play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 103
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aston Martin, 2026'da Newey'nin liderliğine güveniyor
22-02-2026, 11:26
sadmin
Patron
KONU:
208,679
MESAJ:
566,541
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
2026 Yamaha MotoGP, 202...
Formula 1 Haberleri
Bearman, Ferrari’nin 20...
Formula 1 Haberleri
Bahreyn’de Altı Günlük ...
Motor Sporları
2026 Avustralya WorldSB...
Motor Sporları
Sam Lowes, Avustralya W...

Yorum: #1
Aston Martin, 2026'da Newey'nin liderliğine güveniyor

[Resim: 65795.aeec378f.f1tr.com]

Kriz zamanlarında iyi liderlere ihtiyaç olur. Aston Martin'in şu anki temsilcisi eski pilot Pedro de la Rosa, Adrian Newey’de bu lideri gördüğüne inanıyor.

Bahreyn testlerinde güç ünitesinin enerji sisteminde meydana gelen elektriksel bir sorundan dolayı Fernando Alonso'nun son günkü sürüşü yarım kalmıştı. Yedek parça eksikliği nedeniyle Lance Stroll da sadece altı tur tamamlayabilmişti.

De la Rosa, Newey'i zorlu test sürecinin ardından takımın girdiği toparlanma sürecinde bel kemiği olarak nitelendiriyor. Aston Martin'in ilk F1 aracı AMR26'yı tasarlayan Adrian Newey bu sezon takımın patronluğunu da üstleniyor.

Bahreyn'de basına konuşan de la Rosa, Newey'in liderliğini ilham verici bulduğunu söyleyerek sözlerine başladı: "Takımın pek de değiştiğini düşünmüyorum; biz aynı insanlarız."

"Sadece Adrian geldiğinden beri, onun liderliği tartışılmaz bir hal aldı. Özellikle dün, Bahreyn'deki zorlu test gününün ardından, teknik değerlendirme toplantısında yaptığı konuşma ve liderliği o kadar güçlüydü ki onun sayesinde tüm ekip artık ne yapması gerektiğini biliyor."

[Resim: 65796.a89d091a.f1tr.com]

“Bizim için bu durum önceki yıllardan çok farklı. Çünkü herkesin sorunla ilgili kendi fikri olduğu bir ortamda Adrian ne yapılması gerektiğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor, gerekçelendiriyor ve kimse ona soru sormak için elini kaldırmıyor. Bu sayede her birimiz tek bir amaç uğruna birleşip iş bitirici olabiliyoruz.”

"Abarttığımı düşünebilirsiniz ama bana inanın, onun sözlerini dinlemek hepimiz için çok ilham vericiydi. Özellikle de işler ters gittiğinde buna ne kadar ihtiyacımız olduğunu anlatamam. Adrian'ın takıma katılması resmen bir dönüm noktası oldu.”

“Elbette gidişatımızdan memnun değiliz fakat onun önderliğinde tüm zorlukları aşabileceğimize inanıyorum.”

2026 sezonunda Aston Martin için adeta taşlar yerine oturuyor. Silverstone’daki modern rüzgar tüneli simülasyonlarında hazırlanan Newey'in tasarımı, Honda’nın Verstappen şampiyonluklarında büyük rol oynayan güç üniteleri ve şimdi de ilham verici bir liderlik.

Fakat bu yapılanma süreci oldukça karmaşık ve zorluklardan da yoksun değil. Bu yüzden AMR26’yla ilgili ilk sorunlar beklenmedik olsa da birçok açıdan tuhaf karşılanmıyor.

F1 2026'ya girerken, takımın mesajı “Bizi yılın başında değil sonunda değerlendirin.” şeklindeydi. Fakat şimdiden önümüzdeki sezonun bile Aston Martin için zorlu geçeceği tahmin edilebiliyor.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
5 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Bearman, Ferrari’nin 2026 F1 Güç Ünitesinin Startlardaki Avantajını Övdü sadmin 0 112 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Bahreyn’de Altı Günlük Testte 2026 F1 Araçlarında Büyük Değişim Gözlemlendi sadmin 0 90 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin, Sorunları Aşmak İçin İki Kritik Avantajına Güveniyor sadmin 0 160 Bugün, 1:35
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 8 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1