play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 540
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avitaş Motorsport Avustralya Rallikros Şampiyonası’nda
08-05-2015, 17:00
sadmin
Patron
KONU:
206,116
MESAJ:
563,915
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 Formula 1 sezonu n...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 F1 - Formula 1 Dün...
F2/F3
FIA Formula 2 Şampiyona...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 Yılı İçin 24 Yarış...
F2/F3
2026 FIA Formula 3 Şamp...

Yorum: #1
Avitaş Motorsport Avustralya Rallikros Şampiyonası’nda

[Resim: 2201.77a0425d]

2015 yılı Avitaş Motorsport için yeni açılımlarla devam ediyor. Tasarımı ve üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen SuperCar Lites Avustralya’ya ihraç edilen ilk Türk Otomobili olma ünvanını da kazandı.

Eylül ayında başlayacak olan Avustralya Extreme Rallikros Şampiyonası Türkiye’de üretilen SuperCar Lites ile yeni bir heyecanı izleyenlere sunma kararı aldı. Bu süreçte ilk otomobil geçtiğimiz ay Avustralya’ya gönderildi ve 1 Mayıs’ta Sidney’de organize edilen test günüyle pilotlar farklı zeminlerde SuperCar Lites yarış otomobilini tecrübe etme imkanı buldu.

Organizatör David Ridden, sadece Avustralya’dan değil Yeni Zelanda, Tazmanya ve hatta Asya’dan talep aldıklarını, Extreme Rallikros Şampiyonası’nın şimdiden uluslararası bir kimliğe büründüğünü belirtti.

Sidney’de düzenlenen test gününde iki efsane isim de yer aldı. Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ünlü isimlerinden Alister McRae, SuperCar Lites direksiyonunda katılımcılarla birlikte limitleri zorladı. “Otomobilin performansı oldukça etkileyici. Benim için en belirgin özelliği ağırlık dağılımı ve komutlarınıza verdiği tepkilerin hızlı olması. Şampiyona oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçecek gibi görünüyor. Rallikros’un dünyadaki yükselişini hepimiz takip ediyoruz. SuperCar Lites ile bu şampiyona da önümüzdeki yıl çok ses getirecek.”

Avustralya’nın ünlü WRC pilotu Chris Atkinson da test gününde direksiyon başına geçenler arasındaydı. Subaru ve Hyundai ile WRC’de 41 etap birinciliğini cebinde bulunduran Atkinson son gelişmelerden oldukça mutlu : “Amerika ve Dünya Rallikros Şampiyonalarını yakından takip ediyorum. Ralli benim için motorsporlarının en üst noktası ancak WRC seviyesinde bu işi sürdürmek her gün daha da zorlaşıyor. Rallikros son iki yılda müthiş bir atak yaptı ve bu hızla gelişmeye devam ederse çok kısa zamanda dünyanın zirvesine oturabilir. Ralli etaplarını piste taşıması seyirciler için büyük şans. Benim de sürüş tekniğime ve zevklerime son derece uygun. SuperCar Lites bir WRC otomobilinin gücüne sahip, turbo olmadığı için torku aynı olmasa da son derece keyifli ve spektaküler bir sürüşe imkan veriyor. Eylül’de başlayacak şampiyona için hem Hyundai hem de diğer sponsorlarımla görüşmeler devam ediyor ve bu işin başından itibaren parçası olmak benim için önemli.”

Aynı zamanda Hyundai Avustralya fahri elçisi olan Chris Atkinson’un bu heyecanını, Hyundai Halka İlişkiler Müdürü Guido Schenken de paylaşıyor “Resmi olarak Motorsporlarının içinde olmak bizim de önceliğimiz ve şu aşamada Şampiyonaya dahil olabilmek için formüller üzerinde çalışıyoruz. Hem bizim hem de Chris’in ilgi alanları hepimizi heyecanlandırıyor.”

Bu uluslararası üne sahip isimlerin yanında ünlü dublör ve şov pilotu Matt Mingay, Avustralya Ralli Şampiyonları Brendan Reeves ve Jack Monkhouse da Sidney’deki test gününe katılanlar arasındaydı.

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası, Amerika Global Rallikros Şampiyonası ve İskandinav Rallikros Şampiyonası RallyX’ten sonra Avustralya’da organize edilecek olan Extreme Rallikros Şampiyonası, Avitaş Motorsport’un ürettiği SuperCar Lites yarış otomobilleriyle girdiği dördüncü büyük ve uluslararası şampiyona olacak. Avitaş Motorsport Direktörü Halid Avdagiç gelişmelerle ilgili olarak “SuperCar Lites otomobillerinin tüm dünyadan gördüğü ilgi hem ekibimiz hem de ülkemiz adına büyük gurur. Bir kez daha ülkemizde var olan bilgi birikimi ve potansiyelin doğru planlama ve doğru hedeflerle nasıl ses getireceğini ispatlamış olduk. Farklı ülkeler ve kıtalardan gelen talepleri değerlendirdiğimiz bir süreç içindeyiz, uzun dönem planlarımızı bu talepler doğrultusunda güncelliyor ve bu projenin sürdürülebilirliği için çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Geldiğimiz nokta da, bu emeklerimizin karşılık bulduğunu gösteriyor.” diyor ve ekliyor “Avustralya tamamen yeni bir seri ile tanışacak ve bunda “Türk Malı” bir otomobilin kullanılacak olması hepimiz için yeni bir motivasyon ve heyecan”

Önümüzdeki günlerde Melbourne ve Gold Coast’ta devam edecek test günlerinin ardından Şampiyona Eylül ayı içinde start alacak ve toplam 7 yarış sonunda ilk Şampiyonunu Sidney’de ilan edecek. Tüm seri, TV’den yapılacak canlı yayınlar haricinde livestream ile internet üstünden tüm dünyaya canlı olarak yayınlanacak.


08/05/2015, 17:00

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Türkiye Karting Şampiyonası’nda 2025 sezonu tamamlandı sadmin 0 82 17/12/2025, 7:46
Son Mesaj: sadmin
  2025 Türkiye Pist Şampiyonası Tamamlandı sadmin 0 101 02/12/2025, 21:02
Son Mesaj: sadmin
  Petrucci, Barni Spark ile Dünya Superbike Şampiyonası’nda üçüncülük elde edemeyince “gerçekten hayal kırıklığına uğradığını” söyledi sadmin 0 123 18/10/2025, 20:32
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1