play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 509
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avustralya GP 2015 - Sezonun İlk Yarışını Hamilton Kazandı!
15-03-2015, 13:29
sadmin
Patron
KONU:
208,858
MESAJ:
566,722
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
George Russell, sevgili...
MotoGP
Francesco Bagnaia: "Geç...
MotoGP
2027 MotoGP Kararı, Fab...
Formula 1 Haberleri
Jeremy Clarkson’dan F1’...
Motor Sporları
2026 Türkiye Karting Şa...

Yorum: #1
Avustralya GP 2015 - Sezonun İlk Yarışını Hamilton Kazandı!

[Resim: 445.4b323df8]

2015 Formula 1 sezonunun açılış yarışını pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton kazandı.
Sezonun ilk yarışını Hamilton kazandı!

Yarışın startından itibaren rahat bir şekilde liderliğini sürdüren ve takım arkadaşı Rosberg ile farkın kapanmasına izin vermeyen Hamilton, 2015 sezonuna galibiyet ile başladı.

Cuma gününün en hızlısı olan Rosberg, Cumartesi gününde pole pozisyonunu Hamilton'a kaptırmıştı. Yarış içerisinde takım arkadaşıyla olan farkı 1 saniyenin altına düşüremeyen Rosberg, ilk yarışı ikinci sırada tamamlıyor ve Mercedes'e dubleyi getiriyor.

Ferrari kariyerinin ilk yarışına dördüncü sırada başlayan Sebastian Vettel ise geç pitstop hamlesiyle Williams'tan Massa'yı geçmeyi başardı. Williams ve Ferrari'nin yarış hızı olarak birbirine denk olmasıyla birlikte önde bulunan Vettel, farkı koruyarak podyumun son basamağına çıkmayı başardı.

Ferrari'nin şampiyon Fin pilotu ise iyi götürdüğü yarışı bitiremedi. Startla birlikte ilk virajda sekizinci sıraya kadar gerileyen Raikkonen, ilk pitstopunda sol arka lastiğinin takılamamasından dolayı yaklaşık 5-6 saniye kaybetti.

Yumuşak lastiklerle piste dönen ve üst üste hızlı turları atmaya başlayan Raikkonen, beşinci sıraya kadar yükseldikten sonra orta sertlikteki lastiklere geçmek için ikinci pitstopuna geldi. Fin pilotun bir kez daha sol arka lastiğinde sorun yaşandı ve takım sol arka lastiği tam takamadan Raikkonen piste çıktı. Telsizden Raikkonen'e aracı kenara çekip durdurması söylendi ve Fin pilot ilk yarışını böylece tamamlayamadı.

Ferrari'lerin önünde yarışa başlayan ve ilk pitstopa kadar üçüncü sırada devam eden Felipe Massa, Vettel'in geç pite girmesiyle birlikte rakibine geçildi ve yarışı dördüncü sırada tamamladı. Massa'nın takım arkadaşı Bottas ise dün yaşadığı ağrılar yüzünden bugün yarışta start alamadı.

1993 sezonundan bu yana ilk defa bir sezonu puansız kapatan Sauber, Van der Garde davasıyla başladığı 2015 sezonunda muhteşem bir sonuç elde etti.

Takımın Brezilyalı pilotu Felipe Nasr beşinci olurken, takım arkadaşı Ericsson sekizinci olarak Sauber'e önemli puanlar kazandırdı.

[Resim: video.png]Maldonado'nun Kaza Görüntüleri

Pistte yarışan tek Red Bull pilotu Daniel Ricciardo ise, Mercedes'lerin bir tur gerisinde altıncı sırada damalı bayrağı gördü. Ricciardo'nun takım arkadaşı Daniil Kvyat ise henüz piste çıkış turunda vites kutusu problemi yaşadı ve start alamadı.

McLaren-Honda takımında Fernando Alonso'nun yerine yarışan Kevin Magnussen de Kvyat gibi piste çıkış turunda sorun yaşadı ve start alamadı. 2015 Formula 1 sezonunun açılış yarışı bu yüzden sadece 15 araç ile başladı.

Force India'dan Hulkenberg yedinci olurken, takım arkadaşı Perez onuncu olarak son puanın sahibi oldu. Perez ayrıca yarış içerisinde Button'ı geçmeye çalışırken temas yaşayıp spin atmıştı.

Toro Rosso'nun çaylak pilotu Carlos Sainz Jr. ise ilk yarışında puanla tanıştı. Sainz yarışı dokuzuncu sırada tamamlarken, takım arkadaşı Verstappen ise iyi götürdüğü yarışı mekanik bir sorun nedeniyle erken noktaladı.

[Resim: video.png]Güvenlik Aracı Periyodu Görüntüleri

McLaren-Honda'nın İngiliz pilotu Jenson Button ise yarışı tamamlamayı başardı. Sadece 11 aracın yarışı tamamladığı Avustralya Grand Prix'sinde Button, 11. sırada damalı bayrağı gördü ve McLaren-Honda ile bir tam yarışı tamamlamış oldu.

Mercedes motoruna geçen ve büyük umutlarla sezona başlayan Lotus takımı, iki pilotuyla ilk ondan start almasına rağmen yarışı tamamlayamadı.

Pastor Maldonado startın ardından ilk virajın çıkışında bariyerlere çarparak güvenlik aracının piste girmesine neden olurken, Romain Grosjean ise ilk turun ardından garaja yöneldi ve yarışı erken noktaladı.

PozPilotAraçFark
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h31m54.067s
2 Nico Rosberg Mercedes 7.640
3 Sebastian Vettel Ferrari 25.523s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 29.196s
5 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1.26.149s
6 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 Lap
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1 Lap
8 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
9 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1 Lap
10 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
11 Jenson Button McLaren/Honda 2 Laps
- Kimi Raikkonen Ferrari Yarış dışı
- Max Verstappen Toro Rosso/Renault Yarış dışı
- Kevin Magnussen McLaren/Honda Start alamadı
- Valtteri Bottas Williams/Mercedes Gride çıkamadı
- Daniil Kvyat Red Bull/Renault Start alamadı
- Romain Grosjean Lotus/Mercedes Yarış dışı
- Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Yarış dışı
- Will Stevens Marussia/Ferrari Gride çıkamadı
- Roberto Merhi Marussia/Ferrari Gride çıkamadı



15/03/2015, 13:29

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Test Barselona testleri 2026 - 5. gün: Hamilton lider sadmin 0 243 31/01/2026, 1:53
Son Mesaj: sadmin
  Sıralama Abu Dhabi GP 2025 - Pole pozisyonunu Max Verstappen kazandı sadmin 0 310 06/12/2025, 18:35
Son Mesaj: sadmin
  Sıralama Katar GP 2025 - Pole pozisyonunu Oscar Piastri kazandı sadmin 0 188 29/11/2025, 22:44
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Sncopt'dan alır.
Formula1Formula1