Arthur Leclerc, Ferrari ile çıktığı Abu Dabi Grand Prix'si hafta sonunda çıktığı ilk antrenman seansının ardından açıklamalarda bulundu.
Charles Leclerc'in kardeşi Arthur Leclerc, 2024'ün son yarışı olan Abu Dabi Grand Prix'si 1. antrenman seansında, Carlos Sainz'ın yerini alarak direksiyon başına geçti.
Böylece Formula 1 tarihinde ilk defa iki kardeş birden aynı takımla bir seansa çıkmış oldular.
Arthur Leclerc, antrenman seansının ardından şunları söyledi: "Bu bir duygu seliydi. İnanılmazdı. Hem Ferrari ile ilk turlarım olduğu için hem de ağabeyimle bu seansa çıktığım için..."
"Pit alanından çıkması biraz daha uzun sürdü ama gerçekten harikaydı."
Leclerc'e, ağabeğiyle arka arkaya sürmenin nasıl bir duygu olduğu soruldu.
Arthur, "Çok güzeldi. Son turda arkamda olduğunu ve zorladığını görüyordum. Aynada onu görüyordum, baskı yapmaya çalışıyordu ama tabii işe yaramadı!"
"Sonra birbirimize el salladık, bu aile için güzel bir andı." diye cevapladı.
Arthur'a seans boyunca neler öğrendiği soruldu.
Monakolu genç pilot, şöyle cevapladı:
"Çok şey öğrendim, tabii ki. Benim rolüm bir geliştirme sürücüsü olmak, bu yüzden simülatörde çok zaman geçiriyorum. Bugünkü hedef, takım için bazı bilgiler getirmek ve aynı zamanda Ferrari ve Carlos'un hafta sonuna hazır olması için her şeyi yapmaktı."
"Sürüş planını biraz değiştirdik. Orta ve yumuşak lastikleri kullanmamız gerekiyordu ama iki set yumuşak lastik kullandık. Bu, Carlos’un adapte olabilmesi ve tutarlı lastiklere sahip olması içindi. Yani, bu gerçekten Ferrari'nin hafta sonu öncesinde rahat hissetmesi içindi."
Arthur'a, çaylak pilotların genellikle antrenman seanslarında yumuşak lastikleri denemediği hatırlatılarak bu konuda nasıl hissettiği soruldu.
Arthur, "Evet, inanılmazdı. Gerçekten çok güzeldi çünkü doğal olarak çok fazla tutuş sağlıyor. Ama aynı zamanda ikinci turda hemen büyük bir aşınma oluyor ama özellikle yeni bir sürücü olarak, bu biraz zorlayıcı çünkü o kadar tutarlı bir dengeye ve yol tutuşa sahip olmuyorsunuz."
İlk turda biraz gerideydim. Ancak yeni lastikleri taktığımızda, o yol tutuş tekrar geri geldi. Bu ilk turda sahip olduğunuz yol tutuş inanılmaz ve bu yüzden boynum biraz ağrıyor!" diye cevapladı.
Leclerc'e son olarak seanstan sonra ağabeyiyle konuşup konuşmadığı soruldu.
Arthur, "Evet, tabii ki tüm takımla bir değerlendirme yaptık. Böylece biraz birlikte analiz yapabildik. Ayrıca, [Charles ile] odada birbirimizi gördük ve antrenmanın nasıl geçtiğini konuştuk, gerçekten harikaydı." diye cevapladı.
tr.motorsport.com