler kurulunun sezon boyunca delta tur zamanını denetlenmesiyle sorun haline geldi. Bu kural, pilotların bazı pistlerde pise çıkı turlarını çok yavaş tamamlamaları üzerine çıkarılmıştı.

Brundle, Meksika GP’de tekrarlanan olayı “sportmenlik dışı” olarak nitelendirdi.

“Sıralama turlarında, önünde boşluk yaratmak isteyen pilotları pit yolunun sonunda durarak arkalarındaki pilotları bekletmelerine şahit olduk.”

“Pilotlar sıralama turları öncesinde veya sonra, bazı pilotlar tam gaz giderken bazılarının yavaş giderek tehlike oluşturmamaları için turu maksimim belirlenen sürede tamamlamalarına karar verildi. Bu hızlı düzlüklerde pilotların, hakemlerin hatta taraftarların yüksek riskli olaylardan korunmasını sağlamıştır.”

Bu kural ilk güvenlik araç çizgisiyle pit yolu giriş çizgisi arasındaki tur zamanını kapsıyor.

“Pilotların delta zamanı devreye girmeden önce durumu idare ettikleri anlamına geliyor. Bu sportmenlik dışı davranış için ceza bekleniyordu. Ancak FIA, pilotların pistte aralarında iyi boşluklar bırakarak iyi bir iş başardıklarına ve pitlerde yavaş olmanın pistte yavaş olmaktan daha iyi olduğuna karar verdi.”

Eski F1 pilotu, Formula 1’in pit yolunda durup beklemek isteyen pilotlar için bir “orta şerit” oluşturmalarını önerdi. Ancak bunun mükemmel bir çözüm olmadığını kabul ediyor.

“Pit yolunda teorik olarak duran başka bir otomobili geçebilirsiniz. Ancak belki de hızlı şerit yerine orta şeritte durmaları gerekebilir.”

“Ancak burada iki sorun ortaya çıkıyor; Otomobiller piste doğru şekilde dağılamaz ve Monaco gibi pistlerde bu ek şeridi yapacak alan yok.”

“Bu durum pit yolunun en sonunda yer alan takımlar için ve sıralama turları için piste çıkıp hazırlık yapan pilotlar için adil görünmüyor. Şimdilik bunu emsal olarak kabul etmemiz gerekiyor. Bu olayı sürücülerin ve takımların kendi aralarında çözmelerine izin vermemiz gerekiyor.”

[Resim: 49070.d5af00f0.f1tr.com]

Sıralama turlarına gelince, öngörülemeyen gridin kendisini oldukça şaşırttığını belirtiyor.

Ferrari’lerin, Verstappen önünde ilk çizgiyi kapatması en büyük sürprizdi. Ancak Daniel Ricciardo’nun dördüncü sırayı alması ve iki Alfa Romeo pilotunun da son bölüme kalması diğer sürprizlerdi.

“Cumartesi günü gerçekleşen sıralama seansı, hatırlayabildiğim en öngörülmez ve kafa karıştırıcı seanslardan biriydi.”

“Kaygan pist, deniz seviyesinden 2,240 metre yükseklik ve bu sebeple düşük yoğunluktaki hava, pist sıcaklığı, değişken rüzgar hızı ve yönü seansı bu kadar öngörülmez hale getiren olası nedenlerden bazılarıdır.”

“Albon gibi tüm serbest antrenman seanslarında uçan ama sıralama seansında bu performansına yaklaşamayan pilotlar. İlk çizgiyi kapatan Ferrari’ler ve daha sonra onların bu tur da nereden çıktı dediklerini duyduk.”

“Carlos Sainz’ın 'tüm hafta sonu boyunca sadece bir tur atabildim' dediğini duyduk.”

“Ricciardo iyi bir otomobile sahip olan ancak şu ana kadar istediklerini alamayan AlphaTauri ile iyi bir hafta sonu geçirdi. Bir kez daha göz diktiği Red Bull koltuğundaki Sergio Perez’den ve iki Mercedes pilotunun önünde dördüncü sırada yer aldı.”

“Alfa Romeo ile Bottas ve Zhou’nun ilk 10’da yer almaları da etkileyiciydi. Bu olaylar olukça garip sıralama turlarını özetleyen durumlardı.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
01/11/2023, 15:56

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Stephanie Carlin, F1 iş operasyonları direktörü olarak McLaren'a katılıyor sadmin 0 44 01/12/2023, 1:08
Son Mesaj: sadmin
  Vasseur, problemlere rağmen Ferrari'de potansiyel görüyor sadmin 0 85 29/11/2023, 17:06
Son Mesaj: sadmin
  Krack: "Takım olarak bugüne kadarki en iyi sezonumuzu geçirdik" sadmin 0 87 27/11/2023, 13:28
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2023

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1