Ross Brawn, Formula 1'den emekli olmasının kesin bir karar olduğunu ve bir daha herhangi bir takımda görev yapmayı düşünmediğini açıkladı.
2013 sezonunun sonunda Mercedes'teki görevinden ayrılan Ross Brawn F1 padokundaki pek çok takımla ilişkilendirilmiş, özellikle McLaren'de Martin Whitmarsh'ın yerine geleceğine yönelik haberler uzun süre manşetlerden inmemişti.
Ancak Cumartesi günü Aberdeenshire'daki bir balıkçılık etkinliğinde konuşan Brawn, bu sefer emekliliğinin kesin olduğunu vurguladı ve spora geri dönmeyeceğinin altını çizdi.
İngiltere'nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph'a konuşan Brawn, "Buraya davet edildiğimde haberi ilk olarak vermek isteyen Dünya basınının anlamadığı bir şey vardı çünkü benim gerçekten emekli olup olmadığımı öğrenmek istiyorlardı."
"Şu an Formula 1'in belki de her zamankinden daha yoğun bir süreci devam ediyor ve ben buraya Dee nehrine geldim."
"İki kere iki nasıl dört ediyorsa ben de o kadar kesin bir şekilde artık emekli oldum. Emekli oldum ve bunu öylesine söylemiyorum."
"Bu sene çok sevdiğim balık tutmaya zaman ayırıp iyi vakit geçireceğim ve hayat neler getirir hep birlikte göreceğiz. Gelecek heyecanlıyım ancak hiçbir plan yapmıyorum."
Brawn 2006'da Ferrari'den ayrıldıktan sonra da iki yıl spordan uzak kalmıştı.
Michael Schumacher'in 1994-95 sezonlarında Benetton'da elde ettiği şampiyonlukların mimarlarından birisi olan Brawn, Alman pilotla birlikte Ferrari'ye gelip 2000'lerin başındaki olağanüstü başarılarda da önemli pay sahibi olmuştu.
Formula 1'den son uzak kalışının ardından 2008'de Honda takımını alıp Brawn GP'yi kurmuş, Jenson Button'la gelen şampiyonluğun ardından da takım F1'e yeniden üretici olarak dönen Mercedes GP'ye dönüşmüştü.
Brawn 2013'ün sonunda da Mercedes GP'nin takım patronluğundan ayrılıp artık emekli olduğunu açıklamıştı.