F1 Yayıncılık Efsanesi Martin Brundle, Red Bull’un 2026 Sürücü Kadrosundaki Sorunları Açıkladı
F1 yayıncılığının efsane ismi Martin Brundle, Red Bull’un 2026 sezonu sürücü kadrosuyla ilgili yaşadığı sorunları ve takımın tüm seçeneklerindeki problemleri gözler önüne serdi.
Yuki Tsunoda’nın 2025 performansı beklentilerin altında kaldı; Nisan ayında ana Red Bull takımına katılmasından bu yana sadece 25 puan toplayabildi. Brundle, Japon pilotun “şansını kullandığını” ancak onu değiştirecek çok fazla alternatifin olmadığını belirtti.
Tsunoda’nın sözleşmesi bu yıl sonunda sona eriyor ve Helmut Marko, Max Verstappen’in 2026’daki takım arkadaşıyla ilgili kararın sezon bitiminden sonra verileceğini açıkladı.
Red Bull’un kardeş takımı Racing Bulls’ta yarışan Isack Hadjar ve Liam Lawson iyi formda olsa da, Yeni Zelandalı Lawson daha önce Red Bull’da şans bulmuş ancak sadece iki yarışın ardından takımdan ayrılmıştı.
Öte yandan, 18 yaşındaki Arvid Lindblad, yakın zamanda Meksika Grand Prix’sinde RB21 aracıyla resmi bir seans yaptı ve FP1’de Tsunoda’yı geride bıraktı.
Brundle, Red Bull’daki ikinci koltuk hakkında F1 Show’a şunları söyledi: “Yuki şansını kullandı, açıkçası Honda’nın Red Bull ile Japon bağlantısı da sona eriyor. Geleceğe bakmak gerekiyor. Sorun şu ki, önümüzdeki yıl güç üniteleri ve şasi açısından F1 tarihindeki en büyük değişiklik yaşanacak, bu yüzden deneyim ve bilgi çok önemli.”
Brundle, “Lawson potansiyel gösteriyor, Hadjar’ı ana takıma almak için henüz erken, bence bir yıl daha deneyim kazanmalı. Lindblad iyi görünüyor ama biraz daha tecrübeye ihtiyacı var. Bu bir risk,” diye ekledi.
“Genç sürücüler takıma alındığında Max Verstappen ve Sebastian Vettel gibi isimlere referans verilir; eğer yeterince iyilerse bunu kaldırabilirler. Sanırım Hadjar’ı ana takıma, Lindblad’ı Racing Bulls’a alma konusunda ağır bir tartışma var.”
Tsunoda 2026’da Nerede Yarışacak?
Tsunoda son yarış haftalarında formunu biraz yükseltti; son dört yarışta 16 puan topladı. Ancak sürücüler şampiyonasında 17. sırada bulunması, Verstappen’in şampiyonluk mücadelesi vermesine rağmen Red Bull’un üreticiler klasmanında dördüncü olmasına neden oldu.
Üzücü şekilde, kardeş takımda yarışan Lawson ve Hadjar, puan sıralamasında Tsunoda’nın önünde yer alıyor.
Büyük düzenleme değişikliklerinin yaşanacağı 2026 sezonu öncesinde takımda istikrarı korumanın önemi vurgulanırken, Tsunoda’nın hem ana takımda hem de kardeş takımda 2026 koltuğu için hâlâ şansı bulunuyor.
Ancak Tsunoda Red Bull ailesinden tamamen ayrılırsa, 2026’da F1 gridinde yer alması pek mümkün görünmüyor; çünkü onun için başka geçerli bir seçenek kalmadı.
trf1.net