play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 210
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Binotto’dan, Audi’ye kötü haber: “2030’dan önce F1 şampiyonluk mücadelesi beklemiyoruz”
09-03-2025, 21:25
sadmin
Patron
KONU:
205,799
MESAJ:
563,576
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Hülkenberg: "Bu yıl Bor...
Formula 1 Haberleri
Şampiyonluk kupasını al...
Formula 1 Haberleri
Alonso ilk kez baba ola...
WEC/LeMans/IMSA
2025 Asian Le Mans Sepa...
MotoGP
Ogura: "İlk MotoGP sezo...

Yorum: #1
Binotto’dan, Audi’ye kötü haber: “2030’dan önce F1 şampiyonluk mücadelesi beklemiyoruz”

[Resim: 57806.04347bcd.f1tr.com]

Mattia Binotto, 2026’daki yeni kurallarla birlikte Formula 1’e giriş yapacak olan Audi’nin mevcut durumunun pek iyi olmadığını, ancak 2030 gibi şampiyonluk hedefleyebileceklerini söyledi.

2026 yılında Formula 1’de Cadillac Andretti ve Audi olmak üzere iki yeni takım gridde yerini alacak. Audi, şu an Kick Sauber adı altında mücadele etse de, 2026 itibarıyla tamamen kendi kimliğiyle yarışacak. Alman üretici, F1’e girişini tam bağımsız bir proje olarak yürütüyor ve hem şasiyi hem de güç ünitesini kendi bünyesinde üretecek. Ancak 2026’nın karmaşık teknik düzenlemeleri, F1’de doğrudan deneyimi olmayan bir ekip için büyük bir sınav olacak.

Bu yüzden, Audi’nin teknik operasyonlardan sorumlu yöneticisi Mattia Binotto, 2030 yılını şampiyonluk mücadelesi için gerçekçi bir hedef olarak belirlediklerini açıkladı.

Binotto: “Hedefimiz 2030, Ofislerimizi Genişletmeliyiz”

Eski Ferrari takım patronuna göre, Audi’nin F1’e tam entegrasyon süreci önümüzdeki sezon başlayacak. Şirket, son birkaç aydır ekibini güçlendirmek için yoğun çaba harcıyor. Ferrari’nin güç ünitesi departmanı başkanı Enrico Gualtieri gibi bazı önemli isimlere teklif götürülse de, henüz tam kadro oluşturulabilmiş değil.

Binotto, mevcut durum hakkında şunları söyledi:

“Sauber’i Audi Formula 1 takımına dönüştürme yolculuğunun başındayız ve nihai amacımız bir üst düzey takım olmak. 2030’da şampiyonluk için mücadele etmeyi hedefliyoruz. Önümüzde beş sezon var. İlk üç yıl, ekibi inşa etmek için kullanılacak. Son iki yıl ise mevcut yapıyı pekiştirip hedeflerimize ulaşmak için olacak. Şu anda bu sürecin ilk aşamasındayız.”

Ancak Binotto, takımın henüz tam kapasiteye ulaşmadığını da kabul ediyor:

“Ne insan kaynağı açısından ne de teknik ekipman bakımından olmak istediğimiz yerde değiliz. Ancak gerekli büyümeyi sağladığımızı görüyoruz.”

Audi’nin ana operasyon merkezi Sauber’in merkezi Hinwil olacak. Buna ek olarak, yeni güç ünitesinin üretileceği Neuberg tesisi de süreçte kilit rol oynayacak. Binotto, İngiltere’de de bir merkez kurma ihtimalini değerlendirdiklerini belirtti:

“Silverstone, Milton Keynes ve Bicester gibi ‘Motorsport Valley’ bölgelerinde bir tesis kurma seçeneğini değerlendiriyoruz. Böylece yeni mühendisler için cazip bir ortam oluşturabiliriz.”

“Daha fazla insan için daha fazla alana ihtiyacımız var. İç üretimi artırmak ve yeni bir simülatör kurmak istiyoruz. Mevcut binalar oldukça kalabalık, özellikle teknik ofis ve üretim alanlarında. Bu nedenle ofislerimizi büyütmeliyiz.”

2025 Planı: Güncellemeler ve 2026 İçin Tam Hazırlık

2024 sezonu, Sauber için neredeyse tamamen hayal kırıklığıydı. İsviçre ekibi yalnızca dört puan toplayarak son sırada yer aldı. 2025’te daha iyi bir sonuç elde etmek için kadrosunu yenileyen takım, tecrübeli Nico Hulkenberg ve Formula 2 şampiyonu Gabriel Bortoleto ile yeni bir sürücü ikilisi oluşturdu.

Binotto, 2026’ya odaklanırken 2025’in kritik bir yıl olacağını belirtti:

“Farklı bir durumdayız. Takım olarak gelişmeliyiz. Projemizin inandırıcı ve çekici olması gerekiyor. Bu sayede daha fazla insan ve sponsor çekmek ve mevcut ekibi motive etmek daha kolay olacak. 2025 benim için önemli bir sezon. Geçen yılın son yarışlarına kıyasla net bir gelişme gösterebilirsek, bu ekibimiz için bir ödül olur.”

Ayrıca, takımın olabildiğince erken 2026’ya tam odaklanmayı planladığını da açıkladı:

“Sezona iyi bir başlangıç yapmayı umuyoruz. Bu, geçen yıldan ders aldığımızı gösterecek ve böylece 2026’ya mümkün olduğunca erken odaklanmamızı sağlayacak.”

“Belki birkaç güncelleme getirebiliriz ama çok fazla olmayacak.”

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
09/03/2025, 21:25

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Şampiyonluk kupasını alan Norris: "McLaren'a minnettarım" sadmin 0 86 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Norris, FIA Ödül Töreninde Formula 1 Şampiyonluk Kupasını Kaldırdı sadmin 0 105 Bugün, 1:14
Son Mesaj: sadmin
  Wolff: "Antonelli F1'in zirvesine ancak 2030'da ulaşabilir" sadmin 0 56 Dün, 23:40
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1