play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 344
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW WorldSBK Patronu: "2026’da Toprak Razgatlıoğlu’nu Özleyeceğiz"
13-11-2025, 00:41
sadmin
Patron
KONU:
208,325
MESAJ:
566,184
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2026 Formula 1 Araçları...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
McLaren hibrit sistemin...
Formula 1 Haberleri
Gasly: "Yeni kurallarla...
Formula 1 Haberleri
Russell, 2026 F1 araçla...
Motor Sporları
Toprak Razgatlıoğlu, Su...

Yorum: #1
BMW WorldSBK Patronu: "2026’da Toprak Razgatlıoğlu’nu Özleyeceğiz"

[Resim: 59242.afdc9dd8.f1tr.com]

Toprak Razgatlıoğlu’nun Ardından BMW, 2026’da Türk Yıldızını Özleyecek

BMW Motorsport Direktörü Shaun Muir, üst üste iki Dünya Superbike (WorldSBK) şampiyonluğu kazanan Toprak Razgatlıoğlu’nun 2026 sezonunda takımda olmayacak olmasının kendileri için büyük kayıp olacağını itiraf etti.

2024 sezonunun başında BMW’ye katılan Razgatlıoğlu, geride kalan iki WorldSBK sezonunda toplam 39 yarış zaferi elde etti ve her iki yılda da şampiyonluk ipini göğüsledi. 29 yaşındaki Türk pilotun takım için ne kadar değerli olduğu, takım arkadaşı Michael van der Mark’ın 2025’te hiç podyuma çıkamaması ve 2024’te sadece yağmurlu Magny-Cours yarışını kazanabilmesiyle daha da belirginleşti.

2026 sezonunda üç kez World Superbike yarış galibi Danilo Petrucci ile beş kez MotoGP yarış kazanan Miguel Oliveira’nın takıma katılacak olmasına rağmen, ROKiT BMW Motorrad Takım Direktörü Shaun Muir, Bavyera markasının seri galip pilotunu çok özleyeceğinden emin.

Jerez finali sonrası WorldSBK.com’a konuşan Muir, “Elbette Toprak’ı özleyeceğiz. Bence şampiyona da onu özleyecek. Onun gibi karakterler sık sık gelmez,” dedi. Muir, takımın diğer yıldızı Nicolo Bulega’yı da övdü ve “Nicolo da muhteşem performans sergiledi. Bu yıl öne çıkan iki isim oldular. Yarışlara gidip dominant olduğumuzda bazen ikinci sıradan sadece üç puan alabildik çünkü Nicolo ya da Toprak hep oradaydı,” ifadelerini kullandı.

Toprak’ın WorldSBK tarihine damga vurduğunu vurgulayan Muir, “O, üç dünya şampiyonluğu kazanan ilk Türk pilot oldu. Bizler ve tüm paddock ona en iyi dileklerimizi sunuyoruz. MotoGP de gerçek bir karakter kazandı,” diye ekledi.

Razgatlıoğlu’nun 2025 şampiyonluğu, BMW’nin motosiklet dünyasındaki ilk dünya şampiyonluğunun ardından geldi. Muir açısından ise üst üste şampiyonluklar daha da etkileyiciydi; çünkü SMR takımı 2019’da BMW’nin fabrika girişimini devraldığında sadece bir yarış zaferi vardı.

Muir, “İnanılmaz. BMW için ilk kez, geçen yıl ilk dünya şampiyonluğuydu ve üreticiler şampiyonluğu için çok zorladık ama olmadı. Toprak bu yıl puanlarla takımı adeta tek başına sırtladı, Michael biraz zorlandı. Bir şampiyonluk kazanmak çok tatlıydı, iki kazanmak ise inanılmaz. Üçüncüyü tekrarlayabilir miyiz bilmiyorum ama kesinlikle elimizden geleni yapacağız,” dedi.

Berlin, Münih ve İngiltere’deki ekiplerin başarısından gurur duyduğunu belirten Muir, “Herkes kendisiyle gurur duymalı, harika bir sezon geçirdik,” diye konuştu.

BMW Motorrad Motorsport Başkanı Sven Blusch da Muir’in görüşlerini destekleyerek, Razgatlıoğlu’na özel bir teşekkür etti. Blusch, “Toprak sadece BMW için değil, WorldSBK şampiyonası için de bir elçi olarak ayrılıyor,” dedi.

Blusch, “Marka, takım ve Toprak için çok mutluyuz. Toprak BMW için tarih yazdı, ona minnettarız. BMW’ye kapılar her zaman açık. Artık o bizim ailemiz. Tüm ekibi, Türk topluluğu ile birlikte harika bir yolculuktu, bitmesi üzücü. Ama gelecek yıl onu destekleyeceğiz ve MotoGP’de başarılı olması için parmaklarımızı çapraz tutacağız. Onu yakından takip edeceğiz ve iletişimde kalacağız,” ifadelerini kullandı.

Toprak Razgatlıoğlu, BMW ile kazandığı başarılarla hem Türk motosporları tarihine geçti hem de WorldSBK’de unutulmaz bir iz bıraktı. 2026’da MotoGP’de yeni macerasına başlayacak olan Türk pilot, dünya motosiklet tutkunlarının da yakından takip edeceği bir isim olmaya devam edecek.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
13/11/2025, 0:41

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Toprak Razgatlıoğlu, Superbike’taki 54 numarayı Bahattin Sofuoğlu’na verdi sadmin 0 64 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  WorldSBK’da Sezon Öncesi Phillip Island Testi Öncesi Bir Engelle Daha Karşılaşıldı sadmin 0 136 11/02/2026, 0:53
Son Mesaj: sadmin
  Andrea Iannone, 2026 Phillip Island WorldSBK Yarışında Yer Almayacak sadmin 0 196 10/02/2026, 12:22
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1