play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 433
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Binotto: "Ferrari, organizasyon yapısında değişiklikler düşünmeye hazır"
20-07-2020, 12:17
sadmin
Patron
KONU:
205,830
MESAJ:
563,619
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Helmut Marko’dan F1 Rak...
MotoGP
Quartararo: "Yamaha’dak...
MotoGP
Wolff, Hamilton’ın 2021...
MotoGP
Uzman Mühendis: Toprak ...
MotoGP
MotoGP’nin En İyi Çayla...

Yorum: #1
Binotto: "Ferrari, organizasyon yapısında değişiklikler düşünmeye hazır"

[Resim: 31054.8bb8e014.f1tr.com]

Ferrari takım patronu Mattia Binotto, sezona yaptıkları hayal kırıklığıyla dolu başlangıcın ardından organizasyon yapısında değişiklikler yapmaya hazır olduğunu açkıladı.

İtalyan ekip büyük umutlarla başladığı 2020 sezonunda Mercedes'in ciddi oranda arkasında kaldığı gibi, podyum savaşının da uzağında kaldı. Şu anda orta grupta savaşan İtalyan ekibin, ön bölüme yaklaşması için önemli adımlar atması gerekiyor.

Ferrari adına zorlu geçen Macaristan Grand Prix'sinden hemen sonra konuşan takım patronu Mattia Binotto, başlangıçta korktuklarından daha kötü durumda olduklarını kabul etti ve bir şeyleri farklı şekilde yapabilmek adına organizasyon yapısında değişiklikler de dahil olmak üzere her türlü seçeneğin masada olduğunu duyurdu.

Macaristan Grand Prix'sinden sonra konuşan Binotto, “Sanırım Barcelona'da yeterince hızlı olmadığımızı biliyorduk, ancak böyle zor bir durumda olmayı da beklemiyorduk. Bu yüzden kesinlikle beklediğimizden daha kötüyüz."

"Art arda 3 yarışın ardından Silverstone öncesinde birkaç hafta boşluk olacak. Bu süreçte aracın ve organizasyonun tüm yönlerini Maranello'da değerlendirmek önemli olacak. Gelişmemiz gereken yerlerde bunu yapmalıyız." dedi.

Motorsport.com, geçtiğimiz günlerde Ferrari'nin takım patronu değişikliğini düşünmediğini, fakat altyapı değişiklikleri fikrine açık olduğunu öğrenmişti. Bu kapsamda Binotto'yu daha iyi desteklemeye yardımcı olacak yeni bir teknik direktör gibi üst düzey bir isim takıma katılabilir.

Binotto, Ferrari için önceliğin SF1000'de tam olarak nerede yanlış yaptığını anlamak olduğunu söyledi. İtalyan takım patronuna göre ikinci Avusturya yarışındaki güncellemeler aracın gelişimine yardımcı oldu fakat ön bölüme yaklaşmaları için yeterli değildi.

Binotto, “Avusturya'da getirdiğimiz güncellemelerin rüzgar tüneli ve pist üstündeki korelasyonu geliştirdiğini düşünüyorum."

"Ancak performans anlamında fark devam ediyor. Düzlüklerde hızlı değiliz ve virajlarda da hızlı değiliz. Genel olarak sahip olduğumuz aracı tüm alanlarda geliştirmeliyiz. Her şey bu kadar basit." dedi.

Binotto, Ferrari'nin gelişim umutlarının önümüzdeki 1.5 yıllık dönemde araçların dondurulacak olmasından olumsuz etkilendiğini kabul etti.

“Tam özgürlüğe sahip olmamak kesinlikle işimizi daha da zor hale getirecek. Ama sanırım neden bu kadar yavaş olduğumuzu -tam olarak- anladığımız zaman, bu farkı ne kadar kapatabileceğimizi anlayabileceğiz."

“Bence bunu öğrenmek için henüz çok erken. Bu yüzden önce aracı anlamaya çalışmalıyız. Sonrasında kısa süre içerisinde nerede gelişebileceğimize odaklanacağız. Sorunuza sezonun ilerleyen kısmında cevap vereceğim. ”

Ferrari'nin ön bölüme dönüşünün ne kadar zaman alacağı sorusuna Binotto, "Uzun zaman alacak çünkü birkaç hafta içinde çözülebilecek bir şey değil, bu yüzden sabırlı olmamız gerektiğini düşünüyorum."

“Daha önce de söylediğim gibi, tüm alanlarda hızlı olmadığımız için tüm alanları geliştirmeniz gerekiyor. Yani basit bir numara veya basit bir çözüm veya basit bir paket ile çözülebilecek bir şey değil. Bu yüzden zaman alacak. Peki ne kadar vakit alacak? Henüz bu konuda bir cevabım yok.”

&&&


20/07/2020, 12:17

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Mekies: "Ferrari'de kalmak isterdim" sadmin 0 52 Bugün, 1:32
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton ve Ferrari İçin 2026 F1 Kuralları Kritik Dönüm Noktası Olabilir sadmin 0 60 12/12/2025, 17:10
Son Mesaj: sadmin
  Leclerc: Norris’in McLaren ile şampiyon olması Ferrari’deki geleceğimi etkilemez sadmin 0 89 12/12/2025, 12:42
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1